Šta je novo?

imam problem sa svojim macbook 13

n2kola

Cenjen
Učlanjen(a)
12.07.2011
Poena
151
Danas mi je mac zakucao i posle toga probao sam da restartujem u nadi da ce sistem proraditi , onda se javi problem . Nakom toga mec nece da podigne sistem pochne da sa uchitavanjem tj pojavise beli ekran i na njemu fascikla sa upitnikom . Gledao sam na you tube imao je chovek slichni problem i resio je sistem je opravio sa diskom , meni chovek koj je prodao nije prodao instalacioni disk ... Zato molim ako moze neko da mi pomogne da resim problem da mi objasni ako ima negde da se skine neki sistem skojim mogu da reinstaliram i popravim sistem ili vec da probam .Hvala u napred

Ako malo proguglas kako detektovati pokvaren hdd na sistemu mozes doci do zakljucka da li je zaista hdd otisao ili nije. Na tvom mestu pokusao bih sa originalnim diskom reinstalaciju sistem (mozda je do toga), ali mislim da ti je gotovo sigurno otisao hdd.

Hvala ti puno !
"ali mislim da ti je gotovo sigurno otisao hdd" ovo sam se nadao da nije :(
Moj problem je veci zato sto ja disk or neposedujem , dal da probam sa ovim sto ih nude na torr... ili sta da uradim ...
a detektovanje to je spansko selo za mene ... probacu sad da vidim na googlu

.

Pazi, softwareski mozes eventualno da bootujes racunar sa DVD-a i da odradis hardware test i da probas da inicijalizujes hdd tj da instaliras Mac OS X. Ukoliko "sve radi", a nece da formatira i pise po hdd-u onda si siguran sta je. Znaci bootovanje sa DVD-a ce dosta toga da ti kaze. Ukoliko mozes da se iskombinujes da otvoris racunar i izvadis hdd iz njega, povezes na neki externi drive jos sigurnije ces sve to znati.

Sto i dalje ne resava covekov problem da nema OS X DVD.
Probaj sa tim sto mozes da nabavis...

Ako za mesec dana čovek nije rešio problem ondak je zaista kritično stanje ;)

Ma to treba da se odnese u servis neki ovlašćeni Macolla ili iStyle Globe isl...da procene kvar i da naprave računicu ako već nije pod garancijom. meni najviše liči na HD mada...

Vrh Dno