Šta je novo?

Intel® Celeron® 2.4GHz dual-core J1800 ,Asus Intel J1800I-C

mile64

Cenjen
Učlanjen(a)
14.06.2012
Poena
169
Valja li ovo za net,full HD,you tube?u odnosu na athlon 64 x2 4600+ AM2 65 nm +AMD Radeon HD 6450

Poslednja izmena:
Najbolje ti je da prodas oba i kupis nesto trece, odnosno samo novi procesor, plocu i ram. :)

Za net, full HD, youtube je isto.
Celeron je bolji, ima nove instrukcije i daleko je manji potrosac.

svaka prodaja nove stvari nosi veliki gubitak,ali ako je ovaj celeron procesorski u rangu athlona ostavio bi ga sebi..pogotovo što sam u zadnje vreme opsednut energetski efikasnim uređajima,nakon što sam izbacio dva crt uređaja(TV i monitor)manji mi mesečni račun za struju 800,900 din,zamenio tri sijalice štedljivim(one koje se najviše koriste ),tako da kilovat po kilovat dobije se primetna ušteda...

videću još kad stigne ovaj novi računar,ali ovaj athlon je fenomenalan u idle evo baš danas 29 stepeni,full ATX ploča,u stvarnosti živahniji od mnogih core2duo procesora,zadnji koji mi je prošao kroz ruke je E7500 i ovaj moj athlon mi je nekako tečniji i življi...imao sam doskora AMD E350,zapravo sin,služio je svrsi,ali brate mnogo kilav....što je još problem skoro sam kupio novi DVD,napajanje LCpower 420 12 cm vent i novu MSI Radeon HD 6450 ko će sad izvući te pare....

Nesto tu nije bilo kako treba. Ti prvi X2 Athloni su u rangu onih Pentium E2220 procesora, koji su primetno slabiji od E7xxx.
Meni je E7400 bio sa 2GB rama zivahniji nego moj Athlon 5200+ sa 3GB. Mozda ti je ovde bio neki bolji SATA hard pa si zato imao osecaj da je tecniji. :d

interesantno ocena memorije u WEI sa 4x1Gb DDR2 667 je osetno viša od 2x2 Gb DDR3 1333!?
na papiru je otprilike jednak,malo jači u multithread od E2160 sa 2x1 GB DDR2 667 ....koji sam nedavno imao na instalaciji od brata,ali imam osećaj da je bar duplo jači

Poslednja izmena:
stigao konačno ....isprobao ....odgovara mojim potrebama,tako da ću ipak prodati ovu moju konfiguraciju iz potpisa(X2 4600+ + HD 6450) jer je generalno taj stariji računar upotrebljiviji(i skuplji), i za igrice,može da se igra WOT,a PES 2014 i slično da ne pričam...ovaj celeron je poslovni računar i samo za net i filmove...ali meni više i ne treba.

Poslednja izmena:
http://cpuboss.com/cpus/Intel-Celeron-J1800-vs-AMD-Athlon-X2-4600

Dobio si jači procesor ali grafička Intel HD Graphics (Bay Trail) i nije neka realno , još uzima od memorije...

Gledam baš slike te ploče , nema Pcie slot za grafičku pa si prinudjen da koristiš integrušu dokle god imaš tu ploču! Ploča podržava maksimalno 8GB rama DDR3L 1333mhz(moguće je ubaciti i 8GB DDR3L 1600mhz ali će biti oboren takt na 1333mhz)

Mada ipak mislim da podržava ovakve grafičke PCIe x1?

02_090711145217.jpg

Ispravite me ako grešim?

Capture.PNG

Koja je najjača PCIe x1 grafička koja postoji u svetu?

Poslednja izmena:
čisto da sumiram utisak o Intel J1800
idealan računar za surf,nisam primetio razliku između G1610,athlona x2 4600+ i ovog celerona
jedna stvar koju brže radi to je prebacivanje fajlova iz kompjutera na fleš u odnosu na athlon duplo brže,a po sećanju i brže nego na platformi sa g1610,pretpostavljam da je to do matične ploče...

Meni sledeće nedelje stiže ovaj računar, takođe preko ADSL paketa, možeš li mi reći nešto detaljnije o ovoj mašini? Pošto je grafika tanka, i jasno je da nije za gejming, da li može da izvuče starije igre, tipa period 2006 i 2007 godine. Na sajtu gigatrona piše da nije moguće staviti drugu grafičku, ako je moguće staviti PCIex1, postoji za nekih 2000 dinara dosta solidna grafička, starosti oko dve godine.

Meni sledeće nedelje stiže ovaj računar, takođe preko ADSL paketa, možeš li mi reći nešto detaljnije o ovoj mašini? Pošto je grafika tanka, i jasno je da nije za gejming, da li može da izvuče starije igre, tipa period 2006 i 2007 godine. Na sajtu gigatrona piše da nije moguće staviti drugu grafičku, ako je moguće staviti PCIex1, postoji za nekih 2000 dinara dosta solidna grafička, starosti oko dve godine.

ma sigurno može,samo dodeli memorije 128M,ja verujem da može CS 1.6 ladno,i PES 2013.....ta grafika je za nijansu jača od Radeon X1300XT za koju sam pročitao nabrzinu da može
FEAR
-DOD:S
-Company of Heroes
-Need for Speed: Most Wanted
-Ghost Recon: Advanced Warfare
.....
na taj računar ne isplati se ulagati u posebnu grafičku....eventualno dodati SSD i još 2 Gb memorije....čisti net,HTPC računar,solidno brz i veoma tih bez obzira što je unutra ig max napajanje sa 12 cm ventilatorom,ja sam se prijatno iznenadio...

Poslednja izmena:
Za ovaj kratak period zadovoljan sam ovim računarom. Jedini mali problem je što zuji napajanje kada je isključen kompjuter, do duše čuje se samo kada stanem baš pored napajanja.
Zanimljivo je da nema zujanja dok je kompjuter uključen, problem rešavam tako što isključujuem dugme za napajanje kada je kompjuter isključen.
Da li ovo može da znači da nešto nije u redu sa napajanjem i da li mogu imati problema zbog toga?

Nazad
Vrh Dno