Šta je novo?

Imola 1994 snimak

Da od ovoga (po svemu sudeci) ne ispadne jedno veliko NISTA,
ja se dobrovoljno javljam da odradim trazenu digitalizaciju.

Na zalost, nemam profi VCR sa TBC-om, ali za ove gladne i nestrpljive :mrgreen: je najvaznija brzina i volja. Ako opremu nemam - znanja i iskustva imam. Sve sto zahtevam od melkor-a je da mi VHS ustupi na 1 dan u toku vikenda i najkvalitetniji moguci DivX na 2 diska je odmah tu.

DVD video varijantu (koju bih ja najvise voleo zbog najvernijeg odnosa kvaliteta ~1:1) meni ne predstavlja nikakav problem, osim sto bih je (ipak) odradio sa nekim boljim video-plejerom koga (na zalost) nemam.

Tako da, za sada, DivX varijanta (Home-theater kompatibilna) ostaje kao logican izbor ;)
Melkor - kao vlasnik autorskih prava na doticni materijal :mrgreen: zadrzava sva prava umnozavanja i deljenja materijala (ja mu se tu vec ne bih mesao) ;P

Melkor, nemoj da dolazim za BG, da bih odradio capturisanje!!! :)
Ajde, ako magick nece, mogu ja ili andjelkoyu da odradimo...
Samo daj da odradimo...

Cineman je napisao(la):
Melkor, nemoj da dolazim za BG, da bih odradio capturisanje!!! :)
Pa, zar Vi sto zivite u Hollywoody niste culi za DVD? ;P
Otkad to skupljate VHS? :mrgreen: :beat:

cheers

andjelkoyu je napisao(la):
Pa, zar Vi sto zivite u Hollywoody niste culi za DVD? ;P
Otkad to skupljate VHS? :mrgreen: :beat:

cheers
Culi smo, nego nas vuce nostalgija prema VHS-u! Ipak, bili su to lepi i nezaboravni dani...

Na kraju od svega ovoga nece biti nista, ni DivX ni SVCD.
Ljudi su zaboravili na obecanja koja su dali :d :d

sikili je napisao(la):
Na kraju od svega ovoga nece biti nista, ni DivX ni SVCD.
Ljudi su zaboravili na obecanja koja su dali :d :d
Nemoj da se cudis, jer poznati smo mi po tome. Malo poteras ovce, a kasnije se i sam povuces :)

Ja se stvarno izvinjavam... nemam opravdanja... mislim, imam ali... nebitno.

Nadao sam se tom profi deku, pa osvjetlim obraz, ali na žalost ništa od toga... kepčer i neki mali post procesing mogu da odradim, ako je "hića", ali sam ja ima želju da od toga napravimo nešto što je vredno smeštanja na DVD medij i čuvanja u privatnoj kolekciji...

Posle apgrejda foruma nestale su i PM poruke, tako da sam izgubio kontakt vlasnika tog materijala, pa bi ga ovom prilikom zamolio da mi se ponovo javi...

Ono što za sada mogu da ponudim je VCD ili SVCD kepčer i to preko kompozitnog ulaza, što će u SVCD ili DivX varijanti većinu verovatno zadovoljiti... Kasnije ću valjda uspeti da to odnesem u neki studio i remasterujem, kol'ko je to moguće pa će biti i nešto što je dostojno snimanja na DVD.

Još jednom se svima izvinjavam i molim sve koji imaju neki materijal na ovu temu da me kontaktiraju na PM ili [email protected]

ma OK je,nije zurba...samo odradi posao :)

Ajde Magick, odradi to preko kompozitnog...Da zavrshimo sa tim.

Ko ono beshe ima materijal, neka prosledi... Hebote, 2 meseca

e ovo datira jos iz prosle godine ajmo drugovi ajmo

nemoj mo biti pesimisti "sve ce to narod pozlatiti"

Ljudi, dajte da vam andjelkoyu to sve lepo odradi, i bicete svi srecni i zadovoljni. Ako budemo cekali magicka, slavicemo i 20. godisnjicu ovog thread-a (magick NHF)...

Andjelkoyu, javi se!!!

Ajd... :banana:

Kontaktirao sam melkora pre par dana i obavićemo to ove nedelje. Stvarno sam bio prezauzet, a i u opštem interesu sam čekao nabavku nekog boljeg VHS deka, ali...

Bilo kako, bilo mogu to da uradim tokom ove nedelje, a ako neko ima bulju opremu i više vremena... lakše konju bez samara.

Jupi, vidi se kraj ovoj akciji, a i tredu :d
Ako raspodela, prodaja, ili sta vec ide preko pm-a pm meni...

Poz.

Kada smo vec kod Imole i Senine smrti, da li ste procitali
ovaj tekst.

Senna se ubio zbog ljubavi

Potresna verzija o pogibiji Ayrtona Senne bice publikovana u najnovijoj biografiji o genijalnom pilotu Formule 1. Pre 10 godina on je nastradao na stazi Imola. Nekoliko trenutaka prije starta, Senna je saznao da ga verenica Andriana vara sa bliskim prijateljem.

Senzacionalno otkrice objavio je njegov brat - Leonardo. Cjela ljubavna istorija s tragicnim krajem je prikazana u jednoj glavi knjige ciji je autor novinar i profesor iz Ria de Ženeira, Ernesto Rodriges. On je intervjuirao više od 200 ljudi koji su bili vezani sa Senninim životom.

