Šta je novo?

instalacija winxp preko mreze ?

hansaplast

Čuven
Učlanjen(a)
22.04.2002
Poena
604
Treba na laptopu da instaliram xp a on nema CD.
Pri butovanju mogu da izaberem da podigne mrezu TCP/IP koja je podeshena da ide na DHCP pa sam mislio da preko desktopa to uradim.
ima li neko idejicu ?

Hm, da vidimo...

Umrezi taj LapTop sa nekim racunarom na koji si prethodno prekopirao instalacionu verziju XP-a, ili ubaci CD u taj drugi racunar i direktno mrezom kopiraj na Lapiku.

Zatim sledi winnt32.exe li winnt.exe :)

Poslednja izmena:
covek je verovatno mislio da imas nesto instalirano na laptopu.

Nabavi nekako od nekoga (negde) externi CD ili DVD...

resio tako sto sam skinuo drajver za usb koji radi pod dosom iskopirao 98 pa prevukao preko njega XP preko mreze u svakom slucaju hvala za trudjenje :wall: :wall: :wall:

juzznjak je napisao(la):
sorry sto nisam video pitanje ranije, pa si se mucio nikakvo prevlacenje nije potrebno... ovo svi napamet znaju koji su spremali MS sertifikate :)... al` bitno da si se snasao.

Ajde daj odgovor pa da znamo svi kako to ide. ;)

xexe, ajde... "na odredisnom racunarom se podigne preko diskete mrezni klijent, pa se onda pristupa deljenoj omotnici na mreznom serveru, tj. distribucionom serveru i pokrece program Setup.." nisam prepisivao ;) ionako je 70-270 prvi ispit :)

Pogledajte attached doc.

Prilozi

• xp.zip
    18.1 KB · Pregleda: 139
takve instalacije sucks! ako imas 1000 laptop racunara, ghost je zakon za sve. napravis jednu master kopiju, ghostujes ceo racunar na server, pa preko pxe boota (ili sa diskete ako mrezna ne podrzava pxe) napravis tih 1000racunara za vrlo kratko vreme...

sve sto je potrebno je norton ghost enterprise endition

Nema link, samo .chm fajl od 15 mb. ;)
Miroslav je u pravu, ja bih uvek instalirao tako.

Vrh Dno