Šta je novo?

Imperium Romanum

Jovyland

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
27.12.2006
Poena
575
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600
Matična ploča
MS B350M Mortar Arctic
RAM
16GB DDR4 HyperX 3200Mhz
GPU
XFX Qick RX 6700XT
Storage
1 TB SSDa + 3TB HDDa
PSU
Seasonic MII EVO 520W
Monitor
DELL G2724D
Laptop
HP Pavilion Aero 13
Steam
jovyland
Pristup internetu
  1. Optički internet
  2. Mobilni internet
Deluje kao mix Caesar-Praetorians, a zakazana je za 8. mart. Pojavio se i demo tezak 461mb, a trejler mozete videti ovde.

60668335vs2.jpg

Imperium Romanum puts the player in the role of a governor of a province, where he or she must strive to build a well organized, prosperous and commanding settlement. Set in the time of the Roman Empire at its peak, players will marvel at the incredible attention to detail as they construct fortifications, towers, gates and bridges, while paying for them with a new currency. Imperium Romanum is a challenging, enjoyable, and authentic quest to rule the world.

Published by: [URL="http://www.southpeakgames.com/"]SouthPeak Interactive[/URL] / [URL="http://www.kalypsomedia.com/"]Kalypso Media[/URL]
Developed by: [URL="http://haemimontgames.com/"]Haemimont Games AD[/URL]
Genre: Strategy
Release Date:
Europe: March 8, 2008

Official Game Website

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    172 KB · Pregleda: 78
  • 2.jpg
    2.jpg
    172.5 KB · Pregleda: 78
  • 3.jpg
    3.jpg
    152.1 KB · Pregleda: 71
  • 4.jpg
    4.jpg
    133.1 KB · Pregleda: 58
  • 5.jpg
    5.jpg
    212.9 KB · Pregleda: 81
Ovo je nastavak, tj. naslednik igre Glory of the Roman Empire! Nisam jos probao demo, ali sa slika izgleda isto kao pomenuta igra, sa lepsom grafikom, tj. jacim teksturama, inace izgled gradjevina je original preslikan iz prve igre, znaci ko je igrao na slikama ce sve da prepozna...

No, ostavimo to po strani, jel si igrao demo? Utisci, neko? Uvek sam raspolozen za novi rome city builder;)

IDENTICNO kao i prethodnik :) Al nije lose, samo je malo sve prejednostavno i predecije.... al simpaticno, na kratke staze...

prejednostavno i predecije
lol, habla Srpski? Check vocabulary. Dank :D

Yup, Bugarski Haemimont Games je uradio nastavak za Glory of the Roman Empire. Koliko se u demou moze videti, razlike i unapredenja su minimalna. No, ipak sam se zabavio uz jednu misiju (Djenova), koliko je dostupno u demou. Videcemo sta ce doneti puna verzija. S obzirom na nedostatak konkurentskih igara i kako izgleda, brojnih misija koje sadrzi, Imperium Romanum, po svemu sudeci nije promasaj.

Poslednja izmena:
Upravo sam probao demo i igra je skroz ok. Jedino me nervira totalno uproscena kontrola jedinicama, jer postoje samo opcije Formation, Move, Attack nearest enemy i Retreat. Grafika je stvarno odlicna, sa puno detalja, lepom animacijom i senkama, a sve klizi savrseno glatko na najvisim detaljima na masini iz potpisa.

Pojavila se i tezi 1.3 gb-a!:banana:Sutra kacim utiske.:)

Nije losa, nesto kao cesar samo bolja grafika...

Jel su unapredili ekonomiju ili je ista kao i u prethodnom delu?

Upravo sam probao full verziju i mogu reci da sam odusevljen! Igra je po meni bolja i od Ceasar-a. Mikromenadzment je malo jednostavniji od pomenute igre, a jedino sto mi smeta je uproscenja kontrola jedinica, sto sam vec pomenu nakon odigranog demoa. Grafika je odlicna, sarolika sa puna detalja i animacija i sve deluje nekako zivo, a ni zvuci u igri ne zaostaju. Na masini iz potpisa fps se uglavnom krece u rasponu od 45-85 sa svim podesavanjima na Ultra u rezoluciji 1680x1050.

Par shotova...

Prilozi

• 1.JPG
    1.JPG
    317.4 KB · Pregleda: 78
  • 2.JPG
    2.JPG
    349.5 KB · Pregleda: 60
  • 3.JPG
    3.JPG
    339.8 KB · Pregleda: 61
  • 4.JPG
    4.JPG
    366.5 KB · Pregleda: 63
  • 5.JPG
    5.JPG
    294.6 KB · Pregleda: 58
Poslednja izmena:
Ja sam je danas instalirao, cim je malo odigram pisem utiske.

Evo i prvog review-a sa Strategy Informer-a
Overall though it's difficult to fault the blending of elements on offer here. Graphical detail is excellent on high-level systems, whilst the engine is flexible enough to scale down to more modest rigs with ease. The level of historical detail on offer will be enviable to even the more established franchises, and whilst Imperium doesn't do anything to reinvent the genre as a whole, it's certainly a well-refined product that's worth a look to veteran players; or particularly those of you jumping in for the first time. Solid, if unspectacular then.

Ja ipak mislim da ovo nije cela igra, nema misija.... tj. taj odeljak nije aktivan

Ajde neka neko ko je igrao malo duze okachi save game za neku misiju gde je vec izgradjen ceo grad, i tako to. Ne treba mi onaj Scenario 100% Save Game, taj vec imam.

