Šta je novo?

integrisana grafika???

kamikaza011

Slavan
Učlanjen(a)
16.08.2006
Poena
304
Pozdrav...

Razmisljam da uzmem lap top,pa me zanima neka varijanta sa integrisanom Intel 950GMA grafikom i Core2duo procesorom na 1.66
Da li neko puzdano moze da mi kaze sta je sve moguce raditi sa tom grafikom?
Naravno da necu igrati igrice,lap top ce mi sluziti uglavnom za internet,filmove itd.Nista spektakularno zahtevno.
Da li ce ovo sve moci komotno da funkcionise sa ovom grafikom?

U uzi izbor sam ubacio i Toshibu A210-133,ali me buni ta njena ATI grafika.da li neko moze da mi kaze,da li je ona integrisana ili ne?

hvala.

pozdrav

integrisana je.
apsolutno ce ti svaka integrisana grafika raditi to sto si nabrojao, ali ne pokusavaj da se igras (bar nista zahtevnije od zume |)))

Za filmove, internet, rad u office-u bi trebalo da ti posluzi svaki laptop.
Znaci imao sam nekoliko lap-top racunara -toshiba,dell, HP, IBM ...itd tako da nikada nisam imao neki problem sa kvalitetom prikaza na ekranu. E sad ekran je ono sto ume da ulepsa ceo ugodjaj u radu. Znaci, sada su lcd monitori daleko kvalitetniji od onih pre 7-8 godina, a o grafickim kartama da i ne govorimo, a na starim lap mashinama je sve to sto ti zelis lepo radilo bar meni. Nadji odnos cena-performanse-subjektivni osecaj u radu, i ne brini . Da si rekao da hoces da se igras prica bi bila drugacija. Ja sad imam compaq presario v2000 koji je mali, lagan, brz,dobra baterija, LEP, nije skup.... i zaista sam zadovoljan.

Pozdrav...

Razmisljam da uzmem lap top,pa me zanima neka varijanta sa integrisanom Intel 950GMA grafikom i Core2duo procesorom na 1.66
Da li neko puzdano moze da mi kaze sta je sve moguce raditi sa tom grafikom?
Naravno da necu igrati igrice,lap top ce mi sluziti uglavnom za internet,filmove itd.Nista spektakularno zahtevno.
Da li ce ovo sve moci komotno da funkcionise sa ovom grafikom?

U uzi izbor sam ubacio i Toshibu A210-133,ali me buni ta njena ATI grafika.da li neko moze da mi kaze,da li je ona integrisana ili ne?

hvala.

pozdrav

Kao sto mozes da vidis u mojoj konfiguracji imam HP sa cpu T5500 c2d 1.66GHz i integrisanom Intel 950GMA i apsolutno mi odradjuje posao pa cak i svi oni aero efekti u visti su moguci sa ovom grafikom. Igrice ne igram niti sam koju probao ali sam zato probao cak i neke jednostavnije 3d modele da pravim (autocad i proengineer) i radi sasvim zadovoljavajuce. Laptop je po defaultu imao 512MB rama i tada je grafika bila apsolutno neupotrebljiva, sa 1GB je situacija malo bolja ali tek sa 2GB je sve doslo na svoje i proradili su svi oni aero efekti na Visti a s tim i sve ostalo. Imas moju preporuku.

...

hvala vam puno na brzim odgovorima...
e sad imam jos dilemu da li uzeti lap top nov bez garancije,ali i cena je dosta povoljna,a i konfiguracija je znatno bolja...c2d,7300 grafika itd...

koliko se lap topovi kvare i da li se uopste isplati uzimati bez garancije?

hvala

pozdrav

Ako je suditi po tvom nick-u, svakako ćeš rizikovati i kupiti polovnjaka 🙂

Ja ne bih, mislim u ovo vreme kad su regularni sa garancijom toliko povoljni. Ranije, kad su cene bile visoke i razlike drastične, umeo sam da kupim i te "bez garancije" 🙂

apsolutno ce ti svaka integrisana grafika raditi to sto si nabrojao, ali ne pokusavaj da se igras (bar nista zahtevnije od zume |)))
I brate al ga nagrdi. Sta ce biti ako pokusa da se igra, hoce explodirati?
Nece raditi samo noviji ultra-mega naslovi sponzorisani od hardverske industrije a i ne moraju ako mu to nije primarna namena.

Nazad
Vrh Dno