Šta je novo?

Intel 11600k napon i temperature

Milan.90

Poznat
Učlanjen(a)
02.10.2021
Poena
25
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. ADSL
Skoro sam nadogradio racunar, kupio intel i5 11600K koji je na Gigabyte B560M Aorus Pro ploci, sve vrednosti u biosu su ne default odnosno na auto vezano za CPU, memorija radi na 3600 MHz XMP profile ukljucen.

Pokrenuo sam Cinebench 23 i radio je nekih 10-ak minuta i ovo su neke vrednosti koje sam imao, zanima me da li je ova voltaza bezbedna uopste za samu plocu i CPU kao i tempreature ?

Untitled-1.jpg

1.34v je malo visi napon, ne znam koliko dugo ga drzi tako, mada su temperature ok. Trebao si neku barem jeftiniju plocu sa Z chipsetom da uzmes za taj cpu. Koji je cpu kuler posto planiram i ja da uzmem 11600K za jednu pomocnu masinu?

Pa ideja je bila da umesto 11600K uzmem 11600 obican ali onda sam dobio ponudu koja je skoro bila pa identicna u cenama i zato sam resio da uzmem K verziju u nadi da ce na default podesavanjima raditi korektno pa ako nekada bude potrebe za klokom da samo plocu kupim.

Cooler Master Hyper 212 EVO je kuler, to sam zadrzao sa stare konfiguracije, razmisljao sam da ga zamenim nekim vodenim hladjenjem ali ne znam ima li potrebe gledajuci ove temperature i broj obrtaja ventilatora.

Sto se voltaza tice meni se cini da su 1.3V samo pikovi, evo snimak kako se ponasa u trenutku dok Cinebench i screen recording rade u pozadini, vidi se kada pustim i kada ugasim Cinebench po voltazama i temperaturi cpu-a.

Napon Milane, napon...

Nazad
Vrh Dno