Šta je novo?

Ink Jet BEST Buy?

Krgur

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2002
Poena
609
Koji je InkJet Stampac trenutno best buy, u cenovnom rangu do 100 evra.

Unapred Hvala.

Da si rekao u cenovnom rangu 150€ preporucio bih ti odmah HP5550. Ako se predomislis eto ti dobre preporuke

Mislim da sam negde na yu.oglasima video HP5550 za oko 120-130e. Pa ako ima za ovu doplatu od 20-30e onda bih i ja preporucio ovaj model...

Ako vec dajes preko stotke - Lexmark Z-65...

Za manje - za osamdesetak mozes da kupis Z-45SE.

Nasao sam novog favorita...

Lexmark Z-65N (Network verzija) - trenutno je na rasprodaji i cena je samo par EUR-a iznad "standardnog" modela.

Pajo, posto je taj lexmark kod nas? Kako mu se konfigurise network? Da li u sebi ima integrisan webserver kao HP mrezni stampaci?

JOBAH je napisao(la):
Pajo, posto je taj lexmark kod nas? Kako mu se konfigurise network? Da li u sebi ima integrisan webserver kao HP mrezni stampaci?

Moram da priznam da priznam da nisam prodavao N verziju (bila je skoro 200 EUR-a do skoro).

Kada sam prosli cetvrtak proveravao u Direct Link-u, bilo ih je na stanju.
Ako ne mozes direktno da ih nabavis, javi mi se na mail...

Jos jedan glas za HP5550.
Cena se opasno priblizila 100e.

Pa da dam svoj glas: HP3820! Cifra: oko 90€
Ko god da prica o Lexmarku nije uporedio kvalitet stampe u odnosu na npr.HP
-Drugo JAKO bitno: 3820 koristi "stare" i velike kertridze, izuzetno se lako pune(kao i svaki HP), ima ih na svako cose; nemaju zastitu, malo(ili gotovo nimalo) se ne kvare, ima servisa i svako zna da ih opravlja.
Za stampac je najbitnija rentabilnost i odrzavanje.

BokiPK je napisao(la):
Pa da dam svoj glas: HP3820! Cifra: oko 90€
Ko god da prica o Lexmarku nije uporedio kvalitet stampe u odnosu na npr.HP
-Drugo JAKO bitno: 3820 koristi "stare" i velike kertridze, izuzetno se lako pune(kao i svaki HP), ima ih na svako cose; nemaju zastitu, malo(ili gotovo nimalo) se ne kvare, ima servisa i svako zna da ih opravlja.
Za stampac je najbitnija rentabilnost i odrzavanje.

ANTI preporuka :) za 3820 sa moje strane!!! Imam jedan primerak i ovog trenutka na stolu i stampac jednostavno nije dostojan da ga stave kao naslednika serije 9xx!!!

Recimo oni TDK omoti za diskove: nema sanse da mu poravnam papir i da ih printne korektno :( Strasno je bucan, pa me i zbog toga nervira.....
Ima jos primedbi....

Ajde sad, da udarim malo klon ovom preovladjujucem HP klanu.
Nemoj ni da razmisljas o HP-u, bolje uzmi EPSON C42 nego onaj 5500 od konkurencije. Dakle EPSONDZA ili evendualno LEXMARK, ali nikako HP...
Sad, posto ce da me razapnu na krst, i posto ce da traze da obrazlozim, onda ajde. Prvo i prvo, a ima neki da me uzmu na noz, ali nisam ja kriv sto im je culo vida slabo razvijeno... Dakle, kao prvo EPSON ima MNOGO bolju stampu odnosno kvalitet iste.... Pogotovo ako ti treba kolorna stampa (i pod uslovom da se stampa na nekom neBankpost papiru). Kao drugo, ali to je ipak stvar licnog ukusa, dizajn EPOSN stampaca je neuporedivo bolji od HP-ovog (HP 5500 izgleda ko svemirski brod sa sve farovima). Ma kolko ovaj drugi razlog izgledao nevazan, nekome bi mogao da znaci.
E, sad u koliko ti nije bitna stampa u koloru, odnosno u koliko stampas u glavnom tekst, ondak uzmi HP-a, slobodno. Odnosno neki laser, cene su im vec dovoljno pale, tako da za otprilike 200 jevrica mozes da pazaris onaj 1000W sto ti je za po kuci sasvim dovoljno...

