cestitam!
ako budes menjao bios, mogao bi da napravis par screenshotova cisto da vidimo kako to izgleda.
Evo kako povecati skor, samo ako je moguce ohladiti kartu.
Izmenio sam bios na malo vecu razliku od 50mhz izmedju geometry jedinice i ostatka gpu-a i evo shotova.Sada gm radi na 580 za ostatak na 630.Procedura je jednostavna, potreban je jedan flopy ili RW ili usb ili ...

, bilo sta sto moze bootovati dos.
1.)Prvi korak je nibitor-om dump-ujesh bios u poseban fajl kao back-up oreginalnog biosa(OBAVEZNO!!!).Njega ostavish sa strane,i ponovo dump-ujesh bios samo ovoga puta u nibitor i kliknesh na prvi tab "clockrates".Na tom tabu videcesh broj aktivnih "performance level-a",kod mene je bio samo 3d aktivan,moguce da ima i drugacijih konfiguracija.Ja sam izmenio 3d stavku tako da pretpostavljam da ce promena "3d" stavke zavrsiti posao i na drugim kartama.
2.)U box koji je zaokruzen na shotu "Geometric delta clock" treba upisati odgovarajucu vrednost.Zeljenu razliku u megahercima treba oduzeti od broja 256 i rezultat upisati u isti box.U mom slucaju 256 - 50 = 206. To ce napraviti odgovarajucu razliku od 50mhz.Znaci broj 206 daje razliku od 50 mhz.
3.)Tako izmenjen bios sacuvati(iz nibitora gde se modifikacija i odradila).Najprakticnije je napraviti vise bios-a odjednom sa razlicitim razikama za koje mislish da ce ti trebati.Sve to narezati na Bootabilni CD ili bilo sta drugo bootabilno.Bice potreban (najbolje poslednja verzija) nvflash, moze odavde
http://www.mvktech.net
4.)Bootovati dos i fleshovati bios graficke izmenjenim .rom fajlom.Komanda je: "nvflash -F -5 -6 BiosMod.rom" bez navodnika.Posle izdate komande trba samo potvrditi sa yes upite i sacekati da program zavrsi i restart.
Posle se samo treba igrati koji bios najvise odgovara.Ovako modovan bios dozvoljava nezavisno klokovanje geometry i shader&vertex jedinica, i omogucava dizanje Sha&Ver kada geometry ne moze vise,a to je sve teze preko 600.Vidim da su likovi sa vrzone davali napon na gpu od 1.8v da bi stigli do 860 ili (tako nesto), a 790 za geometry.Uglavnom omogucava dizanje takta bez dizanja napona.
U shotu se vidi da everest primecuje razliku dok ati tool prati vertex i shader.A evo i mog 3dm 2005

.