Šta je novo?

Intel® Core™ i5-750 VS Intel® Core™ i3-2100

ici ce preko 3ghz sigurno. nije mnogo 7800 za tu grafiku ako nije mnogo stara i ako je skroz ispravna u garanciji.

kaze izgleda kao nova, da je stara 9 meseci i da ima garanciju...jer ima neka bolja za te neke pare?!?!?

maximus je napisao(la):
Taj cpu druže ko iz šale mora na 3ghz ;),čak prosečni primerci su do 3.8ghz isli ko iz sale,a oni bolji 4.0ghz+,naravno sve to uz adekvatno hlađenje:)
Moj je na 4GHz od prvog dana, pune 4 godine. Problem je u ploci, ne u procesoru.

Svakako posto je 2.66 def clock a 3.2 boost ako se secam dobro 100% ce raditi minimalno na 3GHz i na krs ploci, verovatno i na def naponu. Ne treba ni maltretirati plocu ako vec nema dobar pedigre ali steta je poterati to malo vise.

I tako sam ja, na kraju da rezimiramo, sklopio sledecu konfiguraciju za 25.000din (sa postarinama)

Ploca: Gigabyte GA-P55-US3L
Procesor: Intel® Core™ i5-750 Processor
Memorija: Kingston HyperX Blu 2x4GB DDR3 1600MHz
HDD: Western Digital Caviar Green 1TB 64MB SATA300 - Garancija
Grafika: Radeon Sapphire HD 7770 GHz Edition 1GB DDR5 - Skoro novo sa garancijom
Napajanje: LC Power LC600H-12 600W - NOVO
Kuciste: GTT 8221SL - NOVO
Cooler: i5 TDP 95w LGA1155 Copper core - NOVO

Kazite da nije ok!!!!!

Poslednja izmena:
:mad: :D

e al pazi da nije bilo tebe MarkoZ ja ne bih skontao da je ovaj i5 na 1156, ustvari mozda i bi ali bi bilo kasno!

Zato 'fala

Poslednja izmena:
ako mislis na Cooler to sam uzeo na kupindo!

Ja se secam da sam morao da gasim linx na 75 stepeni kad sam prvo probao i5 750 sve na default i box cooler, procesor se opasno greje.

ipak cu uzeti ovaj CPU Hladnjak 1155/775/1150/AM3+/FM2 Thermaltake Contac 21, 140W TDP sto je sigurno, sigurno!

a, sta bi se desilo kad bih uzeo mesto ovog HDD-a od 1TB recimo neki SSD Kingstone od 60GB samo za sistem i apps, a za ostale podatke imam neka 2-3 od po 120GB, jer u principu meni ne treba mesta treba mi brzina!

al ne znam sta bih postigao sa tim SSD-om jer mi je na ploci SATAII a, svi ovi HDD-ovi su SATA3?!?!?

a nisi provalio da je lik vec kupio i5?

i s1156 moze da se na dogradi u i7.

a kad on bude nadogradjivao na i7 (koji btw radi isto kao s1366), i s1155 procesora, i7 pre svega, ima da bude samo na oglasima i to u tragovima
pa ce mu opet biti bolje da sve promeni, kao shto je to sada uradio.

tako da, dechko se nije zahebao za tu lovu, i5 750 je super cpu i trebalo bi da moze na 3500mhz da ide sa nekim ok kulerom, sub 1.2v.

Steamroller super ti je ova ponuda ali kosta 250e a, ja sam za 25.000 sklopio ceo racunar. I to pola stvari su nove!

Ploca: Gigabyte GA-P55-US3L
Procesor: Intel® Core™ i5-750 Processor
Memorija: Kingston HyperX Blu 2x4GB DDR3 1600MHz
HDD: Western Digital Caviar Green 1TB 64MB SATA300 - Garancija
Grafika: Radeon Sapphire HD 7770 GHz Edition 1GB DDR5 - Skoro novo sa garancijom
Napajanje: LC Power LC600H-12 600W - NOVO
Kuciste: GTT 8221SL - NOVO
Cooler: i5 TDP 95w LGA1155 Copper core - NOVO

ma ovaj na oglasu se drozira :D malo je precenio... Uzmi SSD nema veze sto ti je ploca sata2 jer ces razliku itekako osetiti.

Ako je već pala sekira, onda ništa... Preskočio sam neke postove, izgleda da sam preskočio one najbitnije. :D
Iz nekog mog sećanja, taj i5 750 se samo dosta greje.... ako ne grešim. Onda samo nabodi neki kuler i klokuj.

:wave:

Setio sam se 1366 jer sam ih dosta video po oglasima, a 1156 ne patim da sam igde video i7.

Lose ti je secanje. Taj CPU se zaista dosta greje. Ali sem toga - nema mnogo sporiji IPC u odnosu na 2500 I5, na primer. Jedva 10%, na istom kloku.

Btw, sad videh da je neko na KP okacio za 175 i5-750 i neku socijalnu plocu kao tvoju.. Nadam se da to nisi ti. :D

Možda je ipak on,jer kako se sećam kao da je on spomenio da bi stavio thermaltake contact kuler na nju,a po oglasu se prodaje bas sa tim kulerom zajedno

Nadam se da nije... 175E je previse za to... Taj CPU ne vredi vise od 75-80E, obzirom da ljudi prodaju Intel I5-2500 za 100-110..

ako se vec igrate detektiva :D, obratite paznju za pochetak da nisu iste ploche. US3L naspram UD3L, migoxx je iz zrenjanina, ovaj sa KP je iz bg-a. ostatak konfe nije slichan ni malo...tako da....na osnovu toga shto su isti procesori, odnosno slichne ploche, vi donosite zakljuchak da je isti lik u pitanju i da vec preprodaje :D

alo sta se gubite...pa nisam jos ni dobio te komponente a, ne da ih prodajem...a i ja kad budem prodavao bice vise od 175e :)

koja je optimalna temperatura za ovaj i5 procesor?!?
jer meni je sa obicnim box coolerom i procesor u turbo modu (3.2ghz) temperatura 50c a kad igram igre onda oko 65c?!?!

koja je optimalna temperatura za ovaj i5 procesor?!?
jer meni je sa obicnim box coolerom i procesor u turbo modu (3.2ghz) temperatura 50c a kad igram igre onda oko 65c?!?!

Na 4 Ghz uz 1,42V i Coolermaster 212+ imao bi oko 95-96C u LinX, a u bilo cemu drugom oko 84-85C. Na 3,6Ghz uz 1,32V (tako nesto) ima 75C u LinX-u. U prevodu OK su ti cifre za 3,2Ghz i BOX cooler.

aha...pa onda necu jos da uzimam onaj TT cooler (i ovako nemam para) ali takodje necu za sad ni dizati procesor na vise od 3.2 jer i ovako radi savrseno i nema potrebe za "dizanjem" :)

Nazad
Vrh Dno