Roy Jones Jr. je napisao(la):Ne razumem zasto se u poslednje vreme polako dize euforija oko tog Beogrida. To su samo ex likovi sa BG Wireless-a koji su iskoristili ideju jeftinog bezicnog povezivanja, separatisali se i krenuli da naplacuju to sto BGW daje za dzabe. Sasvim legitimno sa zakonske strane i sasvim kurvinski sa moralne. Inace iza njih stoji tj. finansira ih ni manje ni vise nego zloglasni vlasnik jedne skore racunara cije ime necu ni da pominjem, jer to i ne zasluzuje. Ako zelite wireless idite na BGW koji ima mnogo vise nodova i samim tim vecu pokrivenost grada, preko 400 clanova, besplatan je, a uskoro ce imati i izlaz na internet (neki delovi grada ga vec imaju).
Pozdrav.
Pa sta mislis od kojih para se kupuje oprema? Ti ako zelis podigni svoj nod pa neces da placas nikakav ufur. Kod nekog drugog (tipa Beogrid) bi placao pretplatu na mesecnom nivou od 5 do 10 evra. Ako ti to vise odgovara ok, nemam nista protiv.jox je napisao(la):jel pod besplatan mislish da se placa samo "ufur" 25€???
Ser_Zile je napisao(la):ej petre preterano seres a slabo si upucen, ako momci sa BGW-a kazu da su neprofitni onda im veruj na rec jer ako pogledas sta su sve uradili do sada i kolko su "profitirali" onda ce ti sve biti mnogo jasnije.
tvoj je problem sto nisi nasao neko resenje kao ono koje ti je Roy Jones Jr. pomenuo i spojio se sa njima.
malo se potrudi i dogovori sa onima koji se kace kod tebe i spajaj se na njihovu mrezu i nekomplikuj zivot ni sebi ni drugima.
a od ovih koji bi na frku da profitiraju mi je muka!!!
jox je napisao(la):Jel poceo flat rate za sve korisnike???
Kolike su konacne cene flat-a? pristupna cena?
Pokrivenost? mene konkretno zanima zvezdara, kod cvetkove pijace, tj. studentskih domova...
bgillegal je napisao(la):Ovako jedan od nodova za beogrid je trebao da se postavi na moju zgradu...kazem trebao jer ljudi kao da namerno nece da se jave na mob.. odjednom neki emailovi su nepostojeci-ja imam program koji ti jos sa servera vrati e mail i kaze da je mail nepostojeci-tj svi ga imaju- onda na svim zivim messengerima se niko ne javlja itd. meni su rekli docicemo da radimo za 7 dana i nista.
Druga stvar je sto je meni covek lichno rekao da se nista ne placa sem neta.
Treca stvar je sto sam najsvezije cuo iz njohovog offisa da je mesecna pretplata 5evra sve dok se ne uvede flat.? treca stvar je sto su neki od zaposlenih manje vise drski ... zasto ne znam... evo ga dokaz...
BEOGRID Office says : 15:29:06
Sta? Za pretplatu?
Milan Petric says : 15:29:11
da
BEOGRID Office says : 15:29:20
jeste
Milan Petric says : 15:29:31
i kolika je pretplata?
BEOGRID Office says : 15:29:39
5e
Milan Petric says : 15:30:05
??? na jednom forumu nikola je napisao da se pretplata odavno ukinula?
BEOGRID Office says : 15:30:41
Bice ukinuta pretplata kada se uvede flat rate.
Milan Petric says : 15:30:52
a to je?? kad?
BEOGRID Office says : 15:31:04
za 10 godina
Milan Petric says : 15:31:11
!?
Koliko sam ja shvatio Bahati je hteo da ulozi u opremu, a zatim ljudima koji bi se kacili na njega uvede pretplatu na mesecnom nivou kako bi tu opremu otplatio za godinu dana i to je ok (dakle nije tvoj slucaj, da nista ne naplacuje). Medjutim problem je bio sto nakon tih godinu dana, tj. kada se oprema otplati ona treba da postane zajednicko vlasnistvo svih koji su je otplacivali + Bahati, a Bahati je hteo da i dalje ostane 100% njegova (davno sam citao tu diskusiju, neka me neko ispravi ako gresim, ali mislim da je to bio taj sistem). Na taj nacin Bahati bi ostvario neki smesan profit (u vrednosti te opreme nakon godinu dana) sto u principu nije dozvoljeno. Na drugoj strani Bahati bi garantovao max. kvalitetnu uslugu svojim korisnicima tj. neku vrstu tehnicke podrske sto se opet kosi sa BGW pravilima gde tehnicke podrske nema i niko ti je ne garantuje (sto ne znaci da ljudi nece da ti pomognu ako se nesto nepredvidjeno desi, bas suprotno od toga). Kako Bahati nije hteo da se prilagodi BGW-u, a ni oni njemu saradnja je propala.npetar je napisao(la):Eto,imam svojih razloga zasto necu nikome da pristupim. Naucili smo mnogo toga Bahati [Sid] i par ortaka koji smo hteli da se mrezimo sa BGW i kraj. hteli smo da ne naplacujemo nista,oni nam nisu dali i to jeto. Ali ja nikoga nisam psovao pa nemoj ni ti.
Ko koliko profitira,da li je to 10e godisnje ili 10000000e...mene uopste ne interesuje. Ja ne profitram nista,imam i trosak. Ja samo hocu da se mrezim sa ljudima i to je to. Kao sto i ovde postoji admin i mod-ovi koji banuju,tako i ja hocu da budem admin i da vodim racuna o svemu a ne da mi tamo neka palavurdija kmeci. Ako ta palavurdija vec hoce da da ufur,neka da i neka namesti svoj nod a ja moj nod niti delim,niti hocu da delim.
Kraj!
Roy Jones Jr. je napisao(la):Takodje mi nije jasno da ne mozes da nadjes 5 ili 10 ljudi u tvom okruzenju koje znas i sa kojima mozes lako da nadjes zajednicki jezik oko upravljanja nodom. Isto tako ti kao pocetni 100% vlasnik noda imas pravo da biras koga ces da pustis na svoj nod, a koga ne.
npetar je napisao(la):Ser Zile, bolje cuti da ne paste-ujem sta smo diskotovali na IRC-u![]()
![]()
Anyway, dobro je da si se smirio![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari