Šta je novo?

Instalacija WIN XPa sa USB ?

Pikard

Čuven
Učlanjen(a)
29.05.2002
Poena
604
Trebao bi da instaliram Win XP na ASUS-ov Eee PC. E sad jedino sto mogu da uradim jeste da dignem Windows sa USBa ali nikad to nisam radio. Instalirao sam Win uvek sa CDa ili DVDa butabilnog. Sad mi je potreban butabilan USB, kako to da ostvarim i sa kojim programom.
Ako neko moze da mi da jedno malo upustvo, na primer:

1. uraditi to....
2. Nastaviti sa tim ....
3......

Hvala unapred.

Hvala Voodoo,

Ali u svetu kompjutera ima sturo objasnjenje, otprilike imam tri programceta cak sam isao i na sajt koji blize navodno objasnjava celu proceduru.
Ali nije objasnjeno bas dobro i kontradiktorno je. Jer ono sto se kaze u tekstu nema veze sa slikama.Na primer kada se otvori prvi prozor posle klika na usb_prep8.cmd. i posle toga se stisne enter neotvara se slika sledeca kako oni naveode i sve je izmesano i zbunjuje.

Da li moze neko malo da mi pomogne vise oko ovoga?

Objasnjenje na EEEguides je tacno ali malo sturo napisano. Koristio sam ga pre par dana da nabacim XP na Acer Aspire One.

1. startuj usb_prep8.cmd. otvorice ti se tekstualni prozor sa porukom na dnu Press any key to continue > Stisni bilo sta i otvorice se Graficki interface za formatiranje USB-a (Tekstualni prozor i dalje je otvoren u pozadini)

2.U grafickom prozoru cekiraj opcije onako kako je dato u uputstvu i Stisni na Start dugme. Kad zavrsi, ugasi prozor sa grafickim interface-om (tekstualni prozor je i dalje aktivan u pozadini i njega nemoj jos uvek da gasis)

3. Otvori novi Command Prompt, u njemu promeni radni direktorijum u onaj u kome se nalazi otpakovan bootsect.exe i startuj komandu onako kako je dato u uputstvu ("bootsect.exe /nt52 R:" NOTE R: is the drive letter for my USB stick if yours is different you need to change it accordingly). Kad uspesno zavrsi, ugasi ovaj prozor

4. Sad se vratis u tekstualni prozor koji je otvoren od pocetka i nastavis postupak po tackama 1, 3 i 4

Cela zavrzlama je da u sredini postupka sa USB_Prep treba da se izvrsi intervencija na MBR usb stick-a da bi mogao normalno da butuje posle zavrsenog prebacivanja instalacije na usb.

U redu shvatio sam do stavke 2. E sad pod 3. treba da idem START- RUN-cmd-.... pa oda nerazume sta dalje.
Pod 4. napisao si 1,3 i 4 a preskocio si 2.
Kako sam ja ovde razumeo:
1. Izaberes filder u koji si prebacio XP
2.Izaberes pismo(letter) ovo mi bas nije jasno koje pismo?
3. Ovo bi moglo biti izabere USB drajv.
4.Zapocni proceduru
Malo je sve nejasno?Kad bi mogao da mi pojasnis, malcice slikovitije, po principu kliknes na to , paoda napises to, pa opet kliknes na to i to itd.

Hvala

pod 3.
da bi pokrenuo bootsect moras da se nalazis u direktorijumu u koji si ga rapkakovao. e sad, posto ocigledno nisi bas neki strucnjak za DOS komande, zaboravi objasnjenje koje sam ti postovao gore. umesto toga, pokreni Total Commander, pozicioniraj se u direktorijum u koji si raspakovao bootsect.exe i gorepomenutu komandu (bootsect.exe /nt52 R:) pokreni u komandnoj liniji Total Commander-a (na dnu ekrana, iznad funkcijskih tastera)

pod 4.
Preskocio sam 2 jer je to korak u kome usb_prep kreira virtualni disk koji je jedan korak pripreme ispred kopiranja fajlova na USB. Ovo je slovo koje ce se dodeliti tom virtuelnom drajvu. Slovo koje po default-u stoji na tom mestu je T i vrlo malo je verovatno da imas vec neki disk koji zauzima to slovo tako da mozes taj korak da preskocis

kasno Marko na Kosovo stize ;)

letter = slovo

Nazad
Vrh Dno