Šta je novo?

Infernal

Igra je sasvim OK.Sigurno je bolja i od nekih izvikanih naslova, koja se pojavljuju u zadnje vreme.

ja citajuci ovde kako je igra laka, sinoc krenuo na HARD i sad *izdim :wall:, de bre lako, zivci mi bride... Ono sto mi smeta u igri je sto nigde nema energije boss-a koga koljes, nigde nemas hintove sta treba da radis kad dodjes do bossa ili boss-like delova. Zaglavio sam se na prvoj misiji (etapi ili kako god), pobegao sam iz one gasne komore, izasao ipsred neke crkve (a ne znam ni zasto) gde su dvojica baja sa onim aurama, stoje na balkonu, jedan levo jedan desno, dole u dvoristu ima dva man-powered turreta i izlaze stalno akoliti iz crkve...e sad ja sam ih poskidao sve sa tih tureta, seo na jedan turet ubijam ih sve i ne znam sta treba da radim, u crkvu ne mogu da udjem, a onu dvojicu glavnih ne mogu da pogodim gore na terasi, ili mogu ali im nije nista (turretom kad ih gadjam, nemam mane za infernal attack).

PS. @borab: pominjao si da mozes privuces leseve - KAKO ? JA moram da dodjem do njihna metar da bi mogao da se "hranim".

sa obe strane crkve imas pukotinu u zide gde se vidi eksploziv... pucaj sa obe strane pa ces moci uci u crkvu, ni ja nisam puno dalje stigao jer igram 30min na dan ;)

Mene nervira boss (Wolf), dakle ne mogu nikako da mu pogodim one boce iza ledja. Gde gresim? Svaka pomoc dobrodosla.

Igra nije nimalo laka, na dosta mesta se zaglavim po pola sata...

u evo i ultra precizni Milan , kome su zivci iskidani u jednom momentu... :) E sad Milane skontaj da je ovo tipicna konzolaska igra i skontaj kolko njima nije lako A ? :d

Mene nervira boss (Wolf), dakle ne mogu nikako da mu pogodim one boce iza ledja. Gde gresim? Svaka pomoc dobrodosla.

Moras da dodjes ispod njega sa 100% mane. Desni klik misa ( infernal shoot) i ende.
Mozes i na tezi nacin. Kada zastane, teleportuj se iza njega (T), a zatim ponovo infernal shoot u bocu .

Na Boss nivoima slusaj sta ti alter ego govori. ( Ups, ovo je bio spoiler i hint ka zavrsetku igre).
Bossovi nisu bas teski, taman koliko treba da budu. dzaba ti igra, ako treba da slomijem tastaturu ili misa, kao sto mi se deslio igrajuci Super Maria.

Igra je super. :d :d

Moras da dodjes ispod njega sa 100% mane. Desni klik misa ( infernal shoot) i ende.
Mozes i na tezi nacin. Kada zastane, teleportuj se iza njega (T), a zatim ponovo infernal shoot u bocu .

Na Boss nivoima slusaj sta ti alter ego govori. ( Ups, ovo je bio spoiler i hint ka zavrsetku igre).
Bossovi nisu bas teski, taman koliko treba da budu. dzaba ti igra, ako treba da slomijem tastaturu ili misa, kao sto mi se deslio igrajuci Super Maria.

e uspeo sam sinoc iz ko zna kog pokusaja. hvala.

Jel ste provalili bug tokom reload-a. Npr. kada reload-ujes machinegun i u tom momentu pokupis ammo, ostace ti samo onoliko ammo koliko si pokupio u tom trenutku. Dakle, ako si imao 90, a pokupio 30 dok si reload-ovao ostace ti 30. Onih 90 nestane!

Ala volim ovakve komentare, a da se nista konkretno ne kaze. Barem potkrepi svoju tvrdnju nekim cinjenicama.

