Šta je novo?

Imam ogroman hitan problem

Ovde je izgleda problem, što i pre tebe matična nije bila dobra. Sve u svemu, tebi se zadesilo da ga rešiš. Odradi kako su ti predložili
 
Čoveku ne radi usb wifi (kako kolokvijalno kaže dolazi struja, a ne konektuje se). Takođe ni usb zvučna mu ne radi ako sam dobro shvatio.
Rešenja problema mogu biti:
1. Reset bios-a (jumper ili u ovom slučaju bolje bateriju izvaditi jer u panici mislim da neće uraditi to valjano) - sa diskonektovanim strujnim kablom i da ostavi najmanje 5 minuta tako.
2. Proveriti onda bios podešavanja da je sve to uključeno.
3. Reinstalirati sistem (rekao bih da je to win nešto pobrljavio) - mnogo lakše nego krpiti win da radi, tipa drajveri reinstalacije itd.
4. Onda razmisliti o menjanju delova (matična)

Mrzi me da proveravam za tu ploču ali ako je hw kvar moguće da su lan chip i neki od usb portova na istom kontroleru, jer pretpostavljam da ima bar usb tastaturu ili miša koji rade.
 
Ne budi takav kakav jesi. Čovek se ponudio da pomogne, što je mnogo više no većina što je/smo u temi mogli da pomognemo (uz par izuzetaka). Pa, opet ponavljam, nemoj biti takav kakav jesi.
Evo računar sam upalio. Pokrenuo troubleshootinge koji ništa nisu pomogli. Ako neko im aneki link gdje mogu naći drajvere za ovu matičnu jako bi mi značilo. Pokušavao sam preko cmd prompta i wintroubla ali nidam ništa uspio. Ukljčio sam usb zvučnu kartu ni preko nje a ni preko hdmi ne baca zvuk. Tako da ostaje samo matična ili ti drajveri mada ću vjerovatnio u ponedjeljak poručiti matičnu i sve prepakovati jer je konfiguracija toliko stara da se ni ne mogu naći drjaveri
 
W10 je podržan 99,9%.
moja je preporuka da se prvo pokrene (sa fleša ili DVD-a) live linux distro (Ubuntu, npr.) i proveri da li je hardver ispravan, tj. LAN, USB-ovi (i crni 2.0 i plavi 3.0) i zvučna na ploči
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno