Šta je novo?

IMEI broj - provera kod provajdera

kidemaster

Cenjen
Učlanjen(a)
08.01.2012
Poena
151
Poštovani,
potrebna mi je pomoć/savet u vezi sa sledećim problemom. Naime, preko internet portala kupujemprodajem prodao sam mobilni telefon Samsung Galaxy Note 2. Telefon je poslat ispravan, zapakovan u fabričkoj kutiji, sa još 15 meseci garancije (overena garantna knjižica i fiskalni račun), kurirskom službom AKS. Kupac, po prijemu paketa, a posle uplate kuriru novca za vrednost paketa ustanovljava da je telefon neispravan, da ne reaguje na punjač i da ne može da se upali - "mrtav". Sada me taj kupac tuži za internet prevaru. Kako mogu da dokažem da sam poslao ispravan telefon? Da li postoji neka mogućnost da se kod provajdera proveri kada je poslednji put IMEI broj telefona pristupio mreži? Napominjem da sam pre pakovanja telefona za slanje razmenio par poziva i SMS poruka sa istog. Takođe, imam fotografije telefona koje su bile u oglasu, gde se jasno vidi da je telefon upaljen i vidi se na ekranu vreme i datum... Unapred zahvalan na pomoći. Srdačan pozdrav.

U principu mozes da trazis listing, pogotovo ako ti je broj postpaid...
E sada, da li tu ima i imei telefona, ili za to moras pozvati "drugara" iz Tnora, VIP-a ili Tkoma..... pa da on udje kroz sistem i vidi sa kod telefona i sl su napravljeni ti pozivi...
I pitanje je da li ce sve to neko uvaziti, ako te on tuzi i sl...

Ali, svakako, ako je u garanciji , i ako ti nije daleko kupac da uzmes i vidis telefon, da li je to taj tvoj ili je kupac nesto mutio ( unapred pripremljen ) , idite zajedno do provajdera sa garancijom na tvoje ime... pa neka se oni pate, generalno...
Srecno :)

Ako je dobio garanciju ne vidim razlog sto imas da se opterecujes sa njegovim problemom ? Nek odnese telefon na reklamaciju i resi problem.

Deluje kao da je tebe kupac pokusao da prevari, verovatno ima neki neispravan Note 2, pa bi ga rado uvalio tebi, a zadrzao tvoj ispravan.

+1
Imaš li neki dokument sa IMEI brojem tvog telefona? Trebalo bi da ti stoji na ugovoru. Pa proveri.

Ma čovek me maže od samog početka. Prvo mi govori da kada je otvorio paket sve bilo polomljeno i iskrivljeno (kako je on to sročio). Kada sam pitao da li je telefon polomljen, on kaže da nije, ali je punjač polomljen, tj. fali mu zadnji poklopac. Na to mu ja kažem da je morao da proveri sa kurirskom službom ako je paket oštećen, jer sam ja poslao sve kako treba... Onda se on vraća na telefon sa pričom kako on ima neki drugi punjač i da je probao i da tel ne reaguje. E, sada, šta on ima da proba neki svoj punjač, a šta ako ga je taj punjač zveknuo... Posle pola sata mi javlja da je bio u servisu i da su mu rekli da telefon ne može da se popravi i hoće pare nazad. Kakav crni servis, pa tu tek sada nema garancije, šta sada ja da radim? Juče me je obavestio SMS-om da me je prijavio za internet prevaru. Videću šta ću dalje, ali se plašim da ne bude veća dara nego mera... Hvala svima

Posle pola sata mi javlja da je bio u servisu i da su mu rekli da telefon ne može da se popravi i hoće pare nazad.

Kad pre su izvršili dijagnostiku u tom servisu? Svaka im čast kada za manje od pola sata mogu da kažu da ne može da se popravi.

Po svemu sudeći, čovek nije čist. Iskusio si lošu stranu internet prodaje/kupovine. Ne dozvoli da izgubiš živce. Prijavi i ti njega za pokušaj prevare, pa neka nadležni ispitaju.

Poslednja izmena:
Sve i da su kutiju sa telefonom kuriri sutirali, verujem da bi telefon radio. Uz to, zasto bi nosio telefon koji ima garanciju u neki tamo servis i samim tim ponistio garanciju?!?
Taj te vozi od prvog vagona. Poslusaj ljude, prijavi ti njega prvi za pokusaj prevare, pa da vidis kako ce telefon volsebno da proradi.

Poslednja izmena:
Usput, kome se to prijavljuje? Tržišnoj inspekciji?

Kakve veze trzisna inspekcija ima sa ovim? Da li kidemaster poseduje firmu koja je prodala robu ili uslugu tj. navedeni Note 2? Treba MUP da zove i da prijavi. Taj koji pokusava da te prevari me podseca na neke likove sa Limunda koji su govorili zrtvama da su ih prijavili internet policiji...

^ Jesi prijavljivao ovako nesto MUP-u? Oni to ukucaju na pisacoj masini i stave u orman s prijavama. MUP je nadlezan samo za iznose preko 15.000 ili 150€, koje "goni po službenoj dužnosti". Ima li tu realne sanse da kupac bude pozvan na razgovor?

Naravno da nece nista preduzeti povodom toga, ali prijavom se obezbedjuje da prevarant ne pokusa da prijavi njega. Naravno, i negativna ocena na KP je obavezna, uz brutalan prateci komentar.

Smanjeno je, ali jednako ne rade nista kao i za 150E.

^ Jesi prijavljivao ovako nesto MUP-u? Oni to ukucaju na pisacoj masini i stave u orman s prijavama. MUP je nadlezan samo za iznose preko 15.000 ili 150€, koje "goni po službenoj dužnosti". Ima li tu realne sanse da kupac bude pozvan na razgovor?

Jesam, prijavljivao sam. I to jos u vreme dok je vredelo to sto si rekao oko iznosa od 150 evra, a ja sam bio ostecen za 100ak. Za dva dana je resena situacija i posle nekoliko meseci sam pozvan na sud kao svedok posto je bilo oko 40 prijava za tog lika. Tako da itekako ima potrebe da se prijavljuju ovakve stvari, posebno otkako je smanjena granica za prijavu.

Poslednja izmena:
Da li ste sigurni da je granica za prijavu smanjena i da je 5.000din? Ako da, i ja bih podneo jednu, prvi put. ;)

Nazad
Vrh Dno