- Učlanjen(a)
- 15.02.2003
- Poena
- 1,205
Moja oprema
- Pristup internetu
- Kablovski internet
štampači iz naslova su inkjet koji umesto kertridža imaju rezervoare koji se dopunjuju mastilom po potrebi. spolja se jasno vidi koliko je mastila ostalo pošto su rezervoari providni. u startu su skuplji od inkjet sa kertridžima ali su isplativiji zbog znatnog većeg kapaciteta štampanja i zbog cene bočica sa rezervnim mastilom.
ovakvi štampači se vode kao supertank, to je vrsta CISS. o CISS i supertank možete više da pročitate na Wikipedia:
en.wikipedia.org
en.wikipedia.org
koliko znam, prvi prozvođač koji je ovo ponudio za široke narodne mase je Epson pre 15 godina u Aziji. u međuvremenu su i drugi brendovi počeli da nude ovakva rešenja. kod nas (🇷🇸) su prisutni Brother, Canon, Epson i HP. navodno je Epson najveći proizvođač ovakvih štampača
Brother: inkbenefit plus
www.brother.rs
Canon: MegaTank
Epson: EcoTank
www.epson.rs
HP: Smart Tank
www.hp.com
većinom su ovakvi uređaji prisutni u Aziji, sudeći po recenzijama na YouTube. uglavnom su u obliku višefunkcionalnih uređaja (imaju ugrađen skener a u nekim slučajevima i faks). Canon i Epson imaju u ponudi i čiste štampače (bez skenera). takođe imaju i modele specijalno pravljenje za štampanje fotografija, oni sadrže 6 rezervoara (za 6 boja). primetio sam da Canon i HP imaju fazon da je rezervoar za crnu u suprotnom kraju u odnosu na rezervoare za ostale boje. kao i da Epson u ponudi ima štampače koji imaju samo rezervoar za crnu
pre 5 godina je započeta tema o CISS ali je ubrzo zaboravljena. ovu novu temu sam zamislio kao opšte mesto o ovakvim uređajima, o utiscima, iskustvu u radu sa njima, novostima u ovoj sferi i slično. da ne bude zabune, ovo nije tema za preporuke za kupovinu
ovakvi štampači se vode kao supertank, to je vrsta CISS. o CISS i supertank možete više da pročitate na Wikipedia:

Continuous ink system - Wikipedia
Supertank printer - Wikipedia
koliko znam, prvi prozvođač koji je ovo ponudio za široke narodne mase je Epson pre 15 godina u Aziji. u međuvremenu su i drugi brendovi počeli da nude ovakva rešenja. kod nas (🇷🇸) su prisutni Brother, Canon, Epson i HP. navodno je Epson najveći proizvođač ovakvih štampača
Brother: inkbenefit plus
InkBenefit Plus | Napunite i odštampajte | Brother
Saznajte kako možete da Å¡tampate i uÅ¡tedite viÅ¡e pomocÌu multifunkcionalnog ureÄaja InkBenefit Plus sa jednostavnim sistemom za dopunu rezervoara bojama.
Canon: MegaTank
Epson: EcoTank
Rešenja za dom kompanije Epson | EcoTank štampači | Epson Srbija
Sa Epson EcoTank štampačima možete da uštedite do 90% na troškovima mastila.
HP: Smart Tank

HP Smart Tank Printers – Refillable Ink Tank Printers
Explore HP Smart Tank printers. High-volume, cartridge-free refillable ink tank printer with color printing at an extremely low cost per page. Shop now.

većinom su ovakvi uređaji prisutni u Aziji, sudeći po recenzijama na YouTube. uglavnom su u obliku višefunkcionalnih uređaja (imaju ugrađen skener a u nekim slučajevima i faks). Canon i Epson imaju u ponudi i čiste štampače (bez skenera). takođe imaju i modele specijalno pravljenje za štampanje fotografija, oni sadrže 6 rezervoara (za 6 boja). primetio sam da Canon i HP imaju fazon da je rezervoar za crnu u suprotnom kraju u odnosu na rezervoare za ostale boje. kao i da Epson u ponudi ima štampače koji imaju samo rezervoar za crnu
pre 5 godina je započeta tema o CISS ali je ubrzo zaboravljena. ovu novu temu sam zamislio kao opšte mesto o ovakvim uređajima, o utiscima, iskustvu u radu sa njima, novostima u ovoj sferi i slično. da ne bude zabune, ovo nije tema za preporuke za kupovinu