Šta je novo?

Integracija SP2 !?

Nuc

Čuven
Učlanjen(a)
04.05.2002
Poena
620
Posto nemam disk sa obicnim WinXP Pro ... da li je moguce uraditi integraciju SP2 sa diskom WinXP Pro+SP1?

Da i nema nikakvih problema. Kod mene radi tako i sve je OK
poz

Sve radi bez problema, a za uputstvo se snadji , bilo je isto ovde na forumu.

e postoji jedan file koji ne mogu da iskopiram sa CDa na hard win51ip.SP1 ... i nasao sam neko uputstvo mada nije isti Boot image file (Koristi se neki Microsoft a na mom CDu je Arnest ili tako nesto)

Ima li i to veze ili da guram ...

Poslednja izmena:
Pa probaj.....jedan cd je oko 30din,tako da neces mnogo da izgubis :)

A da nareze na RW ? :)

Eto ideje :)

skinite nlite, da se ne mucite...

Jel nLite zaista pouzdano radi u svim situacijama? Imam disk sa sve tri varijante Windowsa 2000 sa Servis Pekom 3, imam i SP4 odvojeno i želim to sve da zbudžim zajedno sa DirectX-om na jedan disk. Da li će uspeti (da ne svlačim džabe .NET runtime)?

nLite 0.99.7 beta

"Have you ever wanted to remove some Windows components like Media Player, Internet Explorer, Outlook Express, MSN Explorer, Messenger...

How about not even to install them with Windows

nLite is a GUI for permanent Windows component removal by your choice. After removal there is an option to make bootable image ready for burning on cd or testing in virtual machines. With nLite you will be able to have Windows installation which on install doesn't include, or even contain on cd, unwanted components.

What's new
general
- Windows 2003 Standard and Web Server support
- Windows 2000 Server support
- Wmp Compatibility option returned
- Unattended Display settings
- Remembering of last path and page selection
- fix: SATA/RAID driver integration (Fasttrak Lite and some others)
- fix: Slipstream (simplified for the time being)
- fix: missing integrated driver files on manual install
- fix: driver integration folder indexing bug
- fix: driver integration from CD/DVD
- some laguages updated
components
- new: Windows Image Acquisition
- new: Windows Scripting Host
- upgraded: Network DDE
- upgraded: ClipBook
- upgraded: Event Log
- upgraded: WMI
- merged: Printer and Server Printer support
- fix: Camera Drivers disables camera install
- fix: Scanner Drivers disables camera install
- fix: missing snmpapi.dll, mapi32.dll
- fix: Netmeeting (reg leftovers)
- fix: Internet Explorer (user accounts)
- fix: Internet Explorer Core (DCOM Service)

http://nuhi.olmik.net/kjlksjhlka/nlite0997bi.exe

JA MISLIM DA HOCE. Probaj... :D

Nece. Citao sam guidove na sajtu, kazu preporucuju budzenje servis peka samo osnovne verzije (s razlogom)...

Uradio sam to, prateci vodica, bas za to, u Tom's Hardware i koristim ga bez problema (integracija Win Xp Sp1 bootable + Sp2 service pack)

Poslednja izmena:
Da ne bi otvarao jos jedan tread...
Da li neko zna cemu sluzi deploy.cab i da li ima veze ako sam integrisao sp2
a stari je deploy.cab. Vidim da je novi veci mozda za 1MB... Inace instalacija koju sam napravio xp-sp2 odlicno radi na svim konf gde sam je instalirao.
Hvala :type:

underground je napisao(la):
Da ne bi otvarao jos jedan tread...
Da li neko zna cemu sluzi deploy.cab i da li ima veze ako sam integrisao sp2
a stari je deploy.cab. Vidim da je novi veci mozda za 1MB... Inace instalacija koju sam napravio xp-sp2 odlicno radi na svim konf gde sam je instalirao.
Hvala :type:

Izmedju ostalog za pripremanje sistema i uklanjanje SID-ova za krajnjeg korisnika, tj. kada zelimo da dati sistem isporucimo velikom broju korisnika,kao i za pravljenje Unattend fajla, tj answer file-a kada ne zelimo da nas sistem bilo sta pita tokom instalacije prosto receno.

U deploy.cab kada raspakujes dobijas sledece Command-Line Tools-e

Sysprep Command-Line OptionsThe Microsoft Windows System Preparation (Sysprep) tool prepares a PC's hard disk for delivery to the end user.

Cvtarea is a flexible tool for analyzing the placement of FAT files from MS-DOS.

Oformat creates a FAT32 volume with clusters that are aligned in an optimal way for when the volume is later converted to NTFS file system format.

Setup Manager can:

Create answer files that can be used to automate the installation of Windows XP on multiple computers.
Extract the configuration information from a preconfigured system into an answer file, which can then be used to replicate that configuration on other computers.
Create a distribution share point for network installations. In addition to the Windows XP installation files, this network installation share can contain additional applications, drivers, additional commands to run at the end of Setup, and other custom components, as specified by the system administrator.

Ovaj alat nLite je sjajana stvar! Imao sam jedan klot WinXP koji nije bio bootabilan pa reko ajd da probam dal može da se napravi boot CD sa sve SP2 i onda sam preuzeo sa neta sve što je potrebno za rad (.NET, SP2 i nLite). Nakon što sam sve instalirao sa par klikova napravio ISO fajl a zatim u Neru narezao WinXP boot CD sa integrisanim SP2, nisam ništa hteo da čačkam samo sam na WinXP integrisao SP2 da vidim kako radi, ma programčić je zaista sjajan. Kasnije ću malo da se sigram sa tvikovanjem ISO fajla, čisto da vidim kako izgleda i šta se dobija ili gubi u nekim varijantama.

Nazad
Vrh Dno