G Gringo Čuven Učlanjen(a) 25.08.2002 Poruke 84 Poena 609 22.11.2002 #1 Ako moze neko da mi kaze sta i gde da kucam...? Ne znam ni jedan program da instaliram u Linux-u (osim, naravno .rpm-ova ) Hvala !!!
Ako moze neko da mi kaze sta i gde da kucam...? Ne znam ni jedan program da instaliram u Linux-u (osim, naravno .rpm-ova ) Hvala !!!
K kabo Čuven Učlanjen(a) 22.11.2002 Poruke 1 Poena 601 22.11.2002 #3 npr . /INSTALL ili . /install-sh Izmedju . i / ima razmak Ovo kucaj u donjem prozoru Kabo
A AxeZ Čuven Učlanjen(a) 09.09.2002 Poruke 126 Poena 619 22.11.2002 #4 kabo je napisao(la): Izmedju . i / ima razmak Kabo Kliknite za proširenje... Apsolutno nepotrebno, čak ¹tavi¹e mislim da je netačno. Ako je program u izvornom kodu, znači neka .tar.gz arhiva prvo je otpakuje¹ sa: tar zvxf ime_fajla.tar.gz zatim udje¹ u direktorijum koje je kreiran cd ime_fajla i onda ga kompajlira¹: ./configure make make install ( kao root ) ili nabavi program checkinstall i uradi checkinstall umesto make install i on će ti napraviti paket za tvoju distribuciju ( rmp, deb, tgz )
kabo je napisao(la): Izmedju . i / ima razmak Kabo Kliknite za proširenje... Apsolutno nepotrebno, čak ¹tavi¹e mislim da je netačno. Ako je program u izvornom kodu, znači neka .tar.gz arhiva prvo je otpakuje¹ sa: tar zvxf ime_fajla.tar.gz zatim udje¹ u direktorijum koje je kreiran cd ime_fajla i onda ga kompajlira¹: ./configure make make install ( kao root ) ili nabavi program checkinstall i uradi checkinstall umesto make install i on će ti napraviti paket za tvoju distribuciju ( rmp, deb, tgz )