Šta je novo?

Instalacija Windows 7 preko USB-a

• Začetnik teme Leki89
  • Datum pokretanja
L

Leki89

Guest
Pozdrav svima,
uzeo sam danas laptop Asus UL30A. Na njemu ima FreeDos, a hocu da instaliram Windows 7. Napravio sam boot-abilnu 7-icu na USB flash-u, i sad bi trebalo da udjem u bios da podesim da ga odatle cita. Medjutim, on kako se upali, odmah ponudi neke 3 opcije za pokretanje FreeDos-a (sa drajverima, nesto ne znam sta i bez icega), ali nikako ne mogu da udjem u Bios (delete, F9 na pocetku ne rade, odmah se ono pojavljuje). Nadam se da bi mogao uskoro da dobijem malu pomoc :D
Hvala unapred, nadam se da sam u dobar podforum stavio temu :)

edit
reseno, formatirao sam disk gde je freedos, i onda je morao da pokrene usb, hteo-ne hteo :D

Poslednja izmena:
Znaci uspeo si da instaliras sa fleske windows?? Jel ti fleska formatirana u NTFS ili FAT? Meni je u NTFS, namesteno da se bootuje sa USB-HDD, fleska stavljena kao broj 1 ali nece da se bootuje nikako. Pa rekoh da vidim da li mozda treba da bude u FAT ili FAT32 jer znam da za flesovanje BIOSa mora da bude u tom formatu.

imam i ja sličan problem pa da ne otvaram novu temu. napravio sam butabilan usb sa Windows 7 USB/DVD tool-om. mene interesuje kako taj usb pokrenuti na desktop mašini sa biostar ta690g pločom? u biosu pod boot device ima USB FDD,USB CDROM i USB ZIP. kad za first boot device postavim bilo koji on ne butuje sa usb-a (mada mi i nema logike da butuje sa bilo kojom ali sam probao).
može li neka pomoć ako neko zna kako ovo naterati da radi?

Ja sam jednom uspeo da pokrenem boot kada sam namestio na USB-CDROM ali posto sam tada probao sa starom verzijom Win7 prekinuo sam instalaciju. Ubacio sam na flesku novi Win7 i namestio potpuno isto u BIOSu ali nije htelo da se bootuje. E sad ako to nisu gremlini ne znam sta je?! :mad:

Koji program koristite da bi ste od ISO fajle napravili butabilan flash.

Da ploča očita USB i butuje sa njega, u BIOS-u treba namestiti USB Legacy Support i onda na spisku hard diskova postaviti flash kao prvi.

Procedura koja kod mene radi posao je ovde. Imate i slikovito uputstvo šta i kako ... i radi odlično. Flash može da se formatira i kao NTFS, ne igra ulogu. E sad, što se tiče boot device-a, kod mene je to USB HDD, a ima kao opcije i USB KEY, USB FDD.

ja sam zapravljenje butabilnog usb-a koristio ovo koristio sam i druge metode i to mi nije problem. problem je što neće da butuje zbog podešavanja iz biosa.
@chupo92 gde se nalazi USB Legacy Support može li neko detaljnije objašnjenje kako ga podesiti?

Poslednja izmena:
Ako imaš GA ploču (a vidim da imaš) nalazi se u Integreaded Peripheals (nije mi speling jača strana). Kada njega uključiš pri butu stisni F12 i iz odeljka HDD izaberi svoj flash drive.

@DuleC

Sad ću probati tvoju metodu, radi li ona sa svakim butabilnim CD-om recimo hiren's om?

^Nisam probao sa Hirensom, samo sa 7icom (32bit i 64bit)...pokušaj pa javi.

Ima zvanican MS-ov alat za pravljenje usb instalacija w7... svesni su i oni da je optika odsvirala svoje...

