Šta je novo?

Insurgency - Half Life 2 Total Conversion Mod

Evo probao sam i ja, odličan je mod! Grafika je sjajna, potrudili su se oko gomile detalja. Mod teži maksimalno ka realnosti, pa nema crosshair-a, indikatora za zdravlje i ostalih gluposti. Postoji limit za klase, što je odlično, čisto da svi ne budu supporteri ili snajpovi.

Ovo zaista ne mogu porediti sa BF2, jer je meni BF2 bezveze, bez ikakve uvrede ali tako je. Pre bih ovo mogao opisati kao mix DOD i GRAW filozofije ...

Može vrlo lako da se poredi sa BF2, ali sa PR modom ;) Ovo je skoro pa isto, ali po meni malo bolje zbog nekih drugih sitnica. Igra pati od istog problema kao i PR - support je mnogo, ali mnogo moćan. Ne mora čak ni da se nišani, može samo da se šara njim i svi padaju mrtvi ko u nekom filmu sa Batom Živojinovićem :D Drugi problem je što ljudi ne znaju da prebace sa jedinične paljbe na automatsku, tako da su ko ovce za klanje :-devil-:

Oduševio me je sitan grafički detalj kako su odradili optički nišan, ovo treba probati da bi se videlo koliko je dobro. :) Sa screenshotova to ne može da se oseti. Snajp sa druge strane i nije toliko jak kako sam primetio, mislim da jedino... face shot :d ubija iz prve.

Support je odličan i za razliku od BF2: PR-a, ovde mogu da se postave noge i onda (precizno) udri do zore ;)

Mape su ogromne, ciljevi "toliko" komplikovani da par ljudi mora da ih zauzme i jasno su označeni u kom pravcu se nalaze, al ljudi koji su tek sišli sa CSS-a da probaju ovo i dalje nemaju pojma šta drugo da rade sem da besomučno igraju TDM. :crash:

Izgleda da nema ni team balansa, tako da je na većini servera situacija da 7 iračana igra protiv 15 amera, ali zbog gluposti igrača, uglavnom pobeđuju iračani jer ameri ne osvajaju ciljeve :D

Primetio sam da od bagova smeta taj što se desi da ne dobiješ klasu koju si izabrao svaki put, sudari između igrača malo smetaju, voip neprijatelja se čuje bez problema, a ne sviđa mi se što na mapama može veoma lako da se ukampuje i smara kod neprijateljskog spawna.

Ima super efekata kao što je prštanje krvi na sve stranje, zujanje u ušima od eksplozija i prašenja iz supporta, zatim svetleći meci na noćnim mapama itd.

Ko ima priliku da proba, topla preporuka i sa moje strane. Mod ima fantastičan potencijal i do sada ni jednom nisam video da je u bilo kojoj igri verzija 0.1 moda ovako dobro urađena.

p.s. Rekao bih da je ovo nešto kao mešavina Americas Army-ja, DOD-a i PR-a.

Poslednja izmena:
Imam instalaciju Half Life 2 koju je izdao DigitaZone (najnovija verzija Source endzina...) Znaci kliknes na fajl igra se raspakuje (naravno bez steama). E sad zanima me da li je moguce instalirati ovaj mod bez Steam-a i originalnog HL2 (mislim na prvobitnu verziju endzina). Mod planiram da igram samo preko Hamachi-a, tako da mi Steam verovatno nece trebati ali neznam da li sama instalacija moda proverava prisustvo steam-a i instalaciju HL2?

Poslednja izmena:
Imam instalaciju Half Life 2 koju je izdao DigitaZone (najnovija verzija Source endzina...) Znaci kliknes na fajl igra se raspakuje (naravno bez steama). E sad zanima me da li je moguce instalirati ovaj mod bez Steam-a i originalnog HL2 (mislim na prvobitnu verziju endzina). Mod planiram da igram samo preko Hamachi-a, tako da mi Steam verovatno nece trebati ali neznam da li sama instalacija moda proverava prisustvo steam-a i instalaciju HL2?

