Šta je novo?

Instalacija Windows XP-a

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Filip

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
619
Da li neko zna sta se sve menja (od ser. brojeva, aktivacionih itd) prilikom instalacije windows-a? Pod ovim mislim da instaliram win na jedan komp, formatiram hd, pa ga opet instaliram (na isti komp), sta je sve drugacije?
Ili konkretnije, sto je to sto bi neki program mogao da koristi za generisanje SN-a, sto je svaki put drugacije kada se instalira windows????
Ima li ko ideju?

>

??

Budi malo jasniji.

Ne mora nista da se menja (ako ti je postavka ista), mozes da ima 50 licenciranih usera na isti serij. broj i svi mogu sa istim da aktiviraju win.
Mada moras biti malo precizniji sa pitanjem, sta te tacno interesuje?

Najpreciznije: instaliram windows, odmah nakon toga instaliram jedan prog koji generise neki broj koji treba da posaljem programerima da bih dobio SN kojim otkljucavam program. Zatim formatiram HD, opet instaliram windows (sa istog cd-a), pa opet instaliram taj program (opet, sa istog cd-a), ali sada on generise drugi broj! E sad, mene zanima na osnovu cega on generise taj broj? Instaliram na istom kompu, tako da mogucnost da generise na osnovu nekog hardware-a ne postoji, instaliram sa istog diska i win i taj prog, tako da nije druga instalacija u pitanju. Instalacija, pa deinstalacija tog programa (bez reinstalacije windows-a) daje isti broj, tako da jedino sto je drugacije je windows! E sad, na osnovu cega on moze da generise drugi broj? Primetio sam da je onaj aktivacioni broj (control panel/system) svaki put drugaciji, ali kako mogu njega da promenim i sta se jos menja?
Jansije?

Poslednja izmena:
>

Verovatno je bazirano na SN broju particije na kojoj se
instalira program, koja se menja sa svakim formatom iste.

Ovde imas programce sa kojim mozes da postavis proizvoljni
SN (odnosno da postavis isti SN koji si imao i pre formata)
http://www.sysinternals.com/Utilities/VolumeId.html

Mozda datum i vreme :trust:

Poslednja izmena:
Postoji 1000 nacina da se izgenerise neki ID/Code/Serial/zovi_ga_kako_god_hoces ;)
Moze da bude na bazi generatora slucajnih brojeva, na bazi datuma i/ili vremena, samog hardware-a, serijskog broja (u firmware-u) HDD-a i/ili njegovih particija... a zamisli samo koliko se varijacija moze napraviti medjusobnim kombinovanjem vise tehnika :D

I nije mi jasno kakve uopste ovo ima veze sa instalacijom XP-a???
Da je odgovor tako lak do sada bi se vec naslo 100% pouzdano resenje za selidbu instalacije XP-a sa jedne particije na drugu ili sa jednog diska na drugi ili sa jedne masine na drugu nezavisno od hardware-a koji se nalazi na njima ;)

@VGagi
Palo mi je na pamet, ali nije. Ako promenim SN HD-a, program generise isti kod, tako da sam to isklucio kao jednu od opcija.

@skydiver
Nemoguce, jer bi se onda pri svakoj novoj instlaciji (tog programa) menjao kod, a to se ne desava.

@Crni
Znam da postoji 10000000 nacina da se generise neki kod, ali 99% u ovom slucaju nije sigurno! Da je neki hardware u pitanju, kod bi bio isti svaki put. Dautm/vreme je takodje iskljuceno kao opcija (pitao skydiver). Bilo koje kombinovanje vise tehnika bi za rezultat imalo chestu promenu koda, a on se menja iskljucivo ako se obrise, pa ponovo instalira win!
Sto mene (u nedostatku drugih ideja) jednostavno uverava da je neki broj iz samog windowsa odgovoran za generisanje drugog broja.

Tako da.... Any ideas?

>

Moras da imas stalno u vidu veliku verovatnocu da se SN
generise kombinacijom raznih podataka, tako da ne smes
tako lako da iskljucis bilo sta iz razmatranja.

Ako doticni program nije previse zahtevan u pogledu grafike
a masina ti je dovoljno jaka, mozda bi mogao da probas da
program instaliras na VMware Workstation i tako zaobidjes
problem.

@jaksa @SVI
Vrlo moguce! Ali kako ja mogu da mu zadam isti SID??? Ovaj prog nasumicno generise nov ili kopira neki sa nekog drugog komp-a, ali meni treba isti broj!

@VGagi
Pa imam u vidu da prog moze da koristi bilo koju kombinaciju parametara! Ali jedino sto se od mogucih parametara menja je nesto u windows-u i datum/vreme. Datum/vreme nije, jer bi svaki put kada instaliram taj prog. na istu instalaciju windows-a (dakle, instaliram prog, obrisem ga potpuno, pa ga opet instaliram) bi davalo drugi broj, a daje isti. Kompletan HW isti, ser.br. HD-a nije u pitanju (i to sam proverio), tako da mi bas i ne ostaje mnogo faktora, zar ne? :)
Probacu VMware Workstation, to mi nije palo na pamet! Hvala za ideju.

Na poslu na racunaru imam neki SID changer, za koji sam 90% siguran da ima opciju da mu ukucas SID koji zelis. U ponedeljak cu proveriti.

Pa mozes preko ovog programa koji ti je jaksa dao da mu ukucas SID koji ti hoces, pogledaj jos jednom ;)
Nego, napravi novog usera na kompu pa pokreni sa njega instalaciju. Ako ti izgenerise drugi kod, onda je 99% SID, zapisi koji je, pa svaki put kad instaliras win ponovo promeni ga sa SID changerom, i neces se cimati sa kodom opet :) Ako ti generise isti kod i na drugom useru, onda je nesto drugo... :)

dok sam se zzz sa morton benson recnikom, svaki put kad se instalira windows u registry se upise vreme instalacije windowsa, sto se uzimalo za parametar koji kreira serijski broj, tako da moze biti i to osim SID-a.

@jaksa
Ne moras, ovaj prog zaista ima mogucnost da mu zadam SID koji zelim! HVALA chivitli!!! To sam prevideo zato sto nisam startovao prog. vec sam samo procitao sta pise na sajtu.

@chivitli
Jos jednom hvala, a probacu to.

@Zoran Milosevic
Moze i to lako da bude! Samo mi reci gde windows zapisuje vreme instalacije???

>

Sve mi izgleda da ces na kraju morati da zasuces rukave...

Pogledaj PM.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno