Šta je novo?

inno3d 7600gst oc

Poslednja izmena:
untitled-2.gif

evo i u 3dmarku 03

nije ovo neki skor za klok graficke od 600/1700....

mislim da bi na c2d based masini i tim klokovima graficke morao imati nesto veci skor u ovom bench programu....

na mojoj masini sa x2 3800+ cpu-om @2700mhz i gainward-om 7600gs glh@530/1700 dolazim do :

03sa5.jpg

uzecu bas od komsije inno 7600gst pa cu postovati skor, verujem da cu lagano preci 15000...

to je bilo bez klokovanja graficke, znaci default vrednosti...

sad cu uraditi neki overclockic pa cu postaviti rez...

Sasvim solidan rezultat cheers

E ovo je vec ok, inace meni na mojoj masini i na 600/1680 baca oko 14500-15000 a c2d daje sigurno bar jos 1000 poena tako da ti je ovo skroz ok skor...
Inace meni u idle radi na 45-47C a pod punim operecenjem (citaj Stalker) ide do nekih 78-80C i to je to,mada je dobro provetreno kuciste, a i temp ne mogu biti nize s obzirom na to kolicki je kuler na njoj :)

cestitam!

ako budes menjao bios, mogao bi da napravis par screenshotova cisto da vidimo kako to izgleda. :D

Evo kako povecati skor, samo ako je moguce ohladiti kartu.
Izmenio sam bios na malo vecu razliku od 50mhz izmedju geometry jedinice i ostatka gpu-a i evo shotova.Sada gm radi na 580 za ostatak na 630.Procedura je jednostavna, potreban je jedan flopy ili RW ili usb ili ...:), bilo sta sto moze bootovati dos.

1.)Prvi korak je nibitor-om dump-ujesh bios u poseban fajl kao back-up oreginalnog biosa(OBAVEZNO!!!).Njega ostavish sa strane,i ponovo dump-ujesh bios samo ovoga puta u nibitor i kliknesh na prvi tab "clockrates".Na tom tabu videcesh broj aktivnih "performance level-a",kod mene je bio samo 3d aktivan,moguce da ima i drugacijih konfiguracija.Ja sam izmenio 3d stavku tako da pretpostavljam da ce promena "3d" stavke zavrsiti posao i na drugim kartama.

2.)U box koji je zaokruzen na shotu "Geometric delta clock" treba upisati odgovarajucu vrednost.Zeljenu razliku u megahercima treba oduzeti od broja 256 i rezultat upisati u isti box.U mom slucaju 256 - 50 = 206. To ce napraviti odgovarajucu razliku od 50mhz.Znaci broj 206 daje razliku od 50 mhz.

3.)Tako izmenjen bios sacuvati(iz nibitora gde se modifikacija i odradila).Najprakticnije je napraviti vise bios-a odjednom sa razlicitim razikama za koje mislish da ce ti trebati.Sve to narezati na Bootabilni CD ili bilo sta drugo bootabilno.Bice potreban (najbolje poslednja verzija) nvflash, moze odavde http://www.mvktech.net

4.)Bootovati dos i fleshovati bios graficke izmenjenim .rom fajlom.Komanda je: "nvflash -F -5 -6 BiosMod.rom" bez navodnika.Posle izdate komande trba samo potvrditi sa yes upite i sacekati da program zavrsi i restart.

Posle se samo treba igrati koji bios najvise odgovara.Ovako modovan bios dozvoljava nezavisno klokovanje geometry i shader&vertex jedinica, i omogucava dizanje Sha&Ver kada geometry ne moze vise,a to je sve teze preko 600.Vidim da su likovi sa vrzone davali napon na gpu od 1.8v da bi stigli do 860 ili (tako nesto), a 790 za geometry.Uglavnom omogucava dizanje takta bez dizanja napona.

U shotu se vidi da everest primecuje razliku dok ati tool prati vertex i shader.A evo i mog 3dm 2005 :D .

Prilozi

• 2005.JPG
    2005.JPG
    223.5 KB · Pregleda: 90
  • nbitor.JPG
    nbitor.JPG
    56.6 KB · Pregleda: 84
posle nabavke 2 kulera (12ica i 9ka (9ka hladi graficku)) ja se malo poigrao :)
i evo rezultatica:

3DMark03: C2D6300@3GHz & 7600GST@620/1840
3DMark03C2D63003GHz7600GST620.gif

3DMark05: C2D6300@3GHz & [email protected]
3DMark05C2D63003GHz7600GST620.gif

evo kako to izgleda:

burek.jpg

tokom testiranja max temp 80 :) ja zadovoljan :) za 250din..... graf naravno nije pretrpela volt mod... mada i ne znam kako se to radi, a i ne bih bash na 80 stepeni dodavao jos koji :D

Poslednja izmena:
Pa ti imash tih markova za izvoz :).

