Šta je novo?

instalacija coolera na northbridge chipset

bigfish

Slavan
Učlanjen(a)
03.02.2006
Poena
309
Kao sto sam mnogo puta pisao, imam(imao) problem sa coolerom na chipsetu an ploci ABIT IC7. Konacno sam kupio po preporuci Cooler MAster-ov Blue Ice(SLC-S41-U1-GP) bas za Northbridge chipset. Ali sad imam problem da ga instaliram. U pitanju je pasivni cooler na koji je nasrafljen ventilator. Ne srafi se na plocu, nego je predvidjeno da se samo nalepi, ali posto chipset na sredini ima onu izbocinu(cip :)) ne moze da legne dobro, nego se fakticki ljulja. Probao sam da ga pricvrstim s zicom sa starog coolera koja se kaci preko coolera pa se uglavljuje na kukice na ploci, aili i to ga ne drzi cvrsto.
JOOJ, nadam se da sam bio jasan u problemu, ajde ako neko ima neka iskustva, neka podeli sa mnom, ili neki savet!

Hvala unapred!

Pzzzz

Poslednja izmena:
hmm pa jesi proba da gastavis da kako ti kazes ljujua pa vidi kakva ti je temp.

e da sam video tvoju staru temu od ranije pa da ti preporucim sta da kupis...

ako te zanima kod koga sam kupio ZM-NBF47 pisi na pm

Prilozi

• zmNBF47_5.jpg
    zmNBF47_5.jpg
    36.3 KB · Pregleda: 121
Poslednja izmena:
Niste pomgli choveku on je ve kupio nesto...mislim da necem moci da ga uchvrstis na tu plochu ako kao sto kazes sa tim "zicicama" od prehodnog nece da stoji..ili ces morati da radis odredjen mod,ili da kupis neki malo adekvatniji cooler,samo se pre toga raspitaj koji pashe na tvoju plochu da ne bi opet bacio pare bezveze..

Probaj da savijes neko parce od lima i uglavis medju rebra od hladnjaka

Prilozi

• Graphic1 copy.jpg
    Graphic1 copy.jpg
    35 KB · Pregleda: 85
MA kupio sam ovaj zato sto je na pakovanju pisalo da je bas za Northbridge. Clip sa starog pasivnog definitivno ne drzi novi pasivni, jedina varijanta koja mi pada na pamet je da ventilator sa ovog novog nabudzim na stari hladnjak(treba naci srafove da pasu i na vent. i na hladnjak).
ZA sada stoji samo stari pasivni, valjda nece biti problema. Da li nekom mozda zna da li se sa nekim softverom moze videti temp. chipseta, i koja visina temp. je kriticna?

Pz

Poslednja izmena:
ako mozes da nadjes one sundjeraste samolepive pad-ove od koliko se secam amd-ovih processora,s754 pa postavis na uglove NB-a,to bi trebalo da stabilizuje klacaknje

poz...

evo... tema jeste malo starija, ali mozda nekom bude od koristi moje resenje.
ja sam imao problem sto je aktivni hladnjak prolupao, a graficka ima neke nestandardne otvore na koje ne pasuju ni chipset hladnjaci ni coolviva.
koriscena je samo 1mm bakarna zica, obicna i kljunasta klesta. i opruge koje su drzale stari ventilator

slike su lose, ali mislim da cete shvatiti poentu

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    155 KB · Pregleda: 86
  • 3.JPG
    3.JPG
    235.9 KB · Pregleda: 93
  • 4.JPG
    4.JPG
    193.8 KB · Pregleda: 94
Poslednja izmena: