Šta je novo?

Instalirao SP2 i modem nece preko 33.6. Pomoc

soda

Čuven
Učlanjen(a)
09.06.2002
Poena
609
Dakle, friska instalacija windowsa sa integriranim sp2 i sve je ok, osim modema. Sistem ga je pronasao u instalaciji i sve ok (kao i sa winxp SP1), ali nece da se spoji preko 33.6. Probao sam updateovati drivere sa windows update i nasao je nove, instalirao ali nije resen problem.

Modem je soft conexant (ili kako se pise), na rda+ i u device manageru prepoznaje se kao SoftV92 SmartSpeakerphone Modem.

Cuo sam da novi firewall pravi takav problem na nekim modemima, probao sam ga disable (ne u cp-u, nego bas disable servis) i nista se nije promenilo.

Pomoc.

Zahvaljujem. Poz.

probaj da disablujes i firewall.

Da nije do provajdera? Mislim kod mene Verat na "normalan" broj (ne SMIN) ne ide preko 33.6, dok se preko SMIN broja sve normalno konektuje.

[Mancha] je napisao(la):
Problem je u driveru koji dolazi uz SP2, vrati neki stariji i radice kako treba

Probao sam vratiti, ali kaze da driver ne sadrzi informacije za taj uredjaj. Kao da pokusavam da instaliram driver za neki drugi uredjaj.

Firewall sam diseablevao (u koja izvedenica :)), ali nikakav efekat.

Nije do providera sigurno, zato sto sam se spajao na 45.3 bes problema isti dan.

poz

Cekaj malo. Jel tebi ne radi modem ili radi ali nece da napise preko 33600? Ako je ovo drugo nema razloga za brigu. Kakve veze ima sta pise na koliko se konektovao? Probaj dload sa poznate lokacije i videces da je sve ok i da ide isto brzo kao sto je i islo...

Ja sa novim drajverom za moj v92 Lucent modemom imam situaciju da njegov zvuk zujem na zvucnicima!!! umesto sa samog modema, sa starim drajverima se to ne desava, a sto je interesantno to se ne desava uvek, nekad jednostavno ne cujem nikakav zvuk.

Da li je Lucent Soft Modem? Ako je tako onda driveri su se nesto sjebali... Zvuk bi treabao da ide preko njegovog speaker uvek.

Da jeste soft. Sad mi pade napamet da sam u medjuvremenu osim drajvera promenio i maticnu plocu. Pre 8RDAE, a sada 8RDA3+...

Meni se dopala ta mogucnost novih drajvera da daju zvuk preko zvucnika. Super, ne mora covek da naculji usi da bi cuo konektovanje. Mislim da u opcijama drajvera to moze da se iskljuci.

Broz je napisao(la):
Cekaj malo. Jel tebi ne radi modem ili radi ali nece da napise preko 33600? Ako je ovo drugo nema razloga za brigu. Kakve veze ima sta pise na koliko se konektovao? Probaj dload sa poznate lokacije i videces da je sve ok i da ide isto brzo kao sto je i islo...

E da samo pise 33600, ne bi bio nikakav problem (ma neka pise i 9600 :)), ali meni je konekcija stvarno 33600. Probao sam download i krece se oko 3.5 - 3.8 kb/s. Prije je bio 4.6 - 5.4 kb/s.

I meni je zvuk modema prebacio na zvucnike, ali to mi ni malo nije bitno...

Poz.

Jesi li probao da kucas X3 u Modem Properties/Advanced Settings tab? Znam za ovo da pali kod HW modema. Ja sam isto imao Lucent i svaki put se konektovao sa 42.5, a skidao mi sa 3.5 ili sl. Mozda je M$ u ovom SP napravio da win prikaze "realnu" konekciju na net. A jesi li pogledao da nije mozda stavljeno ogranicenje u propertiesu kod Dial-Up konekcije?

BTW, ja imam Intel 536EP Modem (HW) i ima speaker i ima nazad prikljucke za Mic i za Zvucnike. Vredi 10 ojra :), a i radi dosta brze nego Lucent i ne zauzima CPU vremena, tj nema sindrom "kocenja" pri dial-u.;) Ako se odlucis da uzmes nov, moje preporuke za njega.

Poz

Poslednja izmena:
Evo, napravio sam!

Izvukao sam neki predpotopni cd i tamo imaju driveri za conexant modeme, pa sam izvukao neki driver, ko zna koji, i radi sa ok.

Zahvaljujem. Poz.

Ista stvar si i meni desila, isti modem.
Nakon update-a, nece preko 31200.
Zamenjen modem za Ambient, ovaj radi.
Verovatno je problem na relaciji SP2-driver, dok ne resi agere to sa ms-om....

Nazad
Vrh Dno