Mod funkcionise preko steam servisa. E sad, da li postoje krivulje da se to zaobidje, zaista ne znam, niti me interesuje. Kupio sam HL2/DOD Source, jer igra vredi, i ne zelim da se zamajavam trazenjem nacina da igram na nekim poluskrnavim serverima. Ovako lepo sednem, limitiram u filteru max ping do 50, i uzivam u igri. Ako vam je mnogo dati 1500 dindzi (pa i da je 3k, pod uslovom da vredi) za igru koju bi igrali mesecima ili par godina, onda ostajem bez komentara. Svi bi da se j... a da im ne udje ... Ne moze tako. Tako sigurno tretiras i ribu. Hoces da je j..., ali ne pada ti na pamet da joj platis ni pice ... Jel tako?

Poslednja izmena:
Za ovo prvo si upravu GoRaNStEin, ali za ovo zadnje definitivno nisi!

Za ovo prvo si upravu GoRaNStEin, ali za ovo zadnje definitivno nisi!

Sorry ako sam bio grub, ali uvek volim da ilustrujem koliko mi je bezveze kada neko stalno trazi vrhunske naslove, a pritom ne zeli ni dinara da da za taj proizvod. Zaista ima jako losih igara, i za to ne treba da se baca novac, ali bar treba podrzati one koji umeju da izbace kvalitetan naslov. Dakle, HL2, i sve oko njega (cak racunam tu i CSS, iako ga ne volim) vredi, cak nije ni skupo kupiti preko STEAM-a (zaobici ove nase shatro distributere) i uzivati kako dolikuje u jednom vrhunskom proizvodu. Ja sam neko ko ce iskljucivo kupiti original ukoliko je kvalitetan multiplayer u pitanju. Za kupovinu nekog kvalitetnog SinglePlayer naslova jos uvek nemam izgradjenu svest :D

Poslednja izmena:
Sorry ako sam bio grub, ali uvek volim da ilustrujem koliko mi je bezveze kada neko stalno trazi vrhunske naslove, a pritom ne zeli ni dinara da da za taj proizvod. Zaista ima jako losih igara, i za to ne treba da se baca novac, ali bar treba podrzati one koji umeju da izbace kvalitetan naslov. Dakle, HL2, i sve oko njega (cak racunam tu i CSS, iako ga ne volim) vredi, cak nije ni skupo kupiti preko STEAM-a (zaobici ove nase shatro distributere) i uzivati kako dolikuje u jednom vrhunskom proizvodu. Ja sam neko ko ce iskljucivo kupiti original ukoliko je kvalitetan multiplayer u pitanju. Za kupovinu nekog kvalitetnog SinglePlayer naslova jos uvek nemam izgradjenu svest :D

Ok, stvarno si potpuno upravu za ove stvari. Obicno ne pitam ovakve stvari, ali mod sam skinuo nekih 80-% pa sam nestrpljiv da ga probam, a skupljam kintu za novu grafu, tako da trenutno nisam u mogucnosti da kupim igru, a verovatno hocu za nekih mesec-dva.

Aj ako neko nadje i zna gde ima HL2/DOD:S za 1500 dindzi, neka javi :)

HL2 = 1155 dinara

CS:S = 1155 dinara

DOD:S = 1155 dinara

Source Multiplayer Pack (CS:S, DOD:S, HL2-Deathmatch) = 1740 dinara

Source Premium Pack (HL2, HL2 Episode 1, CS:S, DOD:S, HL2-Deathmatch, HL2:Lost Coast, HL:Source, HL Deathmatch Source) = 3475 dinara

To su sve cene u slucaju kupovine preko STEAM-a ...

P.S. Jedan DOD:Source vredi vise nama igracima nego brdo nekih tamo naslova koji su i vise nego duplo skuplji ...

