Šta je novo?

Intel® Core™ i5-750 VS Intel® Core™ i3-2100

mIGOx

Cenjen
Učlanjen(a)
14.02.2012
Poena
154
Molim vas hitno mi treba odgovor koji procesor da uzmem?

Kontam da je i5 bolji ali cisto da proverim sa vama?!?

pitam zato sto navodno je ovaj i5 750 neki stariji model iz 2009 a, ovaj i3 iz 2011 pa tu mi je nedoumica bila?

pazi i5 ti je 1156 socket,a i3 1155. Koju uopste plocu imas?

Uzmi i3. Taj i5 ide na zaboravljeni 1156 soket.
Ne daj bože da ti zvekne ploča di ćeš je naći....Novijih 1155 ima u svakoj pekari.

pa naso sam ovu plocu GA-P55-US3L socket 1156 - H55 express sa tim soketom za 5000din? Jer to cool ili nije?

Nezaboravite da se i5 750 clockuje na 4000 bez problema, a i3 2100 nece da moze.

Za te pare (možda i manje) imaš novu 1155 ploču sa usb3(i garancijom).

sad je gotovo kupio sam tu GA-P55-US3L socket 1156 - H55 express za 5000din i taj i5 750 procesor za 4000din...kad budem sklopio javicu vam dali sam se za**** ili ne?!?!

i5 je malo jaci koliko vidim ali tu su. i3 ima jaci takt

a sta mu znaci ovo u specifikaciji ploce pise Support for DDR3 2200/1333/1066/800 MHz memory modules a ja mislio da stavim 8gb na 1600mhz jer to moze ili ne?

moze, nisi se *****ao, i 1155 polako ide u zaborav ali tacno je da ih ima na pretek, a za tu cenu (9000din) je svakako ok kombinacija i5 sa tom plocom iako si sa 1155 mogao da imas sata3 i usb3 ali sve zavisi da li ti treba. Klokuj ga na nekih 4ghz i vozi sledece dve tri godine :d

moze, nisi se *****ao, i 1155 polako ide u zaborav ali tacno je da ih ima na pretek, a za tu cenu (9000din) je svakako ok kombinacija i5 sa tom plocom iako si sa 1155 mogao da imas sata3 i usb3 ali sve zavisi da li ti treba. Klokuj ga na nekih 4ghz i vozi sledece dve tri godine :d

e sad si me utesio, ozb...to sam i ja kontao za 9000 ne mogu bolje dobiti i uzimam jos 8GB ddr3 neke za 2-3 iljada i SAPPHIRE HD 7770 za 6-7 iljada i eto dobar komp do 20.ooo din

...i nasao sam Napajanje 600W - LC Power LC600H-12 - NOVO!!! za 2500 kontam da ce to da gura sve ovo sto sam gore naveo i bog da me vidi

a upravo sam prodao moj stari racunar za 27.000din

Ploca: Gigabyte GA-MA770-UD3
Procesor: AMD Phenom X3 8450 2.1GHz Socket AM2+ Triple-Core
Memorija: Kingston HyperX DDR 2 1066Mhz 4GB Dual Chanel
Hard: Western Digital Caviar Blue 320GB 7k 16MB
Grafika: Ati Radeon HD 5570 1GB DDR3 HDMI, DVI, VGA
Kuciste: Cooler Master 450W Black
Mis i tastatura: Genius Black Slim
Monitor: Belinea 19" Wide (mogucnost rotiranja monitora) PERFEKTAN!

Ljudi, kakvo je to poredjenje I3 sa 2 jezgra naspram i5 sa 4 jezgra koji ce ga pojesti i nadziveti. I3 je za nezahtevne masine, malo jace lapove i to je to. I5 je mnogo jaci bez obzira sto je stara platforma. Ako je ista cena u pitanju neka se ne razmislja covek uopste. Kad to bude prodavao i jedan i drugi ce vredeti kilo bureka. Ali za I5 ce makar dobiti burek s mesom ;)

postoji samo burek sa mesom :d

od silne price o kompovima danas ceo dan, jede mi se burek...salu na stranu hvala vam svima na pomoci!

Opet srucnjaci komentarisu sta je bolje, iako to nisu nikada ni probali, verovatno nisu ni videli. :D

Drugar, nisi pogresio. CPU sa 4 jezgra je svakako bolji od procesora sa 2 jezgra + HT.

Taj I5 je klok za klok, protiv SB i5 procesora tek 5 do 10% slabiji.

Na toj ploci moz' da sanjas 4GHz samo doduse, ali 3GHz je vec moguce. ;)

Istina je da ako rikne ta ploca - ima da "places" dok nadjes drugu, ali, nemojmo sada o tome. Neka ne crkne nikada, i neka ti uzivas sto duze u tome, jer je to i dalje odlican procesor.

e ajde sad ti kad si "strucnjak" :) objasni mi sta znaci ovo u specifikaciji ploce pise da podrzava SATA 3Gb/s, dali je to isto sto i sata 3 i dali ima neke veze ako uzmem sata 3 hdd ili mogu i sata 2?!?!

To znači da je prisutan samo SATA 2 standard koji ide do 3Gb/s. SATA 3 ide do 6 Gb/s. Za HDD je svejedno.

na toj ploci preko 3ghz sigurno ;) probano na toj ploci ali drugi cpu. sata 3gbs = sata2, nema veze da li je hdd sata2 ili sata3

Rekli su ti vec sta znaci. :)

Losa je naponska na toj ploci. Sa box kulerom, i 3GHz je znak pitanja.

nek proba pa dokle dogura :)

Koliko god da dogura bolje je prosao nego da je uzeo I3 :)

stigao mi je procesor samo jos ploca da mi stigne sutra pa cu da probam do koliko ce da ide...nek stigne do 3ghz ja sam zadovoljan!
Zeza me ovaj za grafiku shapphire 7770 nece da je da ispod 7800din, jer to puno, malo ili OK cena?

stigao mi je procesor samo jos ploca da mi stigne sutra pa cu da probam do koliko ce da ide...nek stigne do 3ghz ja sam zadovoljan!
Zeza me ovaj za grafiku shapphire 7770 nece da je da ispod 7800din, jer to puno, malo ili OK cena?

Taj cpu druže ko iz šale mora na 3ghz ;),čak prosečni primerci su do 3.8ghz isli ko iz sale,a oni bolji 4.0ghz+,naravno sve to uz adekvatno hlađenje:)

Vrh Dno