Šta je novo?

Immortals of Aveum

Dragonbane

Cenjen
Učlanjen(a)
30.12.2021
Poena
185

Jedna od prvih Unreal Engine 5 igara ako ne i prva. Izgleda prilično atraktivno.
U pitanju je neki fantasy magic first person shooter, a ono što je zanimljivo jeste da je single player i da dolazi od EA.
Izlazi sad u julu za sadašnje konzole i PC.
Nadam se da će Obsidian-ov Avowed imati slične animacije jer mi ovde deluju sjajno i da bi baš trebalo biti ovako.

Minimum (1080p 60 fps):
  • Procesor: Intel Core i7-9700 ili AMD Ryzen 7 3700X
  • Grafička: GeForce RTX 2080 ili Radeon RX 5700XT
  • Memorija: 16 GB
  • Disk: 110 GB prostora
------------------------------------------------------------------Preporučeno (1440p 60 fps):
  • Procesor: Intel Core i7-12700 ili AMD Ryzen 7 5700X
  • Grafička: GeForce RTX 3080 Ti ili Radeon RX 6800XT
  • Memorija: 16 GB
  • Disk: 110 GB prostora

Stalker je takođe UE5 igra a zahtevi su daleko manji. Čisto sumnjam u istinitost ovih ali videćemo.

U min.sys.req. su trebali da stave i da komp ima najmanje tri RGB komponente, recommended 6, a za ultra doživljaj 10. Lepo bi se to sve uklopilo u ovaj šareniš iz igre, full kičeraj da bude. :rolleyes:

Evo ga i gameplay. UE5 u punom sjaju! Ja lično volim ovakav Art style, možda particle efekti malo više blješte za moj ukus ali generalno sve izgleda super.
Nadam se da će Avowed imati slične efekte i animacije, ova igra me zanima isključivo zbog toga :)

Aveum.png

Ljudi su prosto oduševljeni još jednim generičkim shooterom ili šta god ovo pokušava da bude.

Verovatno jedino po cemu ce ostati upamceno je U5 i benchmark za stvari koje dolaze.

Performanse su krš.

image.png

Dropa i u tridesete.

Igra me licno uopste ne interesuje, ali bas me zanima sta bi se danas desilo da imamo situaciju kao nekada kad izlazi nesto znacajno, recimo Doom 3, Far Cry ili Crysis...da li bi se i za te igre samo napisalo "performanse su krs"?

Ono sto se nekad podrazumevalo na pc-u i prosto dozivljavalo kao napredak i bilo jedinstveno bas na toj platformi, danas je odjednom neprihvatljivo i onda se pitamo zasto nema pomaka. Slazem se da je ovo pogresna igra za ovu pricu jer sama po sebi vecini nije interesantna, ali i generalno mi se cini da je taj digital foundry nacin razmisljanja zavladao.

Jel postoji nešto u woke fazonu a da je uspešno, igra, film, serija, bilo šta?
Ne mogu da se više setim šta su sve ukanalili, Himena, Witchera, LotR, pa ako sebi dozvolimo reći da su u jednom momentu Marvel filmovi bili okej i to su upropastili.
Hoće li nekad da se desi neki woke sadržaj a da nije treš? Najbliže tome je možda Arcane, ne znam šta još?

Arcane je na woke skali veoma blag, cak ga ne bih ni zvao woke (par elemenata vezanih s rasom i to je to). Woke i kvalitet su kao ulje i voda; od filmova i serija jedine dobre woke stvari koje znam su Boys i (navodno) Invincible.

Sa igrama je drugacija stvar; prosecan gejmer ce progutati sve i svasta samo da se srz igre ne dira, a izdavaci su jos i primenili sindrom kuvane zabe pa vise stikliraju par stvari za ESG score nego sto prave celu igru oko toga (ima 2-3 izuzetka). Za sada.
A dobrih igara sa par stikliranih woke elemenata ima dosta.

Poslednja izmena:
Ima jedno pravilo: Woke je proizvod koji nema kvalitetu.

Idem cesto u nazad sa serijama i filmovima, nekih 15-20 godina. Cak i dalje (law and order S4).

Pola sadrzaja tih serija bi se danas zvao woke dok je u to doba prošlo neopaženo jer je kvalitet prevladavao. Jedan od glavnih likova Six Feet Under je gay. Publici poznatiji kao Dexter. Tada je to proslo neopazeno, danas bi serija bila razapeta radi toga: "Dexter, publici drag lik, je od danas gay". Ili zamisli da danas izadje The Good Wife. Serija sa zenskim glavnim likom.

Annihilation V Ghostbusters 2016. Prvi nije woke jer valja. Drugi je woke jer je trash. Fanovima nije Wonder Woman woke ali jeste Captain Marvel. Ili nedo Bog da je danas izasao IP Alien ili Tomb Raider.

TLDR, nemoj te padati na te zamke. Ne failaju oni zato sto imaju LGBTWASD likove u filmovima. Failaju jer je sadrzaj djubre. Satrfieldu je najmanji problem pronounce. Ja ga životami nisam ni skontao kada sam poceo igrati dok se drugi nisu poceli žaliti. Ali jesam skontao nedostatak razvoja.

Zavisi kako definišeš woke. Te serije uopšte nisu woke. U woke sadržajima beli muškarci su šonje, žene su amazonke i genijalne naučnice, pogotovo drugih rasa. Promoviše se LGBT kao primarni kvalitet dok se nalaze mane strejt likovima i uopšte tom načinu života itd. Obavezno prisustvo svih rasa, najmanji fokus na belcima (kao kontra onome što je snimano poslednjih 100 i više godina). Mislim pogledaj Himena, to je školski primer woke sadržaja.
U tim serijama koje pominješ i ako imaš gej lika on je označen kao čudan, neobičan i nikako se to ne promoviše kao kvalitet. Uvek je sporedni nikad glavni. Jedina serija iz tog perioda da ja znam gde su gej likovi bili glavni likovi i gde je to predstavljeno kao mega kul je Vil i Grejs ali ni to nije woke.

Meni Arcane jeste u osnovi woke, ali je jako dobra serija. Doduše nije dobra jer je neko gej/trans nego što su likovi opičeni (unhinged što bi rekli Ameri) a to već nije woke, tako nije ful woke kao neki drugi sadržaji.

Eto i onaj Mad Max sa Šarliz je woke a realno je dobar film. A kod ove igre se od prvog trejlera videlo da je woke treš i da tu kvaliteta neće biti. Tako da nije da ne mogu napraviti woke da valja nego je to više biznis politika gde oni već dobiju lovu za nešto samo zato što je woke pa moraju da se cimaju oko kvaliteta. Mislim da postoje fondovi iz kojih se plaćaju takve stvari na zapadu.

Vrh Dno