Šta je novo?

Inno3D 8800GT iChill

ckibunenko

Slavan
Učlanjen(a)
28.10.2007
Poena
320
Evo da napisem svoje utiske o ovoj kartici!Kupio sam je pre 2 dana i stvarno sam zadovoljan!Kartica je prilicno glomazna i zauzima 2 slota zbog aktivnog hladjenja.Ajde prvo o hladjenju...Posle pustanja 3DMark06 sa svim selektovanim testovima temperatura joj nije prelazila 55 stepeni,dok kada sam igrao World in conflit i s' vremena na vreme davao mu Alt+TAB temperatura je bila oko 50 stepeni (podesavanja su na Very High sa ukljucenim Dx10 i Antijem na 4x).Dok ovo kucam temperatura je ispod 40 stepeni.Kartica ima radne taktove 700MHz i memorija 2000MHz, sto je nesto vise od Sonic-a.Sa 3DMark06 pod Vistom rezultat i nije bio neki...Svega 8952 i to: SM 2.0-4023, HDR/SM 3.0-4626 i CPU core 1814.Procesor je AMD 4800+ 2.51 GHz ,memorija Geil Ultra 2x1GB na 800Mhz,napajanje 550W Chieftec,ploca Gigabyte M59 SLI-S4, nista nije klokovano.Kapiram da procesor sprecava da se izvuce maximum iz karte!Stavicu rezultate i pod XP-om kada ga budem vratio.Crysis moze da se pika na High, a testove za GPU sa svim opcijama na Very High (Dx 10) su redom: TimeDemo Run 0 Avg. FPS 22.10 ,TimeDemo Run 1 Avg. FPS 23.81,TimeDemo Run 2 Avg. FPS 23.73 ,TimeDemo Run 3 Avg. FPS 23.68 .Ja sam generalno zadovoljan ovom karticom,temperatura je super,igrice super idu.Ja inace igram u 1024x768 i testovi su radjeni u toj rezoluciji.Eto to je za pocetak.Ne znam koliko bih dodatno dobio ako bih klokovao procesor...

Poslednja izmena:
Vrati Xp i klokuj jos taj procesor. Samo vracanjem na Xp dobices bolje performanse + OC procesora, puna kapa.

Evo uradio sam testove u Company of Heroes-u pod DX9 sa svim podesavanjima na MAX i 2x Antiju i rezultati su sledeci: Avg. FPS 74.8 , Max FPS 87.2 , Min. FPS 38.9 !

Poslednja izmena:
Jesi li vratio XP i malo kloknuo CPU?

To shto ti lupash Alt + Tab ti nece pokazati pravu temperaturu kartice poshto se moze spustiti i do 10 C za 1-2 sec kad je prebacish u 2D... Treba da namestish RivaTuner da ti pokazuje temperaturu dok si u igri tek tako cesh videti prave temperature... Ali sigurno nisu iznad 60-65 poshto ta kartica ima dobar cooler....

Pa ko sto rekoh ploca je Gigabyte GA-M59SLI-S4,memorija je Gail Ultra 2x1GB na 800MHz i napajanje 550W Chieftec Full.Hvala ti za link!Iskreno malo mi je zent da nesto ne sj***m...A cuo sam da ova moja memorija cesto crkava prilikom overkloka...

A gde si to cuo da ta memorija cesto crkava prilikom overkloka?

A sta cenite koliko bih otprilike dobio u performansama eventualnim klokovanjem procesora?Da li bi se ista ovajdio?

A sta cenite koliko bih otprilike dobio u performansama eventualnim klokovanjem procesora?Da li bi se ista ovajdio?

Kako da ne, sa procesorom na nešto jače od 2.8 GHz i komponentama iz potpisa imao sam skoro 10000 u 3DM 06, taj tvoj 4800+ verovatno može bar toliko bez da se nešto preterano napregne.
P.S. popuni "Moja mašina", lakše je steći pravu sliku... :wave:

Kako da ne, sa procesorom na nešto jače od 2.8 GHz i komponentama iz potpisa imao sam skoro 10000 u 3DM 06, taj tvoj 4800+ verovatno može bar toliko bez da se nešto preterano napregne.

:wave:

Ne ocekuj neke spektakularne rezultate kada je OC u pitanju ,narocito ne u realnim aplikacijama(citaj igrama). Ipak,gre'ota je otaviti sve da radi na def-u,ako nista drugo onda zbog licne satisfakcije.😉

A taj lik sto mu crkava memorija cim malo digne FSB lupa ko Maxim po diviziji...Sto nece bar ova moja da crkne pa da uzmem drugu.Kucka se cak ni ne greje nesto specijalno.😀
Preporucujem ti jedno nedelju-dve pretrage foruma(bench ti je sasvim dovoljan),pa udri...
I zapamti,ne ubijaju MHz-i i GHz-i,ubija toplota a ona je direktno zavisna od napona tako da sve dok ne povecavas voltaze,bezbedan si...