Saznanje da ga Andrijana vara bilo je šokantno za Ayrtona. Prema Leonardu to je razlog da njegov brat punim gasom i brzinom od 300 km/h ode u smrt. Posle smrti verenika, Andrijana je promenila mnogo ljubavnika, ali nijedan nije uspeo da se dugo održi u njenom krevetu. Na posledjem karnevalu u Riu ona je upoznala fudbalsku zvezdu Fluminenzea, Rogera. Uskoro posle toga brazilske novine su objavile da sledi njihovo vencanje.

Prodaja knjige pocinje 1 maja, na 10 godišnjicu tragicnog incidenta. U njoj se pretežno govori o sentimentalnoj strani života legende automobilizma.

V. Karčicki

Inace ovo moze da se procita na http://www.grandprix.co.yu/formula1/aktuelno/vesti/1120.htm
i kako ovo komentarisete.

Nemam sada vremena da pregledam sve snimke koje imam ali na ovom koji mi je bio pri ruci lepo se vidi da Sena po inerciji naginje glavu u levo prilikom ulaska u krivinu, da je hteo da se ubije ne bi to radio nego bi mu glava bila u istom polozaju. Naci ce se uvek neko ko hoce da zaradi pare na izmisljotinama (nadam se da je ovo taj slucaj).

Senna se ubio zbog ljubavi.

Haha, kakva notorna glupost. Kako uopšte očekivati da ćemo doći do razrešenja misterije o pogibiji Senne ako se ljudi lože na ovakve stvari. Između ostalog, telemetrija pokazuje da je sa 310-320km/h počeo da koči i smanjio na nekih 200km/h i pri tome dva puta promenio brzinu na niže, iz 6. u 5. pa u 4. pre no što je udario u zid, kao i da je okretao volan (koji nije slušao...). Toliko o teorijii samoubitstva... :smash:

Elem, magick je očigledno u velikoj frci sa vremenom... zovem ga sutra da se dogovorimo. Ako neko ima neki video materijal o ovoj temi, neka mi se javi pa da ubacimo i to na CD.

Pozdrav svima!

Poslednja izmena:
Ljudi, nemojte da ste takvi pesimisti. magick je preuzeo materijal pre nekih 10ak dana i mozda je vec i zavrsio. Ocekujem da mi se javi...

Pozdrav

Evo i ja padobranac, i ja bih zeleo 1 kopiju ovog cuvenog materijala koji se radi toliko meseci da mora da je mnogo dobar :)

Ne ozbiljno ocu ja jednu kopiju :D

A sto da nije moguce samoubistvo?
Istina je i da , koliko se secam, nije osvojio ni jedan bod te godine ocigledno da je imao i drugih problema u zivotu?
Istina je da je volan nastavljan i da je to, mozda, razlog pogibije.
E sad. Zasto bi iko iz Williamsa, platio McLarenu za transfer Sene, a zatim ga u 4-oj trci ubio?
Nisam primetio da je sa 300Kmh, smanjio na 200Kmh, barem u snimcima koje sam gledao.
I-z-v-i-n-i-t-e, ali
ne vidim po cemu je Sena bio najbolji vozac? Po broju pol pozicija, da.Ajde da vidimo kojiko je od tih pol pozicija pobedio na kraju trke.
Na kraju ce da se sve svede pod ono cuveno:
" Zasto je neko najbolji? - Zato sto mi je simpatican".
Bez ikakvih argumenata.

Radi se o stilu voznje! Hrabar, bezkompromisan, lucidan, kreativan, imao mooda, emotivan i jednostavno - SMEKER!!!

Marti Misterija je napisao(la):
Radi se o stilu voznje! Hrabar, bezkompromisan, lucidan, kreativan, imao mooda, emotivan i jednostavno - SMEKER!!!

Potpuno se slazem i da se nadovezem:
Statistike forume 1
po broju osvojenih sampionata Senna deli 4 mesto
po broju osvojenih poena je na 3 mestu
po broju pobedjenih trka je na 3 mestu
po broju pole position je jos uvek na 1 mestu :D
po broju "podijuma" (jedno od prva tri mesta u trci) je na 3 mestu

Statistike

Ne zaboraviti da ovi koji su bolje plasirani od njega su vozili 2-3 godine vise ili 30-40 trka vise. Takodje ne zaboraviti da su ga ubili kada je imao 34 godine znaci mogao je komotno da vozi jos par godina (Prost je vozio do 38 godine).

Vozio uvek sa srcem i zbog toga izletao sa staze i u predzadnjem krugu, kada pocne kisa Prost je znao i da pobegne u boks :D , drugoplasirani bude cesto u zaostatku od jednog kruga a o ostalima da ne pricamo. Ili npr. Prost-ov ugovor sa Wiliams-om u kome je klauzula da Senna ne sme da bude sa njim u timu jer bi imao isti bolid i onda bi se videlo ko je ko itd...

Izvinjavam se na off-topic-u ali nisam mogao da izdrzim.

Ljudi, da ne pricamo sad o Seni, Sumaheru i sl, nego da kaze neko ima li nesto od ove trke na CD-u ???

Poz.

A gde je tu Alen Prost? Setite se sezone, mislim da je 84, kada su za McLaren vozili Sena i Prost.Mislim da je to bila jedina sezona u istoriji gde nije bilo timskih naredbi i koja je do kraja bila interesantna.

A gde je Fandjo ?
nego, Magic ima li nesto od tog materjala na CD-u, ili je preuzeo neko drugi, ili gde je zapelo ?

Vrh Dno