Šta je novo?

Instalacija XP-a sa hard diska?

• Začetnik teme Začetnik teme blue
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

blue

Čuven
Učlanjen(a)
12.03.2002
Poena
785
Imam stari laptop Sony Vaio PCG-C1XE, koji nema ni optku ni flopi. Ipak, moguce je butovati komp preko Sony USB flopija. Mogu li nekako instalirati XP sa hard diska, tako da ga stavim na D particiju i podignem preko boot diskete. Uradio bih kompletnu instalaciju koja bi ukljucila formatiranje C particije. Zna li neko kako?

Zar nema instaliranu 98-cu - pa da je samo pregazis ?
Drugo - moze li da se boot-uje preko bilo kog USB uredjaja ?
Jel mozes da se povezes na desktop racunar ( preko USB-a, recimo )? Ili makar taj hdd sa Sony-a da ubacis u desktop masinu ( preko adaptera )?
Mogao bi da nasnimis imidz male particije sa sveze instaliranim XP-om i taj imidz da zalepis na C: Sony-ja. Trebalo bi da radi.

Hmmm, ajde da probamo..😀 . BOOT disketa od 98, poteras je kao da hoces da instaliras WIN 98, biras opciju da ti je komp bez CD-a, kada zavrsi sa ucitavanjem drivera i dobijes DOS prompt predjes na particiju D tvog hard diska, ali pazi najverovatnije ce to biti particija oznacena nekim drugim slovom. Onda jednostavno udjes u folder gde ti se nalazi instalacija XP-a i poteras je:wave:
To bi trebalo da bude to.

Opssss, izgleda nisam dobro procitao tvoj thread. Naravno pocetak price bi bio prebacivanje instalacije WIN XP na hard SONY-a. Najsigurnija varijanta da to uradis je kroz mrezu...mislim da taj malisa ima mrezu, ako nema onda moras da se snadjes neku pci mreznu karticu.

Poslednja izmena od urednika:
Kako da je poteram? Koju komandu da ukucam i pokrenem instalaciju XP-a, jer SETUP ne pali.

Udjes u folder instalacije, ukucash "CD I386" i onda pokrenes "WINNT" i vidi hoce li proci sve kako treba tj. hoce li prepoznati HDD posto se desavalo da tako nece nekada da vidi HDD uopste i probaj pre toga negde da nadjes (mozda u instalaciji devedesetosmice) programcic "SMARTDRV" da bi sve to islo brze.

Ako te dobro kapiram imas 2 particije C: i D:, na D: ti je instalacioni XP, a na C: zelis da instaliras (predhodno ga formatiras)? Ako je tako onda kao sto je rekao swordfin, bootujes komp, preko usb-a, obavezno startuj smartdrive jer ces u protivnom satima instalirati win, samrtdrive ima i u instalacionom Xp samo ne znam tacnu putanju do istog.

Nazad
Vrh Dno