Poslednja izmena:
Novi update u vezi Insurgency moda - prvi dan igranja je bio dobar jer nisu provaljeni exploiti i igrači su se trudili koliko toliko da igraju, a sada se sve svodi na to ko će pre da stigne do određene tačke (neprijateljskog spawna) i odatle kampuje. Izgleda da je balans ipak veliki problem u ovoj igri, zajedno sa lošim dizajnom mapa (ne mislim na vizuelni kvalitet, jer izgledaju prelepo).

ja ne mogu da poteram ovaj mod nikako, oce da updejtuje base SDK source, a steam kaze da su serveri zauzeti i tako ko budalu me vrte u krug :wall:

Izašao je patch koji je zakrpio neke važne stvari.

Insurgency patch 1.1 released
Viper // Jul 8, 2007 // 155 comments

And so, a week later, the Insurgency team presents you Beta 1.1! We would've released a hotfix sooner, but we got so into the groove of fixing things that we just figured we'd wait a week and give you guys something even better than a hotfix, so here it is! I'd tell you to check out the downloads page, but I'm sure you're already there by now!

Beta 1.1 Changelog

* Added:Added server-side cvars "tkremove" and "tkdetect" to help deal with team killers
* Added cvar "ins_dmgfactor"
* Added super-sonic bullet whiz effect
* Added incremental weapon sway when low on stamina
* Added hint reminding you of alternate stance modes
* Added weapon slot keys
* Added new map ins_hillah

Changed:
* Changed "sv_alltalk" to default to "0"
* Increased rate of fire of M249 to be that of its real life counterpart
* Replaced round-restart commands with "ins_restart_game" and "ins_restart_round"
* Renamed server-side cvar "ins_endtime" to "mp_chattime"
* Renamed server-side cvar "ins_friendlyfire" to "mp_friendlyfire"

Fixed:
* Fixed attacking with grenades while sprinting
* Fixed bipod view locking issues while moving in prone
* Fixed exploit allowing people to finish reloading their weapon at abnormally fast speeds
* Fixed exploit allowing people to go from standing to prone super fast
* Fixed explosions recording deaths as suicides
* Fixed iron sights twitching under lag
* Fixed pausing of automatic sounds
* Fixed people being unable to use grenade if attacking while going prone
* Fixed players automatically spawning when they enter the server
* Fixed reloading with M249
* Fixed shells sticking to players and floating in mid-air
* Fixed strange behavior in the shotgun reload
* Fixed various server and client-side exploits and crashes

Misc:
* Changing class doesn't kill you anymore
* Client DLLs now built without SSE, fixing a small problem for people with no SSE support on their CPU
* Hint to suggest use of "cl_stancemode 1"
* Optimized dust effects to use less CPU
* Removed ability to use spraypaint or flashlights in spectator mode
* Various gameplay balance improvements
* Various small FPS improvements

Novi update u vezi Insurgency moda - prvi dan igranja je bio dobar jer nisu provaljeni exploiti i igrači su se trudili koliko toliko da igraju, a sada se sve svodi na to ko će pre da stigne do određene tačke (neprijateljskog spawna) i odatle kampuje. Izgleda da je balans ipak veliki problem u ovoj igri, zajedno sa lošim dizajnom mapa (ne mislim na vizuelni kvalitet, jer izgledaju prelepo).

Nazalost izgleda da si u pravu.Iako nisam neki ljubitelj MP igara pa samim tim nisam ni neki igrac, pre neki dan je bilo daleko zanimljivije, dok kada sam danas probao postalo je frustirajuce, jer se zavuku negde i samo snajpuju i tako mozes samo da gledas kako ti saborci ginu od jednog coveka koji na taj nacin nabilduje poene protivnickom timu.

Nazalost izgleda da si u pravu.Iako nisam neki ljubitelj MP igara pa samim tim nisam ni neki igrac, pre neki dan je bilo daleko zanimljivije, dok kada sam danas probao postalo je frustirajuce, jer se zavuku negde i samo snajpuju i tako mozes samo da gledas kako ti saborci ginu od jednog coveka koji na taj nacin nabilduje poene protivnickom timu.