P.S.AKo ti nije problem, provrti Crysis bencmark 1240x1024 sve na HIGH

Poslednja izmena:
Jes vala baš rodjače 😀BTW😛ogledaj moj profil ti što se plašiš OC discipline:wave:

Jes vala baš rodjače 😀BTW😛ogledaj moj profil ti što se plašiš OC discipline:wave:

Šta je pesnik hteo da kaže? Ako misliš na mene "da se plašim OC discipline" pogrešio si. Video sam tvoj profil, pa šta? Ipak je to G2, a ja sam malo više limitiran Windsorom. Stvarno mi nije jasno na šta si ciljao ovom porukom? :trust:

Evo da napisem svoje utiske o ovoj kartici!Kupio sam je pre 2 dana i stvarno sam zadovoljan!Kartica je prilicno glomazna i zauzima 2 slota zbog aktivnog hladjenja.Ajde prvo o hladjenju...Posle pustanja 3DMark06 sa svim selektovanim testovima temperatura joj nije prelazila 55 stepeni,dok kada sam igrao World in conflit i s' vremena na vreme davao mu Alt+TAB temperatura je bila oko 50 stepeni (podesavanja su na Very High sa ukljucenim Dx10 i Antijem na 4x).Dok ovo kucam temperatura je ispod 40 stepeni.Kartica ima radne taktove 700MHz i memorija 2000MHz, sto je nesto vise od Sonic-a.Sa 3DMark06 pod Vistom rezultat i nije bio neki...Svega 8952 i to: SM 2.0-4023, HDR/SM 3.0-4626 i CPU core 1814.Procesor je AMD 4800+ 2.51 GHz ,memorija Geil Ultra 2x1GB na 800Mhz,napajanje 550W Chieftec,ploca Gigabyte M59 SLI-S4, nista nije klokovano.Kapiram da procesor sprecava da se izvuce maximum iz karte!Stavicu rezultate i pod XP-om kada ga budem vratio.Crysis moze da se pika na High, a testove za GPU sa svim opcijama na Very High (Dx 10) su redom: TimeDemo Run 0 Avg. FPS 22.10 ,TimeDemo Run 1 Avg. FPS 23.81,TimeDemo Run 2 Avg. FPS 23.73 ,TimeDemo Run 3 Avg. FPS 23.68 .Ja sam generalno zadovoljan ovom karticom,temperatura je super,igrice super idu.Ja inace igram u 1024x768 i testovi su radjeni u toj rezoluciji.Eto to je za pocetak.Ne znam koliko bih dodatno dobio ako bih klokovao procesor...

Znaci dobro te sluzi. posto i ja jemcim kupiti ovu kartu, znas li ima li nekih revizija koje su losije. Koji je tacno tvoj model, koja je memorija na njoj?

Znaci dobro te sluzi. posto i ja jemcim kupiti ovu kartu, znas li ima li nekih revizija koje su losije. Koji je tacno tvoj model, koja je memorija na njoj?

Ja sam veoma zadovoljan!Crysis picim na max i nema nikakvih problema u 95% igre!Frame rate ume da padne kada je opsta tabacina, ali za kratko.Kod mene je CPU problem, tako da ne izvlacim maksimum iz kartice...Tacna oznaka kartice je C8800GTX1-H5GTCD!Memorija je na 2000MHz, a core na 700MHz!Fabricki.Ima i pozlacene konektore...ako si ljubitelj zutog zlata 🙂 Takodje je tu i veliki kuler koji je prilicno tih i sjajno radi!Zauzima 2 slota naravno...Sve u svemu ja sam bas bas zadovoljan!Garancija je 3 godine.Eto!
:wave:

