Šta je novo?

Instalacija windowsa

• Začetnik teme Začetnik teme radosh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

radosh

Čuven
Učlanjen(a)
21.12.2000
Poena
609
Da li postoji neki program pomoću kojeg mogu (poželjno tokom instalacije wina) da prepravim pathove ka njegovim folderima (posebno mi treba za 'program files'). Hoću da instaliram winxp pored win98, a neću da delim hdd na particije...

Any ideas?

losa ideja...obavezno deli particije...

Postoji takav programcic koji se ugura u Control Panel, ali se to da srediti i rucno iz Registry-ja, ali nikako ne moze u toku same instalacije win-a.
Medjutim, sto Legend rece losa je to ideja i nikako nije preporucljivo menjati path Program Files-a, jer ces samo natovariti sebi nepotrebne extra probleme...

I sta sutra da ti se nesto desi sa sistemskom (u tvom slucaju i jedinom) particijom, tipa virus, pukne FAT? Gubis sve podatke. A jos ako zbudzis 2 OS-a na istu particiju, stvarno ne znam... Niko to tako ne radi.
Podeli lepo na 3-4 particije disk, i na prve dve stavi OS-eve a na ostatak podatke.

Dva OS-a se NIKADA i ni pod kojim uslovima ne stavljaju na jednu particiju - jedno od najosnovnijih pravila !

Documents and Settings

Win98/Win2000 kombinacija savrseno radi na jednoj particiji, naravno ko zna lepo da podesi (TweakUI, malo akrobacija u Registry i sl.), mada se slazem sa prethodnim postovima, da je bolje lepo odvojiti particije.

Mene interesuje kako da ceo folder Documents and Settings pod WinXP prebacim na drugu particiju? Kako je to moguce odrediti u toku instalacije :?:

?

Ne znam o čemu pričate, meni su do sada winxp pro i win98 se (98lite)savršeno rade na istoj particiji. Nego pošto sam narezao backup muzike i programa, hoću da formatiram hdd i da krenem sve iz početka (imao sam neki vorus koji mi je s*ebao pola xpa). Sistemi su savršeno radili zajedno (modifikovao sam boot.ini) samo su mi se prekolopili u program filesu neki njegovi folderi, pa mi npr wordpad nije korektno radio i win98 (a ko da mi je i treb'o)

Ali 'ajde da vas poslušam... U kojoj srazmeri da podelim disk od 30 GB (pošto ću ionako da radim format)

Prva particija - OS1: ~5 GB
Druga - OS2: ~5 GB
Treca: - CARGO ~ostatak GB

][V][ATRIX™ je napisao(la):
Prva particija - OS1: ~5 GB
Druga - OS2: ~5 GB
Treca: - CARGO ~ostatak GB
Tako je najbolje (najbezbednije i najprakticnije) i to iz razloga koje si vec naveo. Druga stvar je kad Windows pukne ili se napuni djubreta, pa pocne da gnjavi - jedino pametno resenje je reinstalacija (ili turbo resenje: Ghost) koja je mnogo jednostavnija kad je na particiji samo jedan OS, pa se ista lepo formatira, nego da se zeza sa oba.

Nazad
Vrh Dno