Izgleda da je kod tebe problem u hladnjaku na grafickoj,100% je premali i ne stize da prenese toplotu.Da ti slucajno onaj northbridge ne zagreva grafu sa druge strane.Nesto mi je tu cudno jer kod mene sam sa jadnim stok hladnjakom i jacim ventilatorom imao na 600 oko 65.

malo sam promenio koncepciju, sada 12ica duva preko kulera za proc, northbridge-a i memorije. hladnjak na grafickoj je dosta mali i kad se zavrti na nekim vecim brzinama dosta se cuje (sad ce neki da kazu da je tih, ali meni stvarno smeta, jer do juce sam prolazio pored kompa i nikako nisam mogao da provalim dal je upalljen :)) sada je situacija malo drukcija, ali hladjenje je bolje.

Cak ,ja sam mislio na hladnjak(aluminijumski deo).Ti drzish i fabricki ventilator ispod ovog dodatnog?Ja mislim da postoji dobra sansa da je hladnje slabije zbog toga.Ja sam skinuo fabricki ventilator koji je isto mali(mislim da je u precniku 3cm) i ostavio samo 8-isu koja je malo bolja od standardnih za kuciste.Dobio sam i cak garanciju na njega 2 godine :D (Saf-s82-e1-gp 2000 rpm 19b i ima protok od 31.53 cfm protok vazduha) .

E sad kako odrediti sta je kriticno za naponsku jedinicu(Jel to skup elekrtonike pored molex prikljucka na karti)?
Pa da, to bi valjda trebalo da je to. Ne znam koja je kriticna temperatura (a i kako da je odredis ako nemas sondu?), ali sam cuo da treba i ona da se hladi. Ako ti 80mm vent vec duva preko graficke, verovatno zahvata i naponsku jedinicu(pretpostavljam da je dovoljno).

Ima komshija unimer sa sondom tako da mogu od njega da uzmem ako ima potrebe.Duva jedan 80mm delimicno sa gpu-,jedna 120mm celom povrsinom i duva 90mm neon 8 sa gornje strane delimicno :D .

Poslednja izmena:
pa uradi volt mod :) ja cim odradim hladjenje bacam se na potragu kako se to radi. ima li neko neki link? :D

Evo kako izgleda hladnjak od stok SocketA preocesora sa bakarnim jezgrom prepravljen za gpu.Mereno atitoolom, idle temperatura na 400/960 je 38c,pod opterecenjem na gm 570/gpu 620 /mem 960 je 52c.

Na gpu ide jedan 80mm 1800 rpm od 31.cfm fan, stranica kucista ima 120mm na 5v I 800rpm.

Prilozi

• 01.jpg
    01.jpg
    259.4 KB · Pregleda: 74
  • 02.jpg
    02.jpg
    138.5 KB · Pregleda: 77
  • 03.jpg
    03.jpg
    40.8 KB · Pregleda: 78
  • 04.jpg
    04.jpg
    118.3 KB · Pregleda: 80
  • 06.jpg
    06.jpg
    34.8 KB · Pregleda: 67
Poslednja izmena:
mod

evo ja malo da ozivim ovu temu...

da se i ja pohvalim...uradio sam i ja volt mod za GPU i podigao na 1.525 tako da mi sad GPU ide do 725, a memorija bez ikakvog moda ide do 1930... i tako sve sa sempronom 2800@2400mhz i 1gb geil @480mhz daje 7691 u 3dmark 05...

interesuje me da li neko zna koliko bi bio bolji rezultat kada bi radio 3dmark sa nekim dobro klokovanim c2d posto mi deluje kao da mi moj dragi sempron dosta smanjuje rezultat:)...

inace u markovima nema nikakvih artefakta i vrte se po nekoliko puta za redom...inace max temp je 80 stepeni...

videcu da jos malo podignem napon za gpu i malo za memoriju pa da vidim dokle moze ova karta...

pozdrav
evo i neka sllika rezultata...

Prilozi

• mark05.JPG
    mark05.JPG
    214.4 KB · Pregleda: 59
Poslednja izmena:
Ја имам исту графичку али још нисам дизао фреквенцију gpu-а ни меморије. До сада у 3D mark 2005 даје 5600 поена (на њој имам Zalman VF700AlCu и температура у load је око 50 степени). Зеза ме процесор који се подоста грије у мојој ужасно врелој соби, а око којег се због лоше матичне ужасно мучим јер не могу да га OC пошто биос неће да ми сачува подешавања, мада са неким програмима типа clockgen успјевам да извучем неке слабије резултате.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno