Šta je novo?

Informacije o kablovskom netu

lukasspro777

Slavan
Učlanjen(a)
01.09.2007
Poena
309
Mozhe li neko da mi pojasni par stvari o kablovskom netu?Planiram da se prijavim na radijus vektor kablovski internet.Razmishljam o Personal 512/128 kbps,pa me interesuje od chega zavisi brzina DL kad su u pitanju P2P programi(LimeWire prvenstveno)?Da li ce brzina DL biti oko 64KB po sekundi(znam da ce biti manja brzina od ove,ali otprilike) ista i kod P2P programa(znam da sve to zavisi od broja korisnika koji poseduju neki fajl) kao i kod "obichnog" skidanja sa neta?Molim vas odgovorite shto pre!!!:KlanjanjeOvo je offtopic,ali koji patch mi treba za igranje CS-a u LAN-u?Koji su poznati problemi kod kablovskog neta?Za shta mi je vazan dobar upload?

Za P2P je bitna javna IP adresa. Retko ćeš dostići maksimalnu brzinu DL-a i to u vrlo kratkim intevalima. "Obično" skidanje sa neta podrazumeva DL sa nekog servera koji je po pravilu povezan na net jakim linkom i ,ukoliko nije preopterećen, DL sa njega će biti zakucan na max.
CS - zavisi gde igraš. Serveri imaju obično forum sekciju - tamo možeš saznati detalje.
Upload je važan za igrice, video konferencije, slanje fajlova :) ...
Kablovska infrastruktura je često rađena na divlje, a kab. internet je zanatno osetljiviji od kablovske televizije. Uz to, pitanje je koliko ažurnu teh. podršku ima tvoj provajder.

E,hvala na informaciji.Znash li mozhda kakav je ovaj vektor?Da li se isplati?Da li se signal remeti kad je nevreme?

Ma Radijus je bez konkurencije. Jos nisam imao nikakvo lose iskustvo sa njima a koristim isti paket koji ti planiras. Brzina je uvijek maximalna u bilo kom periodu.

Sve pohvale i slobodno uzmi!

Mnogo mi se svidja ime Radijus Vektor ali koliko sam citao na njihovom forumu da im je internet tuga i da se mnogo korisnika zali na brzinu,prekide i sl. kao i na jadnom sbb-u

Vrh Dno