Šta je novo?

Instalacija Windowsa

mandapfc

Slavan
Učlanjen(a)
09.04.2008
Poena
304
Da li negde postoji upustvo za instalaciju Windowsa,znaci upustvo sa preciznim objasnjenjima,kako da oborim vec postojeci sistem,sacuvam D particiju,i ponovo instaliram Windows na C particiji sa instalacionog diska.Hvala

Evo ovak...Ubacis Windows disk,u biosu namestis da cita sa CD-a umesto sa hdd-a...Izacice ti dalja upustva...Ides par puta next,i onda ce ti se pojaviti prozor u kome biras koji drive oces(c,d,e,f,g...)to je tvoj izbor...Odaberes isti,das mu next,full i to je to...Sacekas da se sve zavrsi,u toku instalcije te pita neke smesne stvari(snacices se sigurno),sacekas da se zavrsi...Dalje znas i sam(drajveri,programi,igre...):wave:

Hvala na brzom odgovoru,ali problem je sto mi treba detaljno upustvo,znaci sto bi se reklo upustvo za nekog ko prvi put obara sistem,kankretno ja znam kako to ide pratim upustva i ok,nego ovo mi treba za jednog kolegu,nezna cak ni bios da namesti,znaci detaljno upustvo,ja mu to odstampam pa neka se snalazi.:rtfm:
Ipak mislim da sam nasao sta mi treba,e akom se sa ovim ne snadje onda do ....
http://www.nspoint.net/~infinite/winxpzast/wininst.htm

Poslednja izmena:
Onda mu savetuj da progugla...Ima gomila tutoriala:wave:

imas winxp setup simulator pa mozes i preko njega da mu pokazes i da ga pustis sam da odradi (ako pogresi nista lose se nece desiti :d)
link na metacafeu

Najbolje je onda da ti ili neko drugi ode do kolege i pokaze mu na priemru kako se to radi .Tako ce najlakse nauciti nego da cita detaljna uputstva koja ce vise da ga zbune .
Imas na forumu jedno olicno kolko toliko detaljno uputstvo pretrazi malo forum

Najbolje je onda da ti ili neko drugi ode do kolege i pokaze mu na priemru kako se to radi .Tako ce najlakse nauciti nego da cita detaljna uputstva koja ce vise da ga zbune .
Imas na forumu jedno olicno kolko toliko detaljno uputstvo pretrazi malo forum
Slazem se...A i stvarno nije teško naučiti...Instalacija Windowsa je kao prosta i treba mu samo malo volje i zelje i znanja Engleskog i moze sam i bez upustva da nauci da dize sistem:wave:

Hvala svima,vec mu treci put instaliram sistem,ali onda dodje malo piva na red i ode upustvo...cheers

pa zar nije tako bolje,inace kad bi doslo pivo na red :)
sta ce njemu uputstvo?

ja imam sledeci problem prilikom instalacije OS-a !
imam dva maxtor diska i to sata od 250 i pata od 200 GB,
sistem instaliram na sata disk !
kad pokusam da inastaliram XP ili vistu izbacuje mi poruku da particije nisu
win i td.
tek kad otkacim pata disk instalacija protekne normalno !
posle naravno opet nakacim pata disk i sve radi ok!
ali me iritira sto svako put moram da cupam napajanje iz diska i
da otvaram kuciste !
u cemu je problem?

Hvala svima,vec mu treci put instaliram sistem,ali onda dodje malo piva na red i ode upustvo...cheers
Eto prilike da mu napravis image i resis se bede:type:

ja imam sledeci problem prilikom instalacije OS-a !
imam dva maxtor diska i to sata od 250 i pata od 200 GB,
sistem instaliram na sata disk !
kad pokusam da inastaliram XP ili vistu izbacuje mi poruku da particije nisu
win i td.
tek kad otkacim pata disk instalacija protekne normalno !
posle naravno opet nakacim pata disk i sve radi ok!
ali me iritira sto svako put moram da cupam napajanje iz diska i
da otvaram kuciste !
u cemu je problem?
Da ti nije nesto oko 2 sistemske particije? Pogledaj sliku.

Prilozi

• Clipboard01.png
    Clipboard01.png
    25.7 KB · Pregleda: 67
Nazad
Vrh Dno