Šta je novo?

Imola 1994 snimak

Polako, covek sigurno ima obaveza.

Kada bude zavrsio, javice....

Materijal ću digitalizovati sutra-prekosutra, a u zavisnosti od kvaliteta (materijal još nisam ni pogledao) trebaće mi i neko vreme za eventualno „peglanje”.

Ja se još jednom izvinjavam, verovatno nije ni trebalo da se latim tog posla kada sam toliko zauzet, ali su svi bili u fazonu da nije žurba. Istini za volju i ja sam ga razvukao ko bula gaće ali iz najbolje namere, jer sam čekao neku bolju opremu.

Bilo kako bilo, materijal je na putu i ovom prilikom molim sve zainteresovane da mi posalju mail na [email protected]

Ne mojte se uzdati u ranije mail-ove i PM poruke koje sme mi slali jer nemam vremena da sve to rezimiram. Bilo je dosta zainteresovanih i ne mogu da garantujem da nekoga neću slučajno zaboraviti.

Kako to mislis, hoces da rezes za SVE? :bottle:

Pa znate kako... meni nije problem da narežem 20-ak diskova. Najveće cimanje je to digitalizovati jer mi treba jedno 30GB praznog prostora na disku, pošto ima preko 2 sata materijala. A ja naravno nemam ni 1GB nego moram da čistim. :mad:

Kada smo već kod toga... izgleda da će to morati da ide na dva CD-a, a kada je već tako, računam može onda i SVCD. Em je kompatibilno sa stand-alone plejerima, em može da se pušta i na slabijim računarima, a na kvalitetu se ne gubi. Mada, izglasali ste DivX tako da za sada stoji DivX, ali u novom svetlu događaja (ima preko 2h materijala) lično smatram da to i nije najbolje rešenje.

U DivX varijanti će to uzeti barem 1¼ CD-a, a u SVCD bi možda mogao da ga spakujem tako da stane na dva CD-a. SVCD -> Manja zahtevnost na PC-u, kompatibilnost sa stand-alone plejerima, kvalitet slike isti ili čak bolji (veći bitrate). Pa vi sad' vidite...

Imate još par dana da se odlučite (dok ja to iskepčerujem, očistim i montiram). Uostalom šaljite glasove uz prijave (DivX vs SVCD).

I još nešto veoma važno: u subject-u (naslovu) pisma OBAVEZNO stavite reč „Imola” (naravno bez navodnika).

SVCD ali neka onda bar bude kvalitet do ega

i ja isto to kazem, kad mora vec da bude na dva CD-a neka bude SVCD...

Na kraju ispade da ima ~3 sata, ali nije baš sve korisno... Ima prvih sat vremena trke koju je prenosio EuroSport, pa onda seče na emisiju Trećeg Kanala koja je emitovana par dana kasnije. Imisija je u stvari simultani prevod portreta Seninog života, koji je emitovala neka strana televizija. (Jedino zanimljivo što ima da se čuje i vidi, dolazi naravno od Veljka Petrovića.) Onda se nastavlja ostatkom trke u kojoj pobeđuje Majkl Šumaher i praktično jedina zanimljiva stvar je konferencija za štampu.

Za one koji nisu gledali tu trku, ili je se ne sećaju, ona počinje tako što na startu Pedro Lami udara u Džej-Džej Leta, kome se bolid ugasio pa nije ni startovao. Na stazu izlazi Pejs kar i onda se svi vrte tako par krugova, da bi u drugom krugu posle „letećeg starta” Sena izleteo sa staze i tragično nastradao.

Malerima crnog vikenda tu nije kraj, jer u toku trke, prilikom izlaska iz Pit stopa, jedan bolid uleće u mehaničare Ferarija i Lotusa, na svu sreću bez tragičnih posledica.

E sad', zašto vam ovo pričam, pa zato što se pitam ima li svrhe prebacivati sve što ima od te trke ili samo iseći bitne detalje. Recimo prvih 40 minuta, dok Senu ne odvezu helikopterom u bolnicu, pa onda konferenciju za štampu na kojoj pročaju Šumaher, Hakinen i Berger. Zatim bi prebacio emisiju i ostatak materijala. Tako mislim da bi sve to spakovao na oko 1:45-2:00. Na ostalim delovima nekompletne trke ionako nema šta da se vidi i čuje, a samo troši dragoceno vreme (za SVCD bi morao i na 3 CD-a).

Koncept cd-a ti je ok.Samo ga odradi kako valja i svi ce biti zahvalni.

najbolje, bar ja tako mislim, je da stavis ceo materijal koji imas, mislim da ce pravi ljubitelji F1 to znati da cene
i sve to posle spakujes na SVCD da bude dobar kvalitet pa koliko diskova da bude bice :d

Mozda je interesantno ubaciti nesto malo materijala koji se nalazi na sajtu Cineca...Cineca je italijanska kompanija koja se bavi digitalnom video obradom i koja je zvanicno dobila zadatak od strane Italijanskog tuzilastva da obradi snimke za potrebe sudjenja...

http://www.cineca.it/HPSystems/Vis.I.T/Researches/Senna/index.html
http://www.cineca.it/HPSystems/Vis.I.T/Researches/Senna/movie.html
http://www.cineca.it/HPSystems/Vis.I.T/Researches/Senna/processing.html

...ako sam dobro pretrazio ima tri kratka mpeg-a, odnosno jedan od njih u mov-u...

Sve to sam vec dao magick-u na CD-u uz VHS kasetu... cekamo njegov potez :D

SLAVA VELIKOM MAJSTORU VOZNJE !!! :beer:

e.. i ja bih nekako da dodjem do toga... :) Imam 20 godina tek, al se jos uvek secam kakve su to voznje bile kada su se tukli Sena, Prost, Pike, Mensel... ovo sad je smor tezak nazalost... :( slava velikanu

Povodom desetogodisnjice smrti Senne u Imoli u jednom muzeju je bila izlozba njegovih kaciga, kacketa, kombinezona, delova nekih bolida itd...

Takodje 1. maja je bilo okupljanje na autodromu, pa dok cekate cd-ove mozete da odete na ovu stranicu i pogledate neke slike.

Zasada sam zavrsio slike iz muzeja a sa autodroma i okupljanja old timer-a (Senni u cast) ce biti gotove za dan ili dva.

vladimir je napisao(la):
Povodom desetogodisnjice smrti Senne u Imoli u jednom muzeju je bila izlozba njegovih kaciga, kacketa, kombinezona, delova nekih bolida itd...

Takodje 1. maja je bilo okupljanje na autodromu, pa dok cekate cd-ove mozete da odete na ovu stranicu i pogledate neke slike.

Zasada sam zavrsio slike iz muzeja a sa autodroma i okupljanja old timer-a (Senni u cast) ce biti gotove za dan ili dva.
Odlicno, ali posto ovo nikako nije automobilisticki forum, iako zasigurno ima medj' nama mnogo ljubitelja i zaludjenika, predlazem ti da nam se pridruzis na specijalizovanom auto forumu http://www.nacionalnaklasa.com/forum/index.php i ovo isto obavestenje okacis tamo.

"Verujem i ja" :D

I tako dani prolaze i prolaze i prolaze,
a od CD-a ni traga :bottle:

Imam dobre vesti... očistio sam disk za capture i prebacio jedan deo materijala, tako da će nešto već uskoro biti. :) Traka jeste oštećena, ali nije strašno. Snimak je (prema merilima većine) O.K., a ja se ipak neću baviti restauracijom i dodatnim šminkanjem. To ću eventualno raditi za DVD, odnosno SVCD verziju, za sada ide samo DivX i to „montirani” materijal.

Za neupućene, trka nije cela tako da ću i ja snimiti samo deo do Senine tragedije i ono što se na stazi dešavalo neposredno posle (do njegovog odvoženja helikopterom). Posle ide specijalna emisija Trećeg Kanala o njegovom životu, a mogao bi da ubacim i poslednjih par krugova „te” trke i konferenciju za štampu.