Pa ajde da pocnem od najgluplje moguce stvari a to je save game. Decije bolesti oko quick save-a su poodavno prelezane pa sada to postoji i na rucnim konzolama npr. DS, PSP....ali ne i u ultra mocnom Infernalu. Tu moras kao u Photoshopu ili Premieru da posle svakog Action-a pritisnes CTRL+S(u ovom slucaju F5 ili F6....ili vec koji). Jer u suprotnom eto tebe na pocetku igre...kao da je nisi ni igrao.
Dalje(i dalje sam na pocetku)...igra pocinje tako sto te 3 specijalca vec uveliko resetaju....nema prologue-a, nema nekog in-game tut-a ili sta vec. Dobro ako je vec u prvom planu akcija i samo akcija, zasto onda posle svakih 5 min. ide in-game movie....LJUDI TO SMARA UZASNO.
Jednom recju, vidi se da scenaristi nisu znali bas najbolje svoj posao ili sta rade. Sve je sklepano na brzinu.
Jedino sto je valja je grafika i fizika i to je sve....ja takve igre ne igram, a i ko ce da gubi vreme na ovako nesto kada za koji dan stize STALKER. ;)

poz

Igra ima auto save i radi ga kao i sve druge slicne igre, posle prelaska etape, sto se tice in game animacija pa one su tu bas zbog toga sto se prica odmotava dok igras pa i zato nema "uvoda", ima dosta avantura, rpg-ova koji su radjeni na slican fazon da na pocetku ne znas nista pa su opet spadale u klasu boljih i uopste ne znaci da scenario ne valja....

Nije to sve ukomponovano kako treba, i to se vidi iz aviona.
Jos kada na sve to dodas cinjenicu da si do pre nekoliko dana, nedelja igrao igre kakave su - gothic3, oblivion, zelda, gears of war, wii sport's :D, resident evil 4(ps2), night fight 3, C&C3 demo, bully, test drive unlim idr. ovako djubre ti se uopste ne igra.
Kada probas nesto sto stvarno valja kriterijumi se podizu veoma visoko, mnogo iznad ovakvih naslova.
Cekam STALKER. :p

Nije to sve ukomponovano kako treba, i to se vidi iz aviona.
Jos kada na sve to dodas cinjenicu da si do pre nekoliko dana, nedelja igrao igre kakave su - gothic3, oblivion, zelda, gears of war, wii sport's :D, resident evil 4(ps2), night fight 3, C&C3 demo, bully, test drive unlim idr. ovako djubre ti se uopste ne igra.
Kada probas nesto sto stvarno valja kriterijumi se podizu veoma visoko, mnogo iznad ovakvih naslova.
Cekam STALKER. :p

Znaci, probao si jastoga i posle toga nisi jeo nista drugo jer je djubre? Daj ne k*ki molim te, ostavi te klinacke fore za drugare ispred zgrade....

Naravno da ova igra nije AAA klasa, ali svakako nije djubre...

Poslednja izmena:
...reče čovek kome će Crysis biti loš u najavi...

@Milan82:

Ima tut, ali je uradjen tako da te lepo uvodi u igru. Sta ce ti tut na pocetku ? imas samo pistolj. Cim dodjes prvi put do lesa pauzira se igra i kaze ti da nisanis les i drzis "E" da pokupis stvari sa njega. Kad pokupis novo oruzje napise ti kako se menja...sve u svoje vreme...Ja inace bas volim te cut-scene da gledam. Miswlim, ovo je igra ala Max Payne, nista vise i ne treba ocekivati od nje i sve je ok onda :) run&gun iz treceg lica...to sto je zamisljeno to i radi...

Znaci, probao si jastoga i posle toga nisi jeo nista drugo jer je djubre? Daj ne k*ki molim te, ostavi te klinacke fore za drugare ispred zgrade....

Ti, covece, nisi human. Izresetao si ga samo tamo. :)

Evo ovako izgleda post kada sa nekim zelis da udjes u konflikt. Ovo moze opusteno da prodje kao sticky za "Kako uci u raspravu sa clanom foruma".
Samo malo si se zaje*ao, jer sam ja mnoogo duze u ovim vodama nego sto ti imas SLI grafiku.
A ono sto si rekao za "drugare ispred zgrade" pa da...ovo je jedna ot takvih igara. Jer ako te neko pita "sta se desava u infernalu?" sta ces da mu kazes?

