Šta je novo?

instalacija WinXP

skroller

Čuven
Učlanjen(a)
20.03.2002
Poena
619
Imam particije C i D. Na C mi je win98, a na D muzika, filmovi itd. Kako da formatiram particiju C, a da mi pritom D ostane nedirnuta ? Pretpostavljam da bi moglo ako podignem sistem sa diskete i iz DOS-a kucam format c:/s , ali bi ipak voleo da mi neko to potvrdi ko je imao iskustva jer imam neke podatke koje bih prebacio na D jer ne bih hteo da ih izgubim. Da napomenem da hocu da instaliram na cistu masinu, da ne bi neko predlagao da instaliram preko win98.
Dalje, da li bi mailove koje izvucem iz outlook expresa mogao da vidim u outl. expr. iz winXP (koji planiram da instaliram) kad ih kasnije prebacim ? I na kraju koji winXP da instaliram home ili profesional verziju ? U cemu je razlika izmedju njih ?

1. dignes sa flopija i napises format c: i enter...
2. tools, options, maintenance, store folder......pa sam izaberi neki na D: koji mozes da nazoves recimo kao i ja "OE Storage":) a kad instaliras XP opet uradi isto i promeni folder udari dva tri puta OK i rebutuj masinu...
3. XP instaliraj samo na cistu particiju
4. moj savet je XP pro jer je bolji od ove verzije home-a koja se mota kod nas
5. razlika je u nekoliko servisa, nista spektakularno...
6. obavezno u XP-u instaliraj neki od XP detonatora ako imas neku od nVidia-based kartica...

pozdrav:wave;

Broz je napisao(la):
1. dignes sa flopija i napises format c: i enter...
2. tools, options, maintenance, store folder......pa sam izaberi neki na D: koji mozes da nazoves recimo kao i ja "OE Storage":) a kad instaliras XP opet uradi isto i promeni folder udari dva tri puta OK i rebutuj masinu...
4. moj savet je XP pro jer je bolji od ove verzije home-a koja se mota kod nas
5. razlika je u nekoliko servisa, nista spektakularno...
6. obavezno u XP-u instaliraj neki od XP detonatora ako imas neku od nVidia-based kartica...

---------------------------------------------------------------------------

Molim te pojasni mi malo ovo pod 2.
I jos pitanje da li se detonatori za XP razlikuju po verziji ili stoji neka oznaka (npr. XP ili tako nesto)
Hvala unapred i veliki pozdrav :wave;

skroller je napisao(la):
........I jos pitanje da li se detonatori za XP razlikuju po verziji ili stoji neka oznaka (npr. XP ili tako nesto) ......
sto se tice detonatora....postoje i verzije sa istim brojem i za jedan i za drugi OS ali se posebno distribuiraju,tj.uglavnom pise da su za XP/win2000 ili su za w9x/me,a najbolje da odes ovde i da procackas pa ces naci bar 100 verzija detonatora!(naravno odaberi najnoviju,ili neku koja je WHQL(tested by Windows Hardware Quality Labs )-verzija ),npr.29.80 .
Napomena-download je "tezak" 9Mb.cheers

Ako je slabija karta u pitanju po meni je najbolje instalirati 21.83. Drajveri su WHQL i imaju Video Mirror Controls u Overlay Controls. Ti može da radiš na kompu, a neko drugi gleda film na TV-u u full screenu. Probao sam razne drajvere za XP i ovi su jedini koji imaju tu opciju.

Hvala svima na odgovorima, ako bude bilo problema javicu se ja opet :D

Broz je napisao(la):
1.

:wave;

A zasto je to bitno da se XP instalira bas na cistu particiju?

ncuts je napisao(la):
Ako je slabija karta u pitanju po meni je najbolje instalirati 21.83. Drajveri su WHQL i imaju Video Mirror Controls u Overlay Controls. Ti može da radiš na kompu, a neko drugi gleda film na TV-u u full screenu. Probao sam razne drajvere za XP i ovi su jedini koji imaju tu opciju.

To mozes samo ako imas karticu sa twin-view. Ako imas karticu samo sa tv-out, to onda ne moze.

Nazad
Vrh Dno