To je to, čujemo se uskoro.
:wave;

Magick mora bit chashcen...makar to bilo i posetom dvorcu Dundjerski :d

Stvarno ne razumem.Imate link koji sam postovao, za skidanje 2 cd-a sa svim i svacim o Senni, a Vi iscekujete nesto sto je znak ?. Isto kao i igracka populacija Half-Life 2.

ed2k://|file|R4R.SAS.by.kamikazejp.CD1.[edonkers.cjb.net].13.05.2004.avi|631144448|19581DD6CEADB0738E2C49211C7E0517|/

ed2k://|file|R4R.SAS.by.kamikazejp.CD2.[edonkers.cjb.net].13.05.2004.avi|630761472|D0BEE20C26962AA3759712E1B40CA088|/

Izvor je:
http://f1.racing-live.com/en/index....5/2004-23:41:51

Ko mali? Ja ga gledo U Monci 91!
Sa pedeset metara, doduše, i raspoznavao ga samo po bolidu i žutoj kacigi!
A ozbiljno govoreći, pošto mi je svejedno u vezi F1, od tada imam grižu savesti: ako da sam zauzimao mesto nekom od vas, ljubitelja(onih koji su tada bili bar punoletni, naravno).
Djordje

I tako meseci prolaze i prolaze i prolaze,
a od CD-a ni traga :bottle:

Izvinite sto sam digao thread iz naftalina.

Ocigledno je kao i obicno problem u organizaciji. Hajde ljudi, 5 meseci prodje i nista :(

Zar nije borab dao linkove svojevremeno. Mozda je neko skinuo sa mreze?

Evo i ja polako udjoh u jednu kolotecinu tako da ce biti vise vremena za lepe stvari, tacnije da vec jednom zavrsim ovo.

Posle svega mislim da ce dugoocekivani materijal biti stvarhovito razocarenje. Naime, ne znam da li je svima to jasno ali se (u mom slucaju) radi o nepotpunom snimku tragicne trke i emisiji Treceg Kanala, posvecenoj Seninoj smrti, koja je emitovana par dana nakon tragedije. Pored vrlo sturih informacija o samom dogadjaju mane ovog materijala su i nepopravljiva ostecenje slike (sum, razlivanje boja itd). Ipak je rec o VHS-u i materijalu iz etra. Ja mogu ovaj materijal da spakujem u DivX i nerezem na CD, ali samo da ne bude posle razocarenje. Siguran sam da postoji mnooogo daaleeeko boljih i sveobuhvatnijih emisija o Seni i njegovoj pogibiji.

Elem, mislio sam da se stvar nekako zaokruzi prikupljanjem sto veceg broja informacija i materijala tako da se napravi neka kompilacija, mozda cak sa nekom prostom DVD navigacijom. Pa vas ovom prilikom molim da postujete ovde infomacije o tome ko sta ima na raspolaganju od emisija i reportaza posvecenih liku i delu ovog slavnog vozaca, ali i analizi tragicnog dogadjaja.

P.S. Moram vam napomenuti da shodno politici ovog sajta i foruma, u ovu akciju ne mogu biti ukljuceni materijali zasticeni autorskim pravima, a posto je to prilicno tesko definisati kada su u pitanju arhivski snimci i televizijski emisije, u svakom slucaju naglasavam da je akcija potpuno neprofitabilna.

Za sve dodatne informacije koristite [email protected] i [email protected]

Poslednja izmena:
Magic kakav crni divx, pakuj to odmah u mpeg2. Ne moras da pravis ni autorun meni, ko hoce da se zeza sa tim nek se zeza kod kuce... dovoljan je mpeg_2 kompatibilni fajl ako vec nemas vremena. :smash:

PS
Znas ti posto je bre prazan CD-R ??? Skuuupo, bre! :D :p

PPS
Pa kad uz najbolje Americke filmove moze da prodje "poklon" crtani sa najgoreg VHSa i to bez ikakovig peglanja, cropovanja donjih ivica itd... sto ne bi moglo i to. Bitan je sam snimak. ;)

Nazad
Vrh Dno