Šta je novo?

Instalacija Windowsa

djole34j4

Slavan
Učlanjen(a)
27.02.2007
Poena
319
Ovako, hteo bih da formatiram hard i instaliram Windows XP i sada u biosu podesim da 1st boot bude CD-Rom....medjutim po restartovanju kompa nista se ne desi, samo se standardno podigne Windows...Dal neko zna sta bi moglo da predstavlja problem ili drugi nacin na koji bih obavio sve...

1.Da li si ubacio instalacioni disk?:d
2.Da li ti je cd sa XP-om butabilan?
3.Da li si prilikom menjanja boot opcija u biosu ishao na save setings?,)

ubacio disk...hehe
Dal je butabilan...valjda jeste...skinuo sam s neta i narezao, pojma neam...
Jesam, vec je i bilo podeseno 1st boot CD-ROM...

Pa onda cd nije boot-abilan, a to proveri tako što ga u win-u ubaci u cd-rom, pa ako ima uključen autoplay, onda će sam da pokrene instalaciju wina, a ako nije autoplay, dvoklik na njega... mada, očigledno je da si narezao shit.

Press any key
Press any key
Press Any Key To Boot From CD 😀 😀 😀 😀

Pa zavisi kako si ga narezao
ako si kao data naravno da nece ;D

Boot opciju moze lako da preskoci i CD ROM ako je los ili ako mu je laser pri kraju,desavalo mi se da drugarici kada sam namestao komp pored svih podesavanja u biosu,dzamperisanja na kraju bude problem sa optickim uredjajem, tako da ako je disk u redu,podesavanja u biosu takodje, vidi i promeni opticki uredjaj,pozz!

Poslednja izmena:
Taj fazon, i cd-rom *****ava pa sam ubacio svoj i tada je hteo da bootuje al jedan drugi cd koji trazi aktivaciju pa nisam nista jos uradio...I da narezao sam ga kao data, kako bi trebalo...Hvala svima u svakom slucaju...

...I da narezao sam ga kao data, kako bi trebalo...

Pa lepo ti Weasel kaze da u tom slucaju nece.....

Sad tek vidim opciju u Nero-u ''Make bootable CD''....to je to valjda?

Nazad
Vrh Dno