Šta je novo?

Imam jedan veliki problem

Ennica

Slavan
Učlanjen(a)
23.06.2008
Poena
301
Pre deset dana uzela sam ADSL internet, brzine 512 kb/s.
Kada ukljucim racunar, preko ADSL ikonice se konektujem, pise mi da je konekcija odlicna, brzina isto tako, i da je sada kolicina prenetih podataka:
Sent bytes: 1.260.000
Recived bytes: 2.120.000

Problem nastaje kada pozelim da otvorim neku web stranicu u mozzila ili internet explorer browserima, a ne mogu. Jednostavno stranice se predugo otvaraju, i na kraju mi pise "page not found".
Moj komsija ima brzinu 256 kb/s i wireless internet, a otvara mu mnogo brze od mene.
Zanima me sta je problem, i da li imate neku ideju kako da ga resim?

Ennica

Možda da pristupiš adsl uređaju tako što ćeš da ukucaš 10.0.0.2 u brauzer,
iz tog menija bi se moglo ustanoviti da li je veza stvarno uspostavljena kako valja.

Ili, resetovati adsl modem tako što ga isključiš iz struje, pa vratiš kroz par sekundi.

Da li uopste uspes da se konektujes po nekad ili ne. Da li ti rade neki drugi programi vezani za net, msn ili sl.

Iz gore napisanog bi rekao da ima USB modem s obzirom da ima ikonicu za konektovanje na Internet. Da li ti kabal iz mdoema ide u USB konektor (isti konektor gde ubadaš Mp3 player, USB memoriju) ili u mrežu (isto kao za telefon, samo malo veće)? Ako ti ide u USB zovi tvog provajdera i traži da ti zamene to USB #$%/&( za Ruter i završila si posao :):smoke:
PS: Sorry ako je suviše ova objašnjenja u zagradama, znajući ženski svet tako je najlakše da se objasni :D

Poslednja izmena:
Koristis li neki firewall?

bilo bi dobro da se proveri da li mozes bilo sta da pingujes dok si "konektovana".ako ide ping onda bi bilo dobro da se proveri firewall ili neki AV koji zna da zeza....
Za ping pratis sledece,start/run ukuca se cmd pa enter,kada se otvori cmd prozor(crni) kuca se ping www.google.com ,recimo....:)

Nisam hteo da otvaram jos jednu temu, ali imam slican problem na svom racunaru.
Isto je beotel, brzina 512, i slab je saobracaj, zbog toga sto moj racunar navodno salje previse podataka. U kolicini prenetih podataka uvek je po nekoliko miliona vise send od recived bajtova, a sto je najgore nista ne uploadujem, i internet koristim minimalno (google pretrazivanja, i msn).
U korisnickoj podrsci su mi to potvrdili, rekavsi da imam prevelik upload, da moj racunar salje mnogo informacija na mrezu, i da mi to blokira saobracaj.
Skenirao sam racunar antivirus programom NOD32, i nije nasao nikakav treat.

Kako da smanjim upload?

format c:
instaliraš Windows
i rešeno
Veruj mi najbezbolnije rešenje :)
btw menjaj USB modem za ruter, 900din je doplata. RUter radi ne 10 nego 50x bolje od onog SaGEM-a :)

Nisam hteo da otvaram jos jednu temu, ali imam slican problem na svom racunaru.
Isto je beotel, brzina 512, i slab je saobracaj, zbog toga sto moj racunar navodno salje previse podataka. U kolicini prenetih podataka uvek je po nekoliko miliona vise send od recived bajtova, a sto je najgore nista ne uploadujem, i internet koristim minimalno (google pretrazivanja, i msn).
U korisnickoj podrsci su mi to potvrdili, rekavsi da imam prevelik upload, da moj racunar salje mnogo informacija na mrezu, i da mi to blokira saobracaj.
Skenirao sam racunar antivirus programom NOD32, i nije nasao nikakav treat.

Kako da smanjim upload?

I ja mislim da je reinstalacija Windowsa najbolje resenje. To sto ti NOD32 ne javlja treat to je normalno, isto je i kod mene. 200% su sanse sa si zakacio neki adware ili spyware, a tu mi nod32 nikad nije pomogo.

Nazad
Vrh Dno