Šta je novo?

Instant zvučna notifikacija o prispeloj pošti

jorgovan

Čuven
Učlanjen(a)
13.03.2002
Poena
805
Kako se trenutno bavim nekim poslom koji itekako zavisi od brzine reagovanja na e-mailove, potreban mi je sistem koji će me instant obaveštavati o prispelim porukama na e-mail (mogu da otvorim bilo koju novu e-mail adresu za tu namenu ili da koristim postojeću gmail, nije problem). Kako se radi o sekundama, svaka sekunda mi je bitna.

Probao sam sa notifikacijama na mobilnom telefonu, ali one nekada kasne i po minut... A meni znači kašnjenje do par sekundi.

Dajte neki predlog. Probah neke ekstenzije za Chrome, ali ii proveravaju na minut (ne reaguju na push) ili ne može da se podesi kako će da zvone i sl.

Ko pomogne ima pivo i ćevape. Ozbiljno.

Postoje email klijenti koji mogu da proveravaju POP3 na neki podešen interval u sekundama (minimum 1sec). Recimo Pegasus email: http://www.pmail.com/downloads_s3_t.htm

Ne razumem kako može svaka sekunda da bude bitna kada ne možeš da budeš siguran koliko će trebati email poruci da stigne do tvog servera (osim ako se i pošiljalac ne nalazi na istom serveru kao i ti).

edit:
Ako ne koristiš svoj POP3 server, moguće je da će jednu konekciju u sekundi detektovati kao DoS i da će ti zabraniti pristup serveru.

Poslednja izmena:
Generalno treba mi nešto što radi push... Šta god da radim sa pull ograničen sam intervalom provere... tako da mi pop3 ništa ne znači.

Nisi mi bas jasan sa tim push pull. Imas recimo Outlook Express Mail Alert - eksternu aplikaciju u kojoj mozes sam uneti interval za proveru.

Generalno treba mi nešto što radi push... Šta god da radim sa pull ograničen sam intervalom provere... tako da mi pop3 ništa ne znači.

Tek sam sada video da može da se koristi Gmail... Možeš da podesiš svoj email klijent da koristi IMAP pristup (takođe na GMail nalogu uključiš IMAP). Čim stigne email GMail će uraditi push do tvog email klijenta. I Thunderbird i Outlook podržavaju IMAP bez dodatnih pluginova.

@Ribizla:

Pull - Kada email stigne na server on ga snimi u tvoj mailbox. Email klijent se uloguje na POP3 server, proveri da li ima novih poruka i skine ih sa servera.
Push - čim email stigne, server sam inicira slanje email-a ka tvom email klijentu.

Poslednja izmena:
thx za info. dobih sličan na dtp-u. podesio sam thunderbird i to lepo radi. malo imam problema sa addonom koji rešava notifikacije, pošto mi je potrebno startovanje programa sa parametrima, ali dobro.

Pa stani na koji onda fazon radi "Bat" mejl klijent? On i preko POP3 radi to isto kao klijent setovan na IMAP.

Pop3 je ograničen intervalom provere. Podstandard IMAP-a prima obaveštenje od servera bez poziva.

Zeleni, zaradi ti cevape i pivo ocas posla :)

Nazad
Vrh Dno