Šta je novo?

Ink Jet Photo printer

LUC1FER

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
11.06.2003
Poena
649
Ovako u velikoj sam dilemi...

Koji printer kupiti iskljucivo za print fotografija do A4 formata ponekad neki text.

Podrska za CISS mi je veoma bitna tako da ne bi bilo lose da mi preporucite neki model koji pouzdano radi sa istim.

Budzet je odprilike 150E

Ne trebaju mi nikakvi multifunkcionalni uredjaji, brzina stampe uopste nije bitna, znaci samo kvalitet i mogucnost koriscenja CISS-a.

Stampa na diskovima nije na odmet :D

hvala unapred

Luka

Canon Pixima IP4500, задовољава све твоје критеријуме.

Jos ne postoji dobar CISS za canona sa 1pl kapljicom...a da punim ketridze 2 puta nedeljno mi ne pada na pamet...

sad imam 4200, kvalitet je super ali je gotov...glava nije vise kako treba...crna se ne stampa dobro...

Rekose mi da je Epson 285 odlican..ima li neko iskustva sa istim?

nije problem sa CISS-om već sa neadekvatnom bojom. Konkretno, ako ti je problem sa crnom bojom onda mastilo koje koristiš nije pigmentno, kod 5bk kertridža, ili koristiš neko kompatibilno.
Epson 285 je dobar ali isto on koristi sve pigmentne boje koje su strašno skupe i samo u SmileInku imaš ih uzeti, inače CISS za ovaj printer dodje sa dya bojama i meni se nekoliko puta desilo da te boje oštete glavu kod Epsona, nije obavezno ali mi se to dešavalo.

ako ocesh kvalitetan otisak morash da se pomoris sa time da treba da kupujesh original kertridze i da zaboravish na reciklazu.
dopunjujem kertridze godinama i ni sa jednom bojom nisam dobio kvalitet kao sa originalom.

Pa ja sam 3 godine koristio Inkmate i na glossy photo papitu razlika je gotovo nepremitna u odnosu na original kertridze...

a Inkmate spada u lošije proizvodjače mastila, šta kazati onda za OCP, IncTec, AMJ ili neke druge. Ja radim sa mastilima 10 godina i ako je odgovarajuće mastilo onda nema ama baš nikakve razlike izmedju otiska sa originalnim i recikliranim kertridžom.

Inkmate sam dao kao primer, ja sam stvarno zadovoljan kvalitetom ali mi rekose da Ciss na canonu ne radi kako treba...

Najverovatnije cu uzeti epsona 285 i CISS u kompletu

uopšte nije tačno da ne radi kako treba. sada u ponudi postoje CISS za Canon sa čipovima, a ima kupiti i reseter za njih, i sa tim nema nikakvih problema, evo ja sam u ovoj sedmici prodao 3 ta CISS-a, i rade kako treba.
Pokušaj da nabaviš pigmentno mastilo za taj Epson, mislim da ti je najbolje probati u SmileInku-BG ili LinkTechu iz Subotice.

@magarac
Ako radis sa mastilima 10 godina trebao bi da znas da Epson Photo R 2xx serija koristi dye mastila. Nije mi jasno kako dye mastila po default-u ostecuju glavu Epson-a kad je i mastilo u originalnim kertridizma dye.

Od mastila sam koristio i Inkmate i AIJ koji je kod nas dosta poznatiji, probao sam ih na razlicitim stampacima i otisci je zadovoljavajuci, meni nijedna od ove dve marke mastila nije pravila probleme, a kvalitet im je tu negde.
A Canon za CISS-eve je ocrnjen ne bez razloga pogotovo modeli u generaciji 4300 i noviji, i problem se ne resava samo menjanjem mastila, zavisi i koji CISS imas (mada to ne znaci da tvoj model CISS-a radi, ali znaci da mnogi drugi modeli ne rade). Jedno vreme sam jurio CISS za Canon-a i o ovome se dosta pisalo i na stranim forumima posvecenim reciklazi.

Epson 285 je dobar ali isto on koristi sve pigmentne boje koje su strašno skupe i samo u SmileInku imaš ih uzeti, inače CISS za ovaj printer dodje sa dya bojama i meni se nekoliko puta desilo da te boje oštete glavu kod Epsona, nije obavezno ali mi se to dešavalo.

E ovakve gluposti kad procitam nije mi dobro! Da li si ti uopste cuo za Epson Claria mastila kao i za koje modele su napravljena?
E posto vidim da ocigledno nisi, sve sto je trebalo da uradis je da odes na Epsonov sajt i malo se obrazujes ako vec radis sa tim 10 godina :wall:
http://www.epson.com/cgi-bin/Store/Landing/Claria.jsp
Dakle, u Epson R285 idu dye-based mastila kao i u vecinu R i RX modela, a ako u njihove kertridze sipate pigmentna mastila(DURABRITE) e onda ce vam se najverovatnije desiti zacepljenje glave jer su pigmenta mastila drugog hemijskog sastava tj. narodski receno gusca i napravljena su za C, CX, D, DX modele.
Sto se tice Ink-Mate mastila, ona imaju najbolji odnos cene i kvaliteta, a secam se da su i pre AIJ izumeli kompatibilno mastilo za Canon Pixme iliti "FINE" (Full-photolithography Inkjet Nozzle Engineering) mastilo. Sto se tice OCP mastila, slazem se da je odlicno ali je zato i skupo.

