Šta je novo?

Instalacija TinyXP-a i BSOD

Igoritza

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
19.10.2007
Poena
229
okej ljudi, ovo je podjednako moglo i u Desktop rachunari, jer cenim da je problem dvostruke prirode -

iz jednog kucishta sam izvadio Asus P4PE-X, DvDRW, i hard disk.

ubacio sam u drugo kucishte, i sve povezao sa istim IDE kablovima koje sam iz prvog izvadio.

ubacim tajniikspe, pokrenem instalaciju, i dodje do onog - Setup is starting Windows ... i tu uleti BSOD.

0x0000007b - error koji se javlja kada instalacija ne prepoznaje Disk, to jes, kaze da nema drajvere za HDD controller ( u ovom sluchaju, IDE kabal, koji je do pre dva dana radio na ISTOJ mashini)

Windows koji se inache nalazi na tom hard disku je neshto ubagovao, winlogon.exe ne valja.

e sad ide Bizzare - kada ne pokrenem isntalaciju sa boot CD, on najnormalnije krece da ulazi u Win koji se nalazi na HDD-u!

gde greshim ?

TinyXP sam instalirao brdo puta, ovo prvi put vidim.

IDE kablove sam lepo povezao, chak sam ih i ispremeshtao, i opet isto (i ovo mi je odprilike 8000 put u zivotu da sastavljam PC, tako da nije human error)

sve na matichnoj je lepo postavljeno, resetovao sam i CMOS, izmenjao RAM po slotovima, probao sa trecim IDE kablom, ispremeshtao sam Jumper na HDD-u, na sve moguce pozicije (svejedno, jer je sam) i oept nishta.

dajte savet, da li je iko od vas ikada naleteo na slichno ?

evo slike koja se u 14tom pokushaju instalacije pojavila, uz moje chachkanje svaki put:

2rcmjjr.jpg

wtf bre, pokushao sam i sa student window XP-om, ni sa njim nece, i daje isto obaveshtenje ?!? nema drajvere za IDE kabl ?

Možda nema drajvere za kontroler? Mada to je standardni ICH4 ne vidim zašto ga ne bi prepoznao.
TinyXP sucks, btw.

Poslednja izmena:
Možda nema drajvere za kontroler? Mada to je standardni ICH4 ne vidim zašto ga ne bi prepoznao.
TinyXP sucks, btw.

pa to i mene buni, a sad kapiram da je do HW-a, jer sam probao i studentski XP. Uh, jako mi je bitno da podignem tu mashinu, treba mi za posao, ako budem morao da ga se otarasim, radice bezbol palica! pomagajte ko zna.

Poslednja izmena:
da, samo shto kod mene nije SATA :S:

Probaj da odes u bios , setujes IDE (mozda je setovan ahci ili raid) mode, instaliras xp ... posle update drivera 😀 ovo nisam probao ali .... mozda upali 🙂

au, koji PC! uspeo sam da udjem u stari windows, jer nikako ne mogu da pokrenem novu instlaciju, i deshava se sledece -

popravio sam winlogon.exe sa XP cede-om, i sad -

pri boot-u windows-a, ponudi mi dva. a ima samo jedan. onda, onaj isprekidani progres bar, radi nekih 10ak minuta, i onda udje u win, najnormalnije. stripujem ga svih instalacija, i ostavim klot, samo win, sa drajverima za HW, i opet spor, i opet nudi dva win-a.

jel zna neko iz cmd-a da proveri boot, kako da uklonim nezeljeni winxp koji ni ne postoji, osim u promptu pri boot-u ?

msconfig>pa nadji boot ini sekciju i tamo obrisi (mada prethodno napravi kopiju za svaki slucaj).
Ja koristim Tiny i Micro verzije i dobre su ako imate slabiji HW (kao ja npr) inace ako vam treba nesto sto nema (kao recovery console jebali ste heza u bubrege :d)

Nazad
Vrh Dno