Ti: Pa ono...ides pucas - ubijas!?!?
Neko: Chekaj, pa zar nije kao i sve pucacine iz treceg lica?

T: Aaaaa nije, ovde ti na momente gori ruka i mozes sa njom da uzimas duse i time punis svoju energiju.
N: A sta se desava kada sa tom zapaljenom rukom cackas nos ili cesas mud*?

T: Nemam pojma, ali je grafika smrtonosno dobra.
N: Aaaaahaaa...znaci grafika cini igru?

T: Pa da, normalno, od kada imam SLI jedino sta me interesuje je grafika!
N: A jel si probao mozda Nintendo Wii gde grafika igra neku sasvim XX ulogu?

Sta ces mu ti reci? :p

Nazalost, vidim na ce uskoro biti "closed".

Nekome se igra svidja, nekome ne. Naravno da niko nema nameru da promeni misljenje, a i zasto bi. Pa ipak je svako na ovim prostorima sve naj...
Mozda onome kome se igra ne svidja, jednostavno mu nije bioritam u ovom momentu za tu igru i kraj. Probao sam da odigram Graw. Dva nivoa sam finisirao i uninstall. Ne znaci da nije losa, naprotiv, ali sam ovih dana imao mnogo vecih briga.A kako se opustiti, osim uz laganicu.

Evo ovako izgleda post kada sa nekim zelis da udjes u konflikt. Ovo moze opusteno da prodje kao sticky za "Kako uci u raspravu sa clanom foruma".
Samo malo si se zaje*ao, jer sam ja mnoogo duze u ovim vodama nego sto ti imas SLI grafiku.
A ono sto si rekao za "drugare ispred zgrade" pa da...ovo je jedna ot takvih igara. Jer ako te neko pita "sta se desava u infernalu?" sta ces da mu kazes?

Ti: Pa ono...ides pucas - ubijas!?!?
Neko: Chekaj, pa zar nije kao i sve pucacine iz treceg lica?

T: Aaaaa nije, ovde ti na momente gori ruka i mozes sa njom da uzimas duse i time punis svoju energiju.
N: A sta se desava kada sa tom zapaljenom rukom cackas nos ili cesas mud*?

T: Nemam pojma, ali je grafika smrtonosno dobra.
N: Aaaaahaaa...znaci grafika cini igru?

T: Pa da, normalno, od kada imam SLI jedino sta me interesuje je grafika!
N: A jel si probao mozda Nintendo Wii gde grafika igra neku sasvim XX ulogu?

Sta ces mu ti reci? :p

Kada poredis igre, ne mozes da poredis babe i zabe. Licno, meni je grafika vrlo bitna stavka u igrama i ne vidim tu nista lose. Cak mogu slobodno reci da u igrama poslednjih 10 godina ne napreduje nista vise osim grafike, i zvuka. Osvrni se unazad i videces da je nazalost tako.

Sto se tice poredjenja koje ti cinis, i koje na kraju rezultira pecinskim komentarom "igra je ******", reci cu ti sledece: Ja nigde nisam rekao da je Infernal vrhunski proizvod, ali je svakako igra koja zadovoljava vecinu kriterijuma da bi bila igriva i sasvim zadovoljavajuce primljena kod igracke populacije. To baljezganje koje si proizveo, a ja nazalost morao da quoteujem nema veze sa mozgom. Crysis posmatram iz jednog ugla, jer je igra koja se najavljuje kao revolucija i koja ce da pomeri mnoge standarde. Ali, u cemu revolucija? Nazalost samo u grafici (sto meni i nije neki problem :p). Po gameplayu nece biti daleko od onoga sto pruza bilo koji drugi kvalitetniji shooter, ali ce biti sasvim drugacija reakcija, i to upravo zbog grafike. I onda ja na osnovu svih cinjenica koje uticu na konacan sud o konkretnom proizvodu kazem da ta konkretna igra i nece biti bas toliko kvalitetna koliko je bure izazvala.
Sa druge strane imamo Infernal, jednu igru koja nema velikih ambicija, nije ulozeno u nju mnogo novca, nije izvikana, vec je dosla tiho, i pruzila sasvim dovoljno da bi se igrala ...

