Šta je novo?

Imaging viewer for windows

Petokraka

Slavan
Učlanjen(a)
27.07.2004
Poena
301
U milenijumu ima program imaging, a u XPu nema. Je li zna tko kako bih dosao do tog programa u XPu. Probao sam download i sa CDa al ne ide.

mislim da njegovu funkciju obavlja windows picture and fax viewer, default adocijacija za jpg i ostale slike.. poziva se komandom rundll32.exe C:\WINDOWS\system32\shimgvw.dll,ImageView_Fullscreen

ne mogu vjerovat da je ACDSee bolji od imaginga
mislim da prije nije tako bilo ili mi se ucinilo
dakle 2.43 verzija ACDSee dobro umanjuje formate slika
preoprucujem

copy i paste u frontpage -save i dobije se slika prihvatljive kilaze

Poslednja izmena:
ipedja je napisao(la):
:laugh: :laugh:

apsolutno se slazem :guitar:

moja greska je bila sto sam sacuvavao u rich formatu pa sam imao vise kilobajta

Poslednja izmena:
A što ne koristiš IrfanView? Manji, brži, džabe, ima odlične filtere za risajzovanje slika, slajdšou itd.
Moja iskrena preporuka!

Petokraka je napisao(la):
ne mogu vjerovat da je ACDSee bolji