Šta je novo?

Instalacija WIN XP PROBLEM!!!

Klika

Slavan
Učlanjen(a)
09.04.2005
Poena
304
Pomagajte ljudi !

Zaglavio sam neki nezgodan virus/spyware , ko zna sta je, samo znam da je uzasan, i posto nisam uspeo da ga ocistim resio sam da formatiram C disk i reinstaliram Windows XP, medjutim kada sam krenuo instalaciju i dosao do koraka kada treba da formatiram disk dogodila se cudna stvar da hard disk uopste nije prepoznat, inace disk je od 20 GB i podeljen na dve particije C i D u osdnosu 7:13 GB ali je prilikom instalacije prepoznat samo kao jedan disk od 20 GB. Posedujem jos jedan hadr disk od 120 GB koji jeste prepoznat i koji takodje ima dve particije. Od tri mogusnosti koje mi se nude jedina koja moze da se odradi je da obrisem celu pariciju manjeg HDD od 20 GB ali tu je problem zato sto na D particiji imam nekih 5 GB vaznih podataka koje ne smem da izgubim.

Pokusao sam razne varijante, da u Partition Magic-u prebacim C particiju u FAT32 pa da onda idem sa Start Up disketom iz WIN 98 i da formatiram C particiju ali ni to nisam upseo, jednostavno nece to da prebaci u FAT 32, prijavljuje stalno da ima neki problem sa virusom.
Onda sam instalirao WIN XP na C particiju veceg HDD od 120 GB ne bi li jednostavno fizicki izbrisao sve sa particije C sa manjeg HDD ali u tom slucaju ne prepoznaje ovaj manji HDD. U Partition Magic-u se taj manji HDD jednostavno vidi kao celina od 20 GB, kao da nije formatiran. Prilikom podizanja sistema na manjem HDD bez problema su se ocitavala oba HDD i sve je normalno funkcionisalo, osim sto je racunar bio jako spor zbog tog virusa.

E sad, problem je da sam nesto tu uradio i ne mogu vise da podignem sistem na manjem HDD pa me zanima, na koji nacin da spasem podatke sa D particije manjeg HDD.

Molim za neki savet sta da radim.

Hvala

Pedja

Moram da priznam da mi nije jasno kako ti ne prepoznaje manji disk ako podignes sitem sa veceg, a s obzirom sta si sve isprobavao u medjuvremenu, ko zna u kakvom su stanju sada particije na njemu.
Mozda je najbolje da odneses taj disk kod nekoga ko ima operativan sistem i da probas da ga prikljucis kod njega i vidis sta se dogadja. Zatim probaj nekim programom za recovery podataka, npr. GetDataBack (ima topica gde se pricalo dosta o tome, udari search) da analiziras taj disk i izvuces ono sto ti je bitno, pa posle toga reparticioniraj ga potpuno i formatiraj kako hoces.

P.S. Ne bi bilo lose ni da probas da saznas koji je to uopste virus i potrazis malo vise o njemu na netu. Bilo je svojevremeno raznih virusa, neki su radili kriptovanje podataka na disku i onda si mogao da ih vidis samo dok su aktivni u memoriji. Ovo mi ne lici na to, ali ne bi bilo zgoreg proveriti.

Poslednja izmena:
Moguce da je virus sve izbrisao pa cak i particije .

Taj manji disk WIN XP prilikom reinstalacije poznaje kao jednu particiju C od 20 GB ali prikazuje da ima samo slobodnih 3 GB slobodnih sto je ustvari slobodan prostor od nekadasnje particije C koja je bila 7 GB , sto znaci da podaci nisu izbrisani zbog virusa, a znam da je tako jer je prilikom zadnjeg podizanja sistema sve radilo i mogao sam da dodjem do bilo koje particije i podataka.
Problem je sto ne mogu da prilikom reinstalacije da uradim ni novu particiju od tih preostalih 3 GB, jednostavno ne dozvoljava, samo mogu da obrisem celu particiju ali u tom slucaju gubim sve podatke.

Pokusao sam i preko recovery console ali ne mogu da dodjem do particije D, jednostavno je ne prepoznaje. Vrlo cudno.

Potraži jedan moj veliki post u sekciji "Storage" o problemima sa Partition Magic-om i Maxtorom. Nažalost, neće ti pomoći pošto se tu ne nudi rešenje za spasavanje podataka, ali niz simptoma je sličan pa će ti možda pomoći da bolje sagledaš šta se dešava.

Da li neko ima serial number za GetDataBack NTFS V2.31 ili Handy Recovery V2.0 , ili mozda neki drugi Data recovery program .
Skinuo sam sa Interneta GetDataBack NTFS V2.31 i Handy Recovery V2.0 ali su na zalost damo verzije, ne mogu da se koriste u potpunosti.

Nazad
Vrh Dno