Ako imaš GA ploču (a vidim da imaš) nalazi se u Integreaded Peripheals (nije mi speling jača strana). Kada njega uključiš pri butu stisni F12 i iz odeljka HDD izaberi svoj flash drive

ovo mi treba za biostar ta690g. kod njega u biosu nema te opcije mada sam uspeo da ga nateram da butuje sa usb-a ali mi izbaci read error...
posle toga sam probao i na GA ploči i isto se dešava. proceduru pravljena butabilnog usb-a sam odradio sigurno kako treba i probao tri načina microsoftovo rešenje, iz cmd-a i ultra iso.
negde sam naleteo na podatak da neki usb flash uređaji jednostavno neće da rade na ovaj način:trust: koristim transcend V85 od 8GB drugi trenutno nemam da probam.

Ja bi pre rekao da je problem do čipseta. Moj USB koji bez problema butuje na X48 i i945GCM čipsetu, nije hteo na VIA KT400, dok je recimo butovao na P4M800 kod ćala. Ovde kod sebe imam jednu P4M900 mašinu na kojoj ću sad probati hoće li da učita OS sa flash-a. Eksperimentišem sa nekim najgorim rundisk flash-om.

EDIT: Radi samo treba podesiti ovo:
dsc01719.jpg

Kod mene je butovalo na S478 ploči sa P4M900 čipsetom. Ali je naišao na grešku:
dsc01721.jpg

Bitno je da je butovanje moguće samo prati uputstva.

Poslednja izmena:
Radi.... Samo jako sporo. Baš ću probati da uradim tako hiren's boot CD, i da pored njega napravim folder za skladištenje fajlova.

U kom smislu sporo? Sporo kopira fajlove na USB ili šta? Ne vezano za to...merio sam vreme pri instalaciji Wina. Prvi boot screen je bio posle 13 minuta, a prvi Welcome posle 16 min. Od sada ću uvek ovako instalirati.

... koristim transcend V85 od 8GB drugi trenutno nemam da probam.

Kod mene je takođe Transcend, ali JetFlash od 8GB, ne bi trebalo da je do njega.

...
Kod mene je butovalo na S478 ploči sa P4M900 čipsetom. Ali je naišao na grešku:
...

Pokušao si da boot-uješ 64bit Win na 32bitni CPU? :trust:

U kom smislu sporo? Sporo kopira fajlove na USB ili šta? Ne vezano za to...merio sam vreme pri instalaciji Wina. Prvi boot screen je bio posle 13 minuta, a prvi Welcome posle 16 min. Od sada ću uvek ovako instalirati.

Neznam zašto, ali meni izgleda sporije. Možda tripujem, neznam.

Pokušao si da boot-uješ 64bit Win na 32bitni CPU? :trust:

*** nemam x86 verziju 7-ice, a očekivao sam da CPU podržava x64, jer je mašina kupljena početkom 2008-e .

Cool ...ne moram više ručno da pravim :)

napokon mi je proradilo ali sa drugim usb-om:smash: znači ovo što sam napisao u prethodnom postu da nisu svi flash uređaji kompatibilni je tačno. gde baš mene nađe mučim se dva dana oko ničega:S: odem uzmem najeftiniji koji sam našao od 4GB i radi:) ovaj ću da ostavim ovako instaliran i koristiti ga samo za instalaciju sistema.
jedino što u ovom slučaju se mora pratiti instalacija jer kod prvog restarta treba izvući usb inače butuje ponovo i kreće ispočetka.
dali je ovako i kod vas ili postoji neka varijanta kao i kod cd-a da se podesi da mu nekim tasterom omogućimo sledeći boot to jest onemogućimo ako ga ne pritisnemo?

Poslednja izmena:
Meni nece da se prebaci na fles iso od jednog Win7 a od drugog (stariji build) hoce. Kaze: The selected file is not valid iso file. Please select valid iso file and try again.
A taj "navalidni" ISO je narezan na dvd i sa njega vise puta instaliran sistem. Ma Microsoft kad nesto napravi...sigurno ce izaci zakrpa i za ovaj program od nepun 1MB.

nece sa nezvanicnim isom verovatno... a to je i dobro, stite se od intaliranja sumnjivih verzija...

Ne kapiram, ne da mi iso da ubacim, kroz browse...? Pravio sam iz ašampo, nero, isoa image... neće da mi ubaci... Gde grešim?

Nazad
Vrh Dno