Šta je novo?

Integrusa do 70 evrica?

magicius

Slavan
Učlanjen(a)
11.10.2007
Poena
320
Ujak hoce da menja njegovu starudiju,ima budzet od oko 150 evra za CPU,MB i memoriju.
Ja sam mislio da uzme intel E2160,2gb 667 mhz memorije i neku integralnu dok ne skrpi pare za neku 2600xt...
Koja ploca je dobra u ovom cenovnom rangu?

A recimo X2 4000+ + Biostar TA690G!

Pa da,mem na 800 ti je jako jeftina,ne znam da li uopste ima razlike u ceni izmedju one na 800 i 667? To o TA690g biostaru je dobar predlog posto ima bas dobru grafu (mislim za integrusu)...
A i 4000+ je na def-u bolji od e21xx serije....Ako se klokuje proc,onda se uloge drasticno menjaju.....

to je za ujakovog malog burazera, treba mu samo za igrice... ima 150 evra
mislio sam da uzmem 2140 i malo ga kloknem na 2.5 npr.
Hvala za predlog,uzecu mu tog gigabyte-a

Mislim da ti je bolja AMD opcija...
A ako uzimas Intela, nemoj e2140 zato sto mozes za iste pare da nadjes e2160. I potrazi na netu koliko te Gigabyte G3x ploce vole overclock...

EDIT: A ako mozes da dodas jos malo kinte i e2180 je pojeftinio, tako bi imao 2GHz u startu...

Poslednja izmena:
ako klinac hoce igrice, bolje mu uzmi 3600+ i polovan 7300gt za 30-35e 🙂 vishe mu znachi grafa nego procesorska snaga...Ja bih pre uz`o neku plochu za 45e, malo slabiji procesor ali eksternu grafiku, ako se vec ide na varijantu igrica..

Poslednja izmena:
Intel integruša za igre je gore rešenje nego da uzme polovnjaka sa GeForce2. Iz iskustva mogu odma da te uputim na AMD single core procesor kao što je sada LE-1600. Takođe i da ti dam predlog za 153€ (12.650,00 din):
AMD X2 4200 (nije bilo 4000+ pa je dodato 3€ za ovaj)
MB GA-M52L-S3
2x512/800 DDR2 Patriot
VGA Saphire HD3450 256DDR2 ili Gigabyte 8400GS 256DDR2

Intel integruša za igre je gore rešenje nego da uzme polovnjaka sa GeForce2. Iz iskustva mogu odma da te uputim na AMD single core procesor kao što je sada LE-1600. Takođe i da ti dam predlog za 153€ (12.650,00 din):
AMD X2 4200 (nije bilo 4000+ pa je dodato 3€ za ovaj)
MB GA-M52L-S3
2x512/800 DDR2 Patriot
VGA Saphire HD3450 256DDR2 ili Gigabyte 8400GS 256DDR2

Koliko kosta taj sapphire?
integrusa mu treba nekih 2-3 meseca dok ne skupi pare za neku grafu,buraz je mali 😀 i igra asterix,harijeva potera itd( jos mu nisam dao oblivion :d)
a nekako mi je bolje da mu uzmem intel platformu...
ako neko zna sta da uzmem za 150e nek da predlog... memoriju sam nasao apcer 1 gb 800mhz za 16 evra tako da mi treba ploca i proc.

Poslednja izmena:
a nekako mi je bolje da mu uzmem intel platformu...
ako neko zna sta da uzmem za 150e nek da predlog... memoriju sam nasao apcer 1 gb 800mhz za 16 evra tako da mi treba ploca i proc.

Preporučio bih ti novu AMD 780G platformu.

Trebalo bi da bude posebno dobra kada se na nju kasnije doda neka slabija grafička karta, omogućava da integrisani grafički procesor istovremeno radi sa grafičkom kartom.

Ako ipak želiš da kupiš neku matičnu ploču sa integrisanim grafičkim procesorom za intelove procesore trebalo bi da znaš da je Intel GMA 3100 slabiji od Intel GMA X3000.

To za tebe ne bi trebalo da bude od presudnog značaja ako nameravaš da uskoro kupiš neku grafičku kartu.

Ali, važno je da znaš da ti Gigabyte S2 matične ploče ne omogućavaju skoro nikakav OC (S2 - Smart & Safe).