Treba se znati boriti i protiv onih koji zuje po mapi i ljudi koji kampuju. Meni je bas izazov pronaci zastekanog snajperistu.

A ono sto je Robot0 pomenuo ne desava se na svim serverima, i vrlo lako se moze izbeci pubertetsko izivljavanje na spawn mestima. Sve je ok, samo treba promeniti server ukoliko postoje partibrejkeri ...

Da zaista, patch je uveo neke mere protiv pomahnitalih TK-era. Pored toga, igra je daleko bolja nego ranije (ili sam možda imao sreće sa izborom servera). Takođe je veliki plus što su ugasili da se čuje neprijateljski VOIP sa pomahnitalim wanabe muslimanima kojima je jedini trip da urlaju alah akbar.

Ovo je zaista kao Project Reality mod za BF (ko nije imao prilike da proba, neka proba), ali ima neke stvari mnogo bolje rešene. Jedino šteta što nema vozila.

I dalje sam oduševljen kako su napravili optički nišan :)

ala prste originali ovde samo tako...ko da nismo Srbi :d

Evo i mene sa originalom :). Ja sam jos davno uzeo HL2 collector's edition u onoj limenoj kutiji :D.
Mod je stvarno do jaja, bas sam se primio... treba jos neke fore da pohvatam i oni jos neke sitnice da srede i bice fenomenalno.

Poslednja izmena:
hah :) Ja sam HL2 kupon dobio uz ATI 9600XT :D To se zvao best buy ;)

Opet u vezi TKa - ovo su rešili i dobro i loše. Provalio sam da te server automatski kickuje ako 3x ubiješ svoje, a ako se rekonektuješ, izbacuje te posle prvog TKa. :d Sa jedne strane to je super, a sa druge očaj živi jer se u dosta slučajeva dešava da zauzmeš poziciju sa supporterom i držiš određenu liniju, a neki ludak iz tvog tima istrči ispred tebe i instant zagine.

Nije mi jasno u vezi skora nešto - dešava mi se da pobijem 5-6 neprijatelja bez TKa, a da imam skor -50 ?!?

Poslednja izmena:
ja sam uz x1900xt dobio heroes 5 original :eyebrows: sad mogu to da igram on-line hahahaha .... :( koja ironija :( ako neko oce da se menja nek me cimne

Nije mi jasno u vezi skora nešto - dešava mi se da pobijem 5-6 neprijatelja bez TKa, a da imam skor -50 ?!?

Mozda ne postujes one naredbe(defend, attack object isl).Ja cim ih ne ispostujem ulazim u minus, iako u tom krugu pobijem dosta neprijatelja bez TK-a.

@GoranStein: Izgleda da si u pravu, cim sam izmenjao par servera i mapa, nema toliko kampera.A inace jedna mapa, ne znam napamet ime, ali cim vidim ime znam da je to ta, je cist raj za snajpovanje terorista.

Poslednja izmena:
ja sam uz x1900xt dobio heroes 5 original :eyebrows: sad mogu to da igram on-line hahahaha .... :( koja ironija :( ako neko oce da se menja nek me cimne

Može, evo odma' ti dajem 9600XT sa sve HL2 ključem za x1900xt, može i bez Heroja :d

p.s. Kad bolje razmislim, baš je dobar ovaj mod... neću da se menjam hahahah :D

Poslednja izmena:
ahahahahahahahah :D Da da, vec sam se uplasio da ce neko pomisliti da ja hocu heroje da menjam za hl2 key :d

Ovaj mod je besplatan. HL2 se plaća.

igra li neko ovo? ja skinuo sada... sutra da probam napokon...

Mod je super, ali mi je splaslo interesovanje za njega jer poslednji put kada sam ga igrao mape nisu bile izbalansirane i gde su igrači bili u poziciji da kampuju na početnom spawnu neprijatelja. U prevodu - nisi mogao da preživiš više od 0.3s do sledećeg spawna.

ODLIČAN mod što se tiče svega sem balansa mapa.

Nazad
Vrh Dno