Šta je novo?

incompatible application

gillette

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2004
Poena
319
Šta bi ovo moglo da bude.

Imam Windows 7 x 64

Do nedavno sam imao problem povremenog pojavljivanja BSOD.
Neko vreme BSOD se uopšte ne bi pojavljivao, ali kada se pojavi, onda tog dana pravi problem intenzivno (brojna resetovanja isl)

Tako je bilo i juče i posle nekih pretraga po netu rešim da deinstaliram AVG antivirus.
Posle toga, instaliram Avast i narednih 3-4 sata sve bude ok. (Čak resetujem sistem par puta što zbog instalacije Avasta, što radi kontrole)

Međutim, jutros da upalim komp, opet BSOD.
I to ne dozvoljava da sistem radi ni par sekundi. (Odmah se zaplavi i ostane tako)

E sad, odem u Security mode, tamo deinstaliram i Avast (misleći da je to ptoblem) ali..
U Izveštaju programa Who Crashed (koji kao detektuje uzroke kraširanja sistema isl) nađem da je softverski problem (da nema hardverskih problema) i odem da tražim po Windows foledrima onako peške, šta bi moglo da bude.

I nađem ovo:
U Program folderu/System (ne dakle System32) - nađem exe fajl za koji piše da je kreiran juče (!)
Fajl ima oznaku 376407 i pored njega piše application.

Sam folder (System) piše da je kreiran pre nekoliko meseci, što znači da se ovaj program praktično juče smestio tu. Da li usled upgrade-a windowsa ili nečega, ne znam, tek on nema ni oznaku proizvođača.

Kliknem desno da vidim šta tu ima i vidim da mu je čekirano da ima compatibility mode sa XP - om. (service 2 pack)
Ok, kliknem mu na opciju da check compatibility mode i ispadne Incompatible Application

Pokušam da mu dečekiram onu XP compatibility opciju i u tom trenutku, opet s epojavi BSOD i ersetuje mi sve na Normal Windows mode (!)

Izađem opet u Safe mode, čekiram u tom fajlu da bude compatibilan sa Vista 2 pack, čisto da probam da li će da proradi i evo..sada se ništa ne dešava.
Čak sam dok ovo kucam u očekivanju da li će nešto opet da zezne ali..izgleda da je proradilo.

E sad, izvinite za opširan uvod, ali možda još neko ima ovakvu situaciju, pa me interesuje da li je neko imao iskustva sa tim Incompatibility Application stvarima? Kako se one rešavaju i što je najvažnije - da li bi bilo u redu da izbrišem ovaj 376407 exe fajl iz tog foldera? To je jedini fajl koji se tu nalazi.

Zahvaljujem unapred

Ma virus, ko bog - samo te zbunjuje sa Incompatibility porukama.
Probaj da ga obrises, ako ne uspe, tj. ako se vrati, instaliraj neki bolji AV (recimo Kaspersky) i Malwarebytes, pa vidi sta ce ti oni reci.
Procesljaj procese i taskove i vidi da li ima neki cudnog imena (iexplorer.exe je recimo cudno ime).
btw, u System folderu obicno ima jos ponesto (ja imam 5 .dll fajlova).

Untitled-2.png

i AVG i Avast nisu našli nikakav virus, pa sad ne znam..
evo kako izgleda

Nista cudno - Kaspersky ce nesto naci.
A sto ne bi probe radi taj fajl probao da premestis u neki drugi folder? Cisto da vidis koliko je zilav...

skenirao sam ovaj fajl na jednom sajtu
evo šta je izašlo

Capture-2.jpg

da ga brišem?

ne može da se Delete, kaže da je fajl otvoren u nekom IpSectPro Servisu..

Poslednja izmena:
Instaliraj KIS 2011, imas 30 dana full trial verziju (obavezno uradi update), pa pusti nek ti proceslja windows. Takodje pogledaj da se taj proces ne podize u startup-u.

pa eto proverio sam ga online.
Kaže da je virus.

Otišao sam u safe i izbrisao ga peške tamo.
Sad je kao ok..
videćemo kako će da se ponaša ovih dana.

Ispostavilo se da koji god av instaliram, BSOD krene da se javlja..

Vrh Dno