E Hvala!Kupio sam i ja ovaj Inno 3D 8800GT i koliko sam zadovoljan, toliko sam i razocaran. Naime smatrao sam da ce moja masina, sa ovom grafickom biti fenomenanla za igre u rezoluciji 1024x768, i mislio sam da ce sve da radi perfektno na bar 30+ frejmova sa 2-4xAA i 8-16xAF. Koliko kartica super izgledai tiha i ovako ostavlja utisak lepog I ozbiljnog hardvera toliko mi nekako preformanse nisu u redu.Prvo mi nije jasno kako svi na internetu I po kompjuterskim novinama dobijaju po def u 3DMARK-u 06 u proseku po 10000poena, a ja sam maksimalno izvkao 6444 (SM 2.0-3349, SM3.0-4230, CPU-917)?!?!!! Sa 8600GT na istoj masinni sam dobijao 4185.Nikako mi nije jasno! Receno mi je na forumu kad sam pitao koju karticu da kupim da prvo kupim neki jaci procesor jer ce mi ovaj kao gusiti karticu, a ja budala nisam slus’o, nisam mislio da cu bas toliko da se zeznem, posto moj proc. je jedan od najjacih single-core procesora. Da je razlika 500-1000 poena nebi me zabrinjavaloi I bilo bi mi svejedno, ali 4000! Previse je.
Druga stvar je sto je i vaznije, u igrama cim dodje do neke frke na ekranu, spusti ispod 20 frejmova, ne moze da se igra.Ne znam sta nije u redu.
Da li je moguce da procesor stvarno toliko gusi karticu?! Ili je mozda problem negde drugo? Da li je recimo, moguce da joj je ovo napajane od 400W premalo, pa ona nekako radi sa pola snage, i da li bi uopste podigao se sistem da joj nisam ono dodatno napajanje prikljucio kako treba? Ili sam mozda nesto zezno u BIOS-u kad sam klokovao procesor (mislim da sam neku PCIE magistralu stavio da bude 100 MHZ) Pomagajte Drugovi, ocu da se ubijem (zbog nje 🙂 ) zna li iko gde je problem?

Samo procesor nista drugo veruj mi...Nego batali "Krizu"(nema nade za nju,uzas optimizacija i za DC procesore ,kamo li za single) i uporedi performanse u drugim igrama.🙂

Za sve tvoje probleme kriv je procesor, menjaj za neki X2 to ti je pod obavezno!
S obzirom na to koji monitor imas trebao si da uzmes 9600gt, no dobro ovo ti je zalog za buducnost.

Stvarno mislite da je samo procesor? Ja sam se jos i uplasio da me zapao neki falerican primerak! Na cemu se onda dobija 10000 u 3dmarku lebac mu poljubim, na serveru... ili mozda na Q6600
ne mogu da verujem da je taj procesor 20 puta bolji od 3500+ nikako.
I nerazumem to, procesor gusi karticu? jeili to zato sto graficka ceka sporiji procesor da odradi svoj deo posla,
ili procesor ne salje dovoljno informacija GPU-u za obradu, ili kako?
Dobro, ako jeste procesor, da li bi jedan Phenom x3 u potpunosti resio stvar, ne samo da
ne gusi karticu, nego da u potpunosti ne bude usko grlo, da kartica radi punim potencijalom.
Ili bi mozda neki jako klokovan 5000+BE (5600+BE sa 2MBL2)posluzio ? Koliko bi mi onda napajnje trebalo, bili ovo moje izdrzalo? Majko mila pa ovo je zacarani krug, stalno nesto kupuj... kad cu da se smirim da godinu dana nista ne kupujem.

@vdr1981pa kako da batalim krizu brate, zbog nje sve ovo i radim! Cemu onda 'noliki patchevi od 300 i kusur MB ako je losa optimizacija. A i u svim igrama, koje su mi stucale pod 8600GT stucaju i sad (manje, doduse)
samo na vecim detaljima (kao npr UT 3, DiRT..). Nisam bas najsrecniji dobitkom u preformansama.
Cim krene guzva, FRAPS broji ispod 20!

Poslednja izmena:
na cemu se dobija 10k? na dvojezgarnom procesoru 🙂
ratosiljaj se 3500+ i uzmi neki X2 5000+ BE i stavi ga na 3-3.2Ghz i ne bi trebalo da vise bude problem. imaces tih 10k markova i igre ce bolje raditi. za takvu egzibiciju ce ti mozda i to svoje napajanje zavrsiti posao...

aco10 je napisao(la):
Sa 8600GT na istoj masinni sam dobijao 4185

Toliko ljudi dobijaju sa 7600GT ( blago klokovanim 🙂 ) i nekim X2 @ 3.0 GHz... Ja sa 7600GS ( isto blago klokovanom 🙂 ) tuchem 3900 3D Marks 06....

pa sta onda nije u redu. Zar procesor toliko utice? I dalje mi nije jasno kako

pa sta onda nije u redu. Zar procesor toliko utice? I dalje mi nije jasno kako

Naravno da te procesor ubija... Kako ? Laichki objashnjeno: grafichka mora da sacheka da procesor odradi svoj deo posla...

A taaako znaci! A da li postoji neki test koji u obzir uzima SAMO i iskljucivo karkteristike graficke karte, da se uverim da ona radi svoj posao kako treba.Da ima napajanje kako treba u full load-u i sve to.

A da, da jos nesto pitam: Ima li smisla i razloga u mom slucaju da overklokujem kartu?

Nazad
Vrh Dno