Potrebna ti je neka S3 matična ploča za OC (S3 - Speed, Smart & Safe).

Ili neka Asus matična ploča sa integrisanim grafičkim procesorom koja omogućava OC.

Biostar TA780G M2+ i kraj price !
Jednostavno bolja integrisana plocha u ovom trenutku ne postoji.

Poslednja izmena:

Kad bas neces AMD, onda mozda ovako:

Gigabyte GA-946GMX-S2.......50e
Intel E2200......70e
2x1GB po izboru......30-35e

Uklapa se u cenu. Ne znam kako ce se overklokovati zbog ploce. Ako nece da se klokuje imas 2.2GHz po defaultu. Integrisana grafika daje 1000 3DMark03 sa Celeronom 420 (Core2Solo na 1.6GHz). Mana je RAM na 667...

To ti je to... I necu da te smaram kako je za te pare bolje da uzmes AMD 😀

Kad bas neces AMD, onda mozda ovako:

Gigabyte GA-946GMX-S2.......50e
Intel E2200......70e
2x1GB po izboru......30-35e

Uklapa se u cenu. Ne znam kako ce se overklokovati zbog ploce. Ako nece da se klokuje imas 2.2GHz po defaultu. Integrisana grafika daje 1000 3DMark03 sa Celeronom 420 (Core2Solo na 1.6GHz). Mana je RAM na 667...

To ti je to... I necu da te smaram kako je za te pare bolje da uzmes AMD 😀
E to se ceni,lep predlog,samo sto mu ne treba 2 gb memorije tako da cu te pare da dodam na plocu i uzmem neku sa g33 chipsetom
Amd ima daleko bolji integrisani chipset. To su priznali u Intelu. Izgleda da se ti mnogo lozis na Intel.

AMD ima integrisani Chipset ali nije sve u njemu... rekoh negde u pocetku da ce on da igra neke smesne igre na njemu i to nekih mesec-dva dok ne skrpi pare za neku 2600pro ili slicno

Mislim da inteli o kojima ti pricas nisu jos pristigli
Varijanta AMD 780 koju je covek predlozio je na mestu, trenutno najjaca integrisana directX10 grafika na nasem trzistu, plus sve te funkcionalnosti CF i to za koje niko nista ne moze da tvrdi jer niko jos nije testirao u toj meri.
Zakljucak Biostar 780 ili eventualno sacekas Gigabyte 780 i to je to

AMD ima integrisani Chipset ali nije sve u njemu... rekoh negde u pocetku da ce on da igra neke smesne igre na njemu i to nekih mesec-dva dok ne skrpi pare za neku 2600pro ili slicno

Tvoje pare, ali baš grešiš 780g podržava Hybrid Crossfire i kad se na njega doda neka 3400 kartica, dobijaš vrlo pristojnu mašinu za igranje, a sa druge strane sa intel kombinacijom integruša + dodatni GPU za iste pare dobićeš bitno manje performanse u igrama, a ono gde je intel bolji teško da će ujka znati da iskoristi, a verovatno nikada nece ni primetiti.
Mada ako si zapeo za Intel samo napred.

au bre bacate me u dilemu 🙁 nisam bas u toku za ta integralna resenja ali ti hoces da kazes da na tom 780g mogu da rade i integralna i obicna u isto vreme??

Brazilko ti je napisao istu stvar...

Preporučio bih ti novu AMD 780G platformu.

Trebalo bi da bude posebno dobra kada se na nju kasnije doda neka slabija grafička karta, omogućava da integrisani grafički procesor istovremeno radi sa grafičkom kartom...

Svako u ovom threadu ti je napisao da je bolji AMD za to sto trazis. Izgleda da ces konacno malo da popustis 😛

--------------------------------------------------------------------------------

http://www.ocworkbench.com/2008/J&W/...VD-AM2+/g1.htm

Link koji je hteo da postavi Civi:
http://www.ocworkbench.com/2008/J&W/J&W RS780UVD-AM2+/g1.htm

Gde ima da se kupi Biostar TA780G m2+? Trebala bi mi hitno, a takodje zanima me kakve su to fore sa hybrid cf? Koju graficku mogu da dodam na nju da bih dobio neke bolje performanse?

Nazad
Vrh Dno