BTW, Hoces da kazes da je Gears Of War koji si pomenuo drugacijeg koncepta u odnosu na Infernal? Hide, Shoot, Hide, Run, Shoot, Hide, Run, Shoot ... O cemu pricamo mi ovde??? Sta to cini GOW mnogo boljim od Infernal-a? ... Ne moras reci nista... Ja cu ti reci. Sta deco? G..? G...? Tako je... Graaafiiikaaaa :D

Poslednja izmena:
Moze li mi neko reci kako preci bossa na kraju druge faze? Kad te salecu oni sajber zombiji a ti treba da pucas u one zute boce? Na kraju ostanem bez oruzija i oni me pokokaju.

Uzmes recimo pistolj i porokas zute boce (desni klik infernal power ili kako li se vec zove), zatim koristis ono cudo za pomeranje stvari, pa uz pomoc toga sklonis kugle sto se rotiraju. Zombije i ne moras da ubijas, samo bezi od njih. Ukoliko prodjes blizu njih oni ce sami eksplodirati i malo ce ti skinuti energije, ali nista strasno.

@milan82bh:

e, nisi igrao dovoljno igru, to se vidi iz tvog poslednjeg posta. Kako ides kroz igru tako dobijas nove stvari i odmotova se prica (da, prica, ima je zapravo i nije losa ideja). Sisanje leseva za health i iteme je samo nacin na koji se "hranis", glavna fora igre su magije koje dobijes, infernal attack (koji sa svakim oruzjem radi drugacije) i teleportacija. Grafika, kao adut igre, je odlicna i veoma raznovrsna, nivoi i okruzenje se cesto menjaju i nikada ne dosade. Neprijatelji su solidni, u pocetku laki, kasnije moras da pazis jer se lako umre ako se previse zaletis. Oruzja su dobra, napucavanje je u globalu odlicno i dinamicno. Ovo se ne moze doziveti u prvih 20 minuta...

Inace u pravu si sto se jednoga tice: Ovo je jos jedan 3rd person action shooter. Ako ne volis 3rd person action shootere to ne znaci da je igra *ranje , vec da se tebi ne svidja. Ja OBOZAVAM takve igre.

E, nisi igrao dovoljno igru, to se vidi iz tvog poslednjeg posta. Kako ides kroz igru tako dobijas nove stvari i odmotova se prica (da, prica, ima je zapravo i nije losa ideja). Sisanje leseva za health i iteme je samo nacin na koji se "hranis", glavna fora igre su magije koje dobijes, infernal attack (koji sa svakim oruzjem radi drugacije) i teleportacija. Grafika, kao adut igre, je odlicna i veoma raznovrsna, nivoi i okruzenje se cesto menjaju i nikada ne dosade. Neprijatelji su solidni, u pocetku laki, kasnije moras da pazis jer se lako umre ako se previse zaletis. Oruzja su dobra, napucavanje je u globalu odlicno i dinamicno. Ovo se ne moze doziveti u prvih 20 minuta...

Istina...mozda sam je igrao jedno 30ak. :d

Moze li mi neko reci kako preci bossa na kraju druge faze? Kad te salecu oni sajber zombiji a ti treba da pucas u one zute boce? Na kraju ostanem bez oruzija i oni me pokokaju.

Polomis sve zute boce u prvoj fazi. u II fazi pojavice ti se samo 4 boce, jedna po jedna. Uklonis i njih ( pucanje), a zatim sa telekinezom sklanjas jednu po jednu zemaljsku kuglu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno