Šta je novo?

Integrisana ploca za athlon 64 X2

Iskra

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2008
Poena
304
Malo sam se pogubio medju plocama. Ma sta se*em "malo", skroz sam pogubljen ...
Ovako pojuricu sto jeftiniji 65nm X2, npr. 4200+ ili 4400+.

Za plocu nisam nacisto.
Dakle da li se svi slazete da je najbolje trenutno integrisano resenje 780G ?
Ako pretpostavimo da je tako, koju plocu konkretno ?

Zahtevi. Pre sam za kvalitet izrade i dodatne output-e nego za OC.
Necu mnogo klokovati taj X2, cisto nesto reda radi.
Opcije npr.
BIOSTAR
TA780G M2+

J&W
JW-RS780UVD-AM2+

A cene su iste.
O ovoj prvoj sam dosta procitao na forumu, dobro klokuje itd. Druga ima HDMI out (moze li se nekim adapterom dobiti skart ili chinc video izlaz). A cene su iste. U zivotu do danas nisam cuo za J&W (a i biostar sam samo video na slici), kakav je to proizvodjac i kakva je ploca ?
Buni me i postojanje onboard memorije za int. grafiku, navodno neke 780G ploce imjau i tu opciju, dali ovaj J&W ima tu memoriju ?

Drugi prozivodjaci, sta vredi, a da se ne bacaju uzalud novci ?

Hvala, hvala, masallah imshallah :D

Kada su u pitanju integrisana rašenja za AMD, 780G trenutno nema nikakvu alternativu. Ja sam možda malo konzervativan pa ne bih previše eksperimentisao već bih išao na Gigabyte GA-MA78GM-S2H, koji je tek nešto malo skuplji od navedenih ploča, ili top model GA-MA78G-DS3H.

Ni jedna od pomenutih nema sideport memoriju, koja inače podiže i performanse i cenu ploče. Ako si spreman da izdvojioš oko 100€ za nešto bolje 3D performanse onda uzmi Gigabyte MA78GPM-DS2H. Obrati pažnju na slovo "P" u oznaci modela...

U celoj priči je ta sideport memorija najveća dilema jer sa jedne strane dosta podiže performanse, dok je sa druge strane čardak ni na nebu ni na zemlji jer već za 40-ak € možeš kupiti diskretno rešenje koje je em brže, em lako zamenljivo. Šta ja znam... Uzmi običan 780G, pa kupi jednog dana čestitu grafičku, da sada ne bacas pare na polovična rešenja.

To je neko moje mišljenje...

Edit: Inače, HDMI je isključivo digitalna interkonekcija i za klasičan TV izlaz bi ti trebao nekakav eksterni video enkoder ili scan-converter.

Poslednja izmena:
I ja sam bas naginjao ka Gigabyte-u, jer mi je jedini poznat iz ove price i cini mi se da je zadrzao ime (ASUS mi isto zvuci, ali nekada je bio na celu premium klase, pa je naglo pao u blato, gde je sad ne znam), a bitno mi je da fino radi, da su na njoj posteni kondezatori, da ne oteknu u toku EPS fluktuacija.
Ako je ECS isto sto i PcChips, ne bih se ja sa tim igrao.

Dakle taj HDMI meni nista ne znaci jer imam delux TV od 54kg :d i necu skoro da ga menjam.
Koliko sam ispratio J&W sajt ta ploca bi trebala da ima sideport memoriju 64/128 ddr2, ali moguce je da je u cenovniku pogresna oznaka, jer je cena samo 50e.

Videcu koliko mi novca ostane, ako pretekne uzecu Gigabyte, ako ne asus, biostar ili j&w, i to je to sto se tice ponude ako ne gresim.

Ako ti je bitan kvalitet izrade onda idi na GA-MA78G-DS3H. Kondenzatori su prva liga, a i cela ploca deluje prilično kvalitetno izrađena.

Asus je Asus, s tim što bolje da baciš pare nego da kupiš neku njihovu jeftiniju ploču. Tu su katastrofa. Šta će ljudi, znaju da prave samo poštene stvari. :d

Upravu si za J&W. Stvarno ima 64MB side-port memorije, što dosta poboljšava 3D, mada... sve je to qrac. Za 40€ možeš da kupiš grafičku koja je 3x brža, a za koju godinu... ne smem ni da pomislim. :) Ja bih možda ipak išao na GB, pa da znam da sam uzeo čestitu ploču, a grafiku bi mogao i da nadogradiš sa nečim jeftinim (do 50€) za koju godinu i milina. ;)

Ustvari konkretno ova koju sam video u cenovniku ima 128MB sideport memorije i navodno je oko 55e... No, posle ove konstruktivne diskusije bio sam odlucio da uzmem GB, ostalo kako sleduje i sklopim masinu.
Ali.
Znam da nam je zemlja u qrcu, i nisam ocekivao da cene iz cenovnika budu i na kasi, ali ovo je sprdacina.
Prvo sajtovi tipa ITsvet itd. i cene na njima i dostupnost robe, veze nemaju sa zivotom, iako su cene azurirane istog dana. Drugo sajtovi samih prodavaca veze nemaju sa zivotom. Trece kad dodjete u prodavnicu, oni tamo nemaju nista od komponenti. Konkretno u 4-5 "velikih" firmi, hw prodavnica u gradu nisam nasao ni jednu 780G plocu. Moze da se naruci, ali ni tada ne znaju bas tacnu cenu [...].
A cene :D tu je matematika made in '93, kada je evro bio 90 oni su ga racunali preko 100, pa sada iako je ispod 87, za njih je uvek 100+ (jasno da su i oni kupovali po vecoj ceni, ali ovo je smesno)...
Procesora u 65nm nema.

Da se ne bih nervirao, sastavio sam neku privremenu frankestajn bajpas konfu, pa cu malo sacekati, prvo zivci pa onda komp...

Nazad
Vrh Dno