Šta je novo?

Imenik na 6630

tassotti

Čuven
Učlanjen(a)
11.01.2004
Poena
630
Imam jedno pitanje za imenik na N6630 i pretrazivanje kontakata koji se sastoje od dve reci(npr. ime i prezime). Naime kada udjem contacts i ukucam neko slovo za pretrazivanje imenika on izbaci naravno sva imena koja pocinju sa tim slovom i samo neka cije prezime pocinje sa tim slovom. Nije mi jasno to kod prezimena zasto neka izbacuje a neka ne.Pozdrav

Kad ukucash slovo "T" recimo on ce ti izbaciti sve kontakte koji uopshte imaju slovo "T" u sebi,znaci nebitno da li je prvo,srednje ili poslednje...
Tako je funkcionisao moj,a mislim da je tako kod svakog symbian telefona...

imenik na 6630 pretrazuje samo imena i prezimena po principu "starts with..."
mozda ti neka prezimena pocinju sa " "? ne znam sta se desava u tom slucaju

probaj da ukucas inicijale odvojene razmakom, tako znatno skracujes pretragu

Kad ukucash slovo "T" recimo on ce ti izbaciti sve kontakte koji uopshte imaju slovo "T" u sebi,znaci nebitno da li je prvo,srednje ili poslednje...
Tako je funkcionisao moj,a mislim da je tako kod svakog symbian telefona...

U tome i jeste "problem" ako ukucam "T" neka prezimena sa T izbaci a neka ne

imenik na 6630 pretrazuje samo imena i prezimena po principu "starts with..."
mozda ti neka prezimena pocinju sa " "? ne znam sta se desava u tom slucaju

Sve je ukucano u formatu ime razmak prezime

probaj da ukucas inicijale odvojene razmakom, tako znatno skracujes pretragu

mislis nesto kao slovo pa razmak pa slovo, ovo ne radi, neznam mozda te nisam razumeo

Imao sam program na 6600 koji je pretrazivao po imenima u imeniku, posle formata sam hteo da ga instaliram ali nemogu da ga nadjem, a ne secam se kako se zove :(

mislis nesto kao slovo pa razmak pa slovo, ovo ne radi, neznam mozda te nisam razumeo

Izvini, to radi kod slanja sms-a, ali kod pretrage imenika ne radi. Bas glupo od nokije.

Mada kod mene najnormalnije radi pretraga po prezimenima. Doduse, meni su svi kontakti u imeniku lepo sredjeni, First Name, Last Name itd..

Nazad
Vrh Dno