Dakle savet za LUC1FER-a je Epson R285 + CISS + Ink-Mate Claria Dye mastila. Necu ti reci gde to da kupis jer necu da reklamiram kao sto je magarac to uradio(pritom veoma lose) ;)

@magarac
Ako radis sa mastilima 10 godina trebao bi da znas da Epson Photo R 2xx serija koristi dye mastila. Nije mi jasno kako dye mastila po default-u ostecuju glavu Epson-a kad je i mastilo u originalnim kertridizma dye.
...
A Canon za CISS-eve je ocrnjen ne bez razloga pogotovo modeli u generaciji 4300 i noviji, i problem se ne resava samo menjanjem mastila, zavisi i koji CISS imas (mada to ne znaci da tvoj model CISS-a radi, ali znaci da mnogi drugi modeli ne rade). Jedno vreme sam jurio CISS za Canon-a i o ovome se dosta pisalo i na stranim forumima posvecenim reciklazi.
Izvinjavam se zbog Epsona jer stvarno nisam znao, zadnji na koje sam probao je bila R200 i imao sam velike probleme sa tim. Što se tiče CISS za Canon imao sam dva modela sa sundjerima i bez sundjera (unutrašnjost kertridza) i jedni i drugi su mi radili bez ikakvih problema. Jedino sam imao problem sa bojom jer mi je čepila glavu dok nisam našao odgovarajućeg proizvodjaca. Javi mi adresu i poslat ću ti jedan model da ga probaš. O AIJ se ne mora ništa govoriti ali Inkmate mastilo je užasnog kvaliteta! Ne pravi probleme sa uobičajnim modelima ali probajte to mastilo u Canon IP4300 ili K550 pa ćete vidjeti šta će se desiti sa glavama!!!

E ovakve gluposti kad procitam nije mi dobro! Da li si ti uopste cuo za Epson Claria mastila kao i za koje modele su napravljena?
E posto vidim da ocigledno nisi, sve sto je trebalo da uradis je da odes na Epsonov sajt i malo se obrazujes ako vec radis sa tim 10 godina
druže moj jesi li ti ponajbolji ovih dana, nemoj tako da se uznemiravaš jer ćeš rano otići u airet (nebo) srčka će te očistiti. Sa Epsonom sam prestao raditi ima 5 godina jer ga na tržištu kod nas uopšte više nema, to sam propustio kazati tako da si u pravu što se tiče toga jer moja iskustva su vezana do 2003. ali Inkmate je nezadovoljavajući, to je moje iskustvo ako smijem da ga iznesem. A probao sam i OCP, Sensient, AIJ, Inkmate, Prism, Moorim, ATI... i ko zna šta još

Nema neke preterane razlike sa mastilima i sa ovim novim modelima u odnosu na R200, jedino Epson ih sad kategorise kao Claria u principu u sve ove modele ide dye mastilo.
A ovaj CISS jel to dzabaka? :)
Neka, hvala, ratosiljao sam se Pixme jos davno, samo sam hteo da upozorim na probleme sa CISS-evima (iz sopstevenog a i iskustva ljudi koje znam a poseduju isti) koji postoje sa njima i nekim CISS-evima, nazalost nisam imao neki iz generacije iP4000 koji su bili dobri za namestanje CISS-a. Na ove Canone i pored svih kvaliteta njihovih sam postao pomalo alergican jer im lako ode glava, zahtevaju pazljivije odnos u radu i reciklazi nego Epson i pogotovo HP bez obzira na proizvodjaca mastila.
Ako si pronasao kombinaciju koja radi bez problema onda svaka cast.
Cudi me ovo tvoje zapazanje za HP, posto sada uglavnom koristim Inkmate jer ako bi birao stampac koji ce biti provereno najbezbolniji za CISS i mastilo koje sada koristim upravo bi bio neki od Officejet Pro K 550, 5400, ... modela (njakao sam malo ovaj 550 sa Inkmate-om i radio je super, cak bolje i od Epsona), ali dobro svako ima pravo na svoje misljenje.

interesantno je otvoriti glavu posle 10000 kopija. Ako treba proces javi pa ću poslati na PM.
ja koristim sada Prism i najzadovoljniji sam sa tim mastilom, cijena kvalitet nevjerovatna. K550 za sada preko 25000 listova i dalje radi glava. CISS za Canon je svakako dzabe, usput VP cijena tog CISS-a sa mastilom je 30€.

Vrh Dno