Hvala

Jel može neko da mi kaže koji je cilj,tj. uslov za ½pobedu½ onih scenarija.

Treba da resis sve zadatke sa "tablica".
Nema tablica ni zadataka u scenarijima.Krećeš od ½0½ da praviš grad.
Ceo dan gradim Pompeju iz temelja,jednostavno me smorilo više,a ne znam ni da li sam blizu kraja.

Poslednja izmena:
Nema tablica ni zadataka u scenarijima.Krećeš od ½0½ da praviš grad.
Ceo dan gradim Pompeju iz temelja,jednostavno me smorilo više,a ne znam ni da li sam blizu kraja.

Aaa, nisam procitao lepo malocas, a i nisam pustao scenarije... Sad sam ih probao i ono sto je moj utisak je da su to free build mape (sandbox mape) -znaci pravis dok ti se pravi i sta ti se pravi dok ti ne dosadi...:d Imaju takve mape sve city builder igre. A ako vam se to ne svidja, igrajte history i rome modove sa pomenutim zadatcima -zanimljiviji su.:wave:

p.s. IMA SCENARIO "SINGIDUNUM" ili ti Beograd, he he:)

Poslednja izmena:
Aaa, nisam procitao lepo malocas, a i nisam pustao scenarije... Sad sam ih probao i ono sto je moj utisak je da su to free build mape (sandbox mape) -znaci pravis dok ti se pravi i sta ti se pravi dok ti ne dosadi...:d Imaju takve mape sve city builder igre. A ako vam se to ne svidja, igrajte history i rome modove sa pomenutim zadatcima -zanimljiviji su.:wave:
Ali u scenarijima ima Beograd(singidunum) to se ne sme propustiti :D
Meni je baš najveća draž da gradim sve iz početka,da uređujem po svom nahođenju bez pritiska zadataka,ali ako nema neki ultimativni cilj na kraju posle izvesnog vremena postaje monotono.

Ali u scenarijima ima Beograd(singidunum) to se ne sme propustiti :D
Meni je baš najveća draž da gradim sve iz početka,da uređujem po svom nahođenju bez pritiska zadataka,ali ako nema neki ultimativni cilj na kraju posle izvesnog vremena postaje monotono.

1. Vidi "p.s." u mom prethodnom postu:D

2. Postavi sam sebi cilj! Npr. Da izgradis grad na celoj mapi - gde god ima slobodnog mesta tu zgradu posadi:) Ja sam tako radio sa Caesarom, ne znam da li je u ovoj igri to zanimljivo (nisam je jos dovoljno igrao), ali recimo u caesaru je podvig izgraditi ogroman grad na celoj mapi a da funkcionise, tj. da ne ode u plamenu ili da ti ljudi ne pobegnu iz grada...

Ovo uopšte nije loše. Mada nema teorije da ga duže igram posle toliko vremena provedenog pred Cezarom, Faraonom i Zevsom, ali igra je sasvim fina.

/offtopic/ WARN /offtopic/

Posto neznam gde drugo da se obratim evo ovde cu! -Izvinjavam se svima zbog offtopica.

Obracam se onom modu/adminu koji me je warnovao zbog navodnog kacenja linka ka cracku ili sta vec,

Dakle dragi Biche Bozji,
mogao bi sledeci put da malo bolje pogledas pre nego sto pocnes da brises i kaznjavas - ono sto sam ja okacio je prosti save game! Koliko ja znam to niti je zabranjeno nit nista -u nebrojeno tema su trazeni i razmenjivani savegameovi!
Meni nista ne skodi tih 5 warn poena, i onako ujutru idem na Zlatibor na 7 dana tako da necu koristiti net pa samim tim ni bench, ali ovako nesto me zaista vredja! Nikada do sada nisam bio kaznjen, i kada budem po prvi put hocu da znam zasto sam kaznjen!

Dakle zahtevam iz principijelnih razloga da mi warn bude skinut.
Obrazlozenje: Niko ne moze da bude kaznjen za nesto sto nije ucinio!
(jel ovo pravna drzava ili ne:d

Poslednja izmena:
Posto neznam gde drugo da se obratim evo ovde cu! -Izvinjavam se svima zbog offtopica.

Obracam se onom modu/adminu koji me je warnovao zbog navodnog kacenja linka ka cracku ili sta vec,

Dakle dragi Biche Bozji,
mogao bi sledeci put da malo bolje pogledas pre nego sto pocnes da brises i kaznjavas - ono sto sam ja okacio je prosti save game! Koliko ja znam to niti je zabranjeno nit nista -u nebrojeno tema su trazeni i razmenjivani savegameovi!
Meni nista ne skodi tih 5 warn poena, i onako ujutru idem na Zlatibor na 7 dana tako da necu koristiti net pa samim tim ni bench, ali ovako nesto me zaista vredja! Nikada do sada nisam bio kaznjen, i kada budem po prvi put hocu da znam zasto sam kaznjen!

Dakle zahtevam iz principijelnih razloga da mi warn bude skinut.
Obrazlozenje: Niko ne moze da bude kaznjen za nesto sto nije ucinio!
(jel ovo pravna drzava ili ne:d

Jes' boli ga .... :d

Fina igrica,posto obozavam strategije,probacu je. :)

Nazad
Vrh Dno