HP5550 odlican printer no comment......
KUPLJEN.

telegram_sam je napisao(la):
Nemoj ni da razmisljas o HP-u, bolje uzmi EPSON C42 nego onaj 5500 od konkurencije. Dakle EPSONDZA ili evendualno LEXMARK, ali nikako HP...
Sad, posto ce da me razapnu na krst, i posto ce da traze da obrazlozim, onda ajde. Prvo i prvo, a ima neki da me uzmu na noz, ali nisam ja kriv sto im je culo vida slabo razvijeno... Dakle, kao prvo EPSON ima MNOGO bolju stampu odnosno kvalitet iste.... Pogotovo ako ti treba kolorna stampa (i pod uslovom da se stampa na nekom neBankpost papiru). Kao drugo, ali to je ipak stvar licnog ukusa, dizajn EPOSN stampaca je neuporedivo bolji od HP-ovog (HP 5500 izgleda ko svemirski brod sa sve farovima). Ma kolko ovaj drugi razlog izgledao nevazan, nekome bi mogao da znaci.
E, sad u koliko ti nije bitna stampa u koloru, odnosno u koliko stampas u glavnom tekst, ondak uzmi HP-a, slobodno. Odnosno neki laser, cene su im vec dovoljno pale, tako da za otprilike 200 jevrica mozes da pazaris onaj 1000W sto ti je za po kuci sasvim dovoljno...

Potpuno si u pravu osim za dizajn, HP se popravio a Epson pravi kante za djubre, na sta mu lice stampaci sada.

Inace, ja sam od ljutog Epsonovca posle tri bacena vrhunska foto stampaca zbog zapusene glave presao na HP....

Dakle, u nasim uslovima, osim ako skupo ne prodajes fotke, Epson se nazalost ne isplati, jer je rizik od refilovanja veliki, dok kod HP-a je to samo cartridge....

telegram_sam je napisao(la):

Epson?! Pa refilovanje su im najgora osobina posebno kod modela C! Sto im je i najlosija strana jer nikako ne mozes da resetujes ketridze - zamisli genijalce!!! jedino sa ako imas "uredjaj za reset ketridza" koji naravno nije njihov proizvod :D.
Drugo ko sto rece vec covek Epson ima posebno glave pa ne daj boze da se zapusi koja u najgorem slucaju moras da placas cca. 100 ex demona za glavu, dok kod HP-a u takvoj situaciji jednostavno zamenis ketridz i zivzdi dalje.

Potpuno se slazem da treba izbegavati Epsona ako nemas para da kupujes orginal mastila. Ja sam pre 4 godine kupio Epson stailus color 400 za 420 dema. I nikada mu nisam uspeo da nadjem refille kakve treba odnosno otisak je bio za ocenu 2. Tako je ispadalo da imam dobar stampac ali sa losim otiskom. Nakraju mi se zapusila crvena dizna i baciosam ceo stampac.

Zato sma sad kupio HP 5550 za 105 E. Otisak je fantastican. A zanjuci iskustva drugih da se najboje refill-u je kod HP a ako se dizna i zapusi, bacis kertridje, kupis nove, pa jovo nanovo.

ZATO AKO NEMAS LOVU, SAMO HP!!!!!

Ne radi se tu toliko o parama koliko o isplativosti photo stampe.

Jedan list foto papira tesko se nadje ispod 0.5 eura, a da valja.

Dva Cartridge-a za Epsona kostaju oko 35-40 Eura zajedno.

Kada se ta cifra podeli sa maximum 25-30 fotki A4 formata koje ti izadju iz jedne garniture cartridge-a, ostaje da jedna fotka kosta minimum 2.3 Eura sto je oko 150 dinara, a za te pare imas laserski osvetljenu fotku 20 x 30 cm na Agfinom D-Lab2 ili na Noritsu 3001 kojh vec ima par u gradu, pa em je fotka, em izgleda impresivno, nemas zezanja oko stampe itd....

Dakle, tu je najveci problem kod stampanja fotki, a za sve ostalo je dobar i najjevtiniji stampac.

Samo da obavestim...

Neke nove cene za Lexmark-a:

Z 45 se oko 65EUR-a
Z 55 se oko 75EUR-a...

Nazad
Vrh Dno