Šta je novo?

instalacija sistema na sata disk bez fdd????

Perica_Barii

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2005
Poena
319
dobio sam laptop fujitsu-siemens amilo M1437 g iz nemacke,naravno sa nemackim windowsom....e sada problem je sledeci:
lap top nema fdd , a hdd je sata i nikako ne mogu da instaliram windowse na njega..
ako neko ima nekakvu ideju voljan sam da saslusam

izvninjavam se adminima mozda sam promasio bio prvi put sobu ( konfiguracije)
ali sam ocajan ...treba mi pomoc....

Pa zar nemozes da stavis da ti CD ROM bude boot-abilan i da pokrenes instalaciju!?

andjeo je napisao(la):
Pa zar nemozes da stavis da ti CD ROM bude boot-abilan i da pokrenes instalaciju!?
pa kako da pocnem instalaciju ako to vec nisam uradio?!??!?!? :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:

@ndushan
nije mi bas najjasnije kako da dodam sve ove stvari..dal si to probao mozda ( i naravno dal je uspelo?)

Poslednja izmena:
Ukratko:
skines program nlite sa sajta http://www.nliteos.com/
OBAVEZNO moras znati koji su ti sata/raid drajveri (mene je ovo zezalo FS amilo 1437 gm ima via vt6421 raid (sata) driver)
Uz pomoc programa nlite napravis kopiju instalacionog diska Windowsa na hardu.
Zatim u meniju ides na opciju dodavanja drajvera. Ono sto je ovde najvaznije je da u folder iz kojeg ces ucitati drajvere imas cetiri fajla: drivername.inf, drivername.sys, drivername.cab i textsetup.oem!!!!!!!!!
OBAVEZNO odes na opciju za uklanjanje vec postojecih sata/raid drajvera (dolaze sa windowsom)!!!!
Ovaj disk je butabilan samo ako imas plocu koja ima bas te drajvere koje instaliras. Znaci ako hoces da ga koristis za plocu koja ima neke druge sata/raid drajvere NECES MOCI!!! Znaci upamti windows moze da sadrzi SAMO JEDNE sata/raid drajvere.
Sada mu kazes da odradi ubacivanje novih i brisanje starih. Posle toga kazes da ti napravi ISO fajl. I na kraju narezes taj ISO na CD i eto ti instalacije windowsa bez upotrebe floppyja.
Pozdrav :type:

Poslednja izmena:
Ne mogu da verujem da sam naleteo na ovaj thread. Ja sam isto kupio Amilo M1437G sa nemackim Windowsom. Posto sam imao USB floppy drajvere sam nabacio na njega, windows instalacija bi ga prepoznala ali bi po formatiranju hard diska i kopiranja setup fajlova na njega ponovo trazila flopi disk. Problem je sto u tom trenutku Windows vec ne prepoznaje usb flopi drajv i tu se zavrsava instalacija (neuspesno). Vec sam bio odustao od klasicne inst. Windowsa pripremajuci se da instaliram XP na nekoj drugoj masini i da taj Windows gostujem na moj lap, kada sam naleteo na ovaj thread trazeci nesto sasvim deseto.

I ja se zahvaljujem ndushanu, narocito sto sada mogu da napravim kompletan boot WinXp-a specificno namenjen mojoj masini (sa svim potrebnim drajverima). Thanks.

ljudi ja mislim da bi sa Win XP sp2 nebi trebalo da ima problema pri instalaciji. nisam probao na laptopovima ali na desktop masinama instalirao sam windows XP sp2 na sata disk bez flopija i uvek je radilo a probao sam na vise racunara

a sto nisi ubacio win sp2 cd i iz windowsa uradio update ,mozda bi se prebacio na eng.win bez formatiranja HD-a

@bobiko - a kako si to instalirao WinXP na racunarima sa sata diskovima (bez flopija) a da ti XP pri instalaciji sistema nije trazio flopi sa drajverima od sata kontrolera? Zivo me zanima.

@dkriskovic - nista nije poput ciste instalacije.

znam ja da je najbolje cista instalacija ( dkrickovic,ali niko mi nije odgovorio za pro,menu user name-a ai zaboravio sam lozinku pa sam se ponovo registrovao kao Darth Malak) a windows update sam naveo kao mogucnost ali probao sam nlite i mislim da je mnogo dobra fora bolje nego da sam kuckas nego lepo iz wizarda sve odradis

@bobiko - a kako si to instalirao WinXP na racunarima sa sata diskovima (bez flopija) a da ti XP pri instalaciji sistema nije trazio flopi sa drajverima od sata kontrolera? Zivo me zanima.

@dkriskovic - nista nije poput ciste instalacije.
Sa malim zakasnjenjem...
Vecina chipova ploca je podrzana u sp2. Instalirao sam na nekoliko ploce tako xp-a sa Sp2 i nije bilo problema. Samo jedna mije trazila i ta je Asus K8U-X sa ULI M1689 chipset-om. Inace nforce2, nforce4 ,crossfire i Via nisu imale takav problem sa Xp SP2.

Poslednja izmena:
Da imaju neki od ovih chipsetova ljudi ovde ni ne bi trazili pomoc.........ja sam se oko mog laptopa mucio danima dok nisam uspeo da provalim da nisu svi sata drajveri isti i da nekih ima na sp2, a nekih i nema. Valjda ce se to resiti sa sp3 sledece godine :)

Nazad
Vrh Dno