Šta je novo?

Instalacija SATA Raid - detaljno HELP

mayo

Čuven
Učlanjen(a)
21.07.2000
Poena
630
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5800X, bequiet! Dark Rock Pro 4
Matična ploča
MSI MAG B550 Tomahawk
RAM
2 x 8 GB DDR4 3600MHz HyperX HX436C17PB4A/8
GPU
MSI 3080 Gaming Trio Z 10GB
Storage
Samsung 970 Evo 500 GB
Zvuk
PreSonus Eris 4.5 BT
PSU
Seasonic Focus GX750
Kućište
bequiet! Silentbase 801
Monitor
LG 27GL850-B
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ortak je uzeo Epoxa sa SI SATA Raid kontrolerom kao i dva SATA Maxtora od 80 GB. Problem je sto ni ja ni on nemamo iskustva sa instalcijom uparenih diskova na raid pa molim neku dobru dusu da mi postupno navede proceduru. Naravno, posle fizicke instalacije diskova na kablove. Znaci, sta podesiti u BIOSU (i jednom i drugom), kao i sta posle?

Hvala

mayo je napisao(la):
Ortak je uzeo Epoxa sa SI SATA Raid kontrolerom kao i dva SATA Maxtora od 80 GB. Problem je sto ni ja ni on nemamo iskustva sa instalcijom uparenih diskova na raid pa molim neku dobru dusu da mi postupno navede proceduru. Naravno, posle fizicke instalacije diskova na kablove. Znaci, sta podesiti u BIOSU (i jednom i drugom), kao i sta posle?

Hvala

Mislim da je sve sto treba da se odradi u BIOS-u prilicno banalno....u osnovnom BIOS-u ukljuci SATA controller (Enable) i postabi da racunar bootuje sa SATA diska.

U SATA BIOS-u prakticno da ne moras nista ni da podesavas, mozes da ostavis sve u defaultu i samo na pitanje da li hoces da se formira stripped raid odgovoris potvrdno...sve ostalo ce ici automatski.

Probaj, pa ako bude bilo problema navedi tacno o cemu se radi.

Hvala na pomoci, nekako je drugar resio stvar. Pustio je XP da "sam" sve odradi i dobio dva formatirana diska u NTFS-u.

mayo je napisao(la):
Hvala na pomoci, nekako je drugar resio stvar. Pustio je XP da "sam" sve odradi i dobio dva formatirana diska u NTFS-u.

Ali onda nema RAID.

Nazad
Vrh Dno