Šta je novo?

inno3d 7600gst oc

BurekUSvemiru

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.03.2006
Poena
309
navedenu karticu sam klokno sa standardnih 500/1400 na 600/1700 i sve radi potpuno savrseno i stabilno sa kulerom koji je dosao uz karticu. temperatura u leru mi je oko 52 a kad se naprzi ide do 85. u 3d marku 05 sam sa nekih 5.5k stigao do 7k.

ono sto sam hteo da pitam je da li neko ima veca iskustva, dokle mogu da idem , kao i koja je kriticna temperatura preko koje ne bi trebalo vise ici.

untitled.gif

Uh, mnogo mi deluje tih 85C... Ja sam zato i prodao AIW koji se i inace dosta greje, a graficka ove kategorije (7600) ne bi trebala da ide tako visoko. U uputstvu za mog Gainwarda stoji da grafa pocinje da thorttluje na 105C, ali ni u ludilu ne bih cekao tu temp. Pokusaj da provetris kuciste, stavi vent iznad karte pa ponovo izmeri.

pogledacu.
nego odmah da pitam jel neko ima neki predlog za ok cooler za ovu karticu (odnos cena/kvalitet) ? a da ima u novom sadu da se uzme. nesto tipa zalman vf700 ili titan eagle... ako neko zna gde ima nek mi posalje na priv :)

Ja sam jedno vreme imao tu karticu, isto na def voltazi isla do 600/1700. Stavio sam titan eagle na nju i uradio volt mod grafitnom olovkom. Dobio sam 700-710mhz gpu, dok memorija nije htela preko tih 1700 (ili nisam dobro odradio mod za ram). Sa titanom je temp na tim taktovima bila plafon 60-65 C (posle 1h igranja Fear-a).

znaci pasce jedan titan :) (ovo mozda i ne bi bilo smesno da ne igram sada titan quest...)

samo kad bi neko jos znao gde u ns da nabavim jednog?

Poslednja izmena:
И ја имам ту графичку мада нисам покушавао да је клокујем. Можда бих то могао да урадим зими када се температура gpu-a не пење преко 65 степени, а овако љети видим да у Stelker-u дотиче и 80. Планирао сам да за њу купим неки бољи cooler па БурекУСвемиру ако налетиш негдје у БГ или НС и одличиш да купиш јави гдје па можда и ја да купим.

potraga za zalman vf700 i titan eagle kulerima je jos aktuelna.....

please help! :)

Мени се ова графичка у нормалним условима и не грије много (Load max 70 степени и то изузетно. У 3D mark05 не иде преко 65) али на овим љетним врелинама у мојој соби постане несношљиво тако да су и температуре GPU-a, CPUa знатно повишене тако да ми се исплати да максимизирам хлађење на све могуће начине. Ево Stalker mи гура gpu и до 82 степена. Занимљиво ми је да је БурекУСвемиру имао са CoreDuo 6300 око 5500, а ја са мојим A64 3000+ (којег нажалост због у.ране матичне не могу да OC) добијем и преко 5600. Мислио сам да ће резлика бити бар 400-500 поена.

Poslednja izmena:
Pa tebi se onda vise isplati da ugradis neki kuler u sobu:D Stvarno, ako ti je sad takav pakao u sobi, kako li ce biti kad ugreje u julu...

То знам и ја али за климу нема пара. :wall: Иначе у јулу ми је температура у соби виша за 5-6 степени него напољу. :d Да видите какав је то осјећај. Шта могу када сам у поткровљу које је одлично ријешено, јер је зими хладније, а љети топлије. :d

bilo nekad, sada vise nema...

Занимљиво ми је да је БурекУСвемиру имао са CoreDuo 6300 око 5500, а ја са мојим A64 3000+ (којег нажалост због у.ране матичне не могу да OC) добијем и преко 5600

ja sam lupio 5.5k :) evo sad cu uraditi test pa cu dati tacan rez na default clocku :D

bilo nekad, sada vise nema...

ja sam lupio 5.5k :) evo sad cu uraditi test pa cu dati tacan rez na default clocku :D

E баш ме занима. Иначе ја сам у мом OC подухвату успио да снизим 3DMArk05 скор за 200 поена. :d А томе је изгледа кумовао неки oc програм, а спасило ме је restore point.

untitled-1.gif

evo ga... izgleda sam bas posteno lupio da je 5.5k :D

edited:

untitled-2.gif

evo i u 3dmarku 03

Poslednja izmena:
WOW ....bolest.... kako brate mili? na kojim je to clockovima?

Taktovi su bili 715/1720 (uradjen grafitni volt mod za gpu), a ploca je bila asrock 775 dual vsta.
Naravno, stavio sam titan eagle na graficku.

