Šta je novo?

Instaliranje programa traje nenormalno dugo

darkoko

Čuven
Učlanjen(a)
10.03.2004
Poena
620
KAda instaliram Windows 7 sve radi normalno.
Medjutim uvek posle nekog vremena mi se desi da odjednom sve sto hocu da instaliram traje nenormalno dugo. Znaci, pokrene se instalacija, zabode negde na pocetku i tako moze da stoji sat vremena i onda da nastavi normalno. Mislimd aje problem u Install shieldu ?
Ne znam gde gresim, promenio sam i vise verzija Windowsa 7 , skenirao antivirusom , medjutim uvek imam ovaj problem posle nekog vremena.
Ja ga trenutno resavam tako sto imam restore point kada je sve radilo kako treba pa ga vratim, ali nije mi to konacno resenje.
Jel ima neko neku ideju, sta bih mogao da radim?

Hard ti je ok,nema bad sectora,memtest i sl provere?

Ako ides nekom logikom,uvek ISTI problem kod VISE verzija Win-a po meni vuce na hw problem...
Npr imao sam slucaj da mi se vuce HDD jer se SATA kabl ugrejao posle odredjenog vremena i poceo da brlja... bzvz ali eto,primera radi...

Poslednja izmena:
Врати на старо па полако инсталирај то што инсталираш, могуће је да неки програм то уради. Можда ћеш да уловиш кривца. Претпостављам да по враћању на претходно стање инсталираш све и свашта.

Крекови, апдејти, разна гамад? Који антивирус? Да ли користиш неки програм за оптимизацију, деинсталације, било шта слично? Да ли му укидаш разне "непотребне" сервисе?

Gotovo sigurno si ti krivac kao korisnik, u smislu ovoga što je već naveo calexx.
Zvaničan Windows 7 SP1 legalno možeš skinuti na primer odavde.
Takodje pod obavezno je i da testiraš hard i proveriš sata kablove i sata konektore na matičnoj kao što je već napomenuo kolega.

Ako je sve ispravno što se tiče hardvera, instaliraj tu sedmicu koju sam ti postavio i za početak koristi samo poznati i priznati freeware od programa.
I naravno zvanične verzije plaćenoga softvera ako ga koristiš.
Znači instaliraš samo osnovni paket programa koji su ti neophodni i koji su provereni.

Pod tim uslovima koristiš na dalje i neće doći do usporenja.
A ako ipak dodje hardver je pa onda detaljna provera svega od hardvera.
A ako ne dodje instaliraš dalje (jedan po jedan komad sa pauzama od dana recimo) šta već koristiš od softvera i pratiš da li je došlo do promena.

Pogledaj zauzeće procesora dok instalira. Kopiraj neki veliki file i prati zauzeće procesora. Ako se pojavi veliki kernel time, možda te zeza sata kontroler ili disk. Npr može sam da pređe iz sata u pio mode i svaka operacija sa diskom traje bukvalno 10x duže iz.veliko zauzeće procesora.

Nazad
Vrh Dno