Poslednja izmena:
@BurekuSvemiru
Ja sam reshio problem zagrevanja za 480 din tj Sa Cooler masterom saf-s82-e1,ventilator za kuciste.Silent serija 19db na 1800rpm.Skinuo sam samo fabricki vent i silikonom zalepio 80mm preko hladnjaka i hsi hladnjaka i sad na leru ima 39-40, a pod opterenjem max 63-64.Clockovi su 600/960.I mene zanima koji se temperaturni radni opeseg smatra normalan.

Treblo bi da imash vise poena u 3dmarku,ja sa mojom konfom imam oko 11000 i 5100 kad sve namunjim,svez win i 91.33.

Imash jednu lepu foricu, kako da bez mnogo muke navijesh gpu za dodatnih 100-150 mhz bez dizanja nakona, ali ako nabavish bolje hladjenje.Smanjish clock geometry jedinice u odnosu na ostatak gpu-a.Problem je sto taj deo gpu-a pravi problem preko 600,a shader i vertex mogu vise.Pokusao sam kod mene i radi bez problema.Treba ti samo bios editor i nvflash.I editujesh parametar Geometry delta.

@Dule13

hvala ti! i ja posto ne mogu naci ove kulere, poceo sam da razmiiljam o stavljanju kulera za kuciste... jel imas mozda neku sliku kako si to odradio? a ovo dodatno otom potom :) kad dodje bolje hladjenje razmisljacu o tome :)

Nista specijalno samo uzmezh ventilator i zakacih ga silikonom za 4 tacke,ostavish da se osusi sat vremena i to je to.Imam josh jedan 120mm koji sam ugradio u stranicu tacno preko grafe koji radi na 5v 800rpm.*** nemam digitalac da slikam to.

Upravo sad menjam dizajn,isekao sam stock Soket A hladnjak :smoke: i upravo ga montiram na grafu.Tezi je 3x od fabrickog hladnjaka i ima bakarno jezgro.Videcemo da li se trud isplatio samo da ga montiram.

ok, hvala. oticu ovih dana da kupim par kulera pa u laganu avanturu :)

i naravno srecno! :)

Samo obrati paznju ako budesh lepio silikonom, da na kutiji pise da ima radnu temperaturu od -50 do +180,posto sam primetio da nisu svi isti.

Btw,evo zavrsio sam sve i upalio masinu , sada mi je u atitoolu pod opterecenjem 47c max na 600mhz :smoke: :party: .Ovakvom uspehu se nisam nadao.Eto sta stari Socket A hladnjak radi.Next stop, 700mhz.

Poslednja izmena:
cestitam!

ako budes menjao bios, mogao bi da napravis par screenshotova cisto da vidimo kako to izgleda. :D

Pa vec mi je bio promenjen,geometry mi je radio na 25mhz manje nego Pix&Vertex,a sada cu da povecam razliku.Evo u procesu sam dizanja napona na na 1.217v ,nego me nesto zent da dizem mnogo ne znam da ne moze da zvizne zbog naponske jedinice,doduse i ona je aktivno hladjena.Sada je stabilna bila na 630 @1,18v@48c.

Malo sam se presao za napone,zbog istrosene baterije na unimeru pogresno mi je merio otpor.Napon koji je stvarno sada je 1,36v-1,37v.Preko 600 trazi sve vise i vise napona za sve manje korake tako da sam odustao od daljih egzibicija.Zanimljivo je to sto kada spustiom geometry jedinicu karta vise ne kuca kad dodje do maximuma nego pocene da pokazuje zute tackice,tako da se definitvno isplati ali na visim ferkvencijama od 600-650.

Ovo su temperature na 600/960 sa ventilatorom na grafi od 1800rpm 19db,i idle isto na 600,geometry sam vratio na 0.I to je to za svaki dan.Idle na 400/480 je 34-35c.

Kakav bre Zalman :smoke: .

Prilozi

• att7600gsclub3d.JPG
    att7600gsclub3d.JPG
    74 KB · Pregleda: 81
  • 7600gsIdle.JPG
    7600gsIdle.JPG
    48.1 KB · Pregleda: 82
Poslednja izmena:
A kako hladis memorijske cipove? Imas neke hladnjake ili mislis da je dovoljna osmica preko njih? I da, kad povecavas toliko voltazu vodi racuna da ti se ne pregreva naponska jedinica, ne znam kako je odradjena na tom Club3d.

Memorijski cipovi se hlade preko pasivnih TermalTake alu+jedna 120mm duva preko obe strane i preko naponske jed.E sad kako odrediti sta je kriticno za naponsku jedinicu(Jel to skup elekrtonike pored molex prikljucka na karti)?

a jesi ga zbudzio :D svaka cast. samo ne kontam zasto ti za memoriju pise 480?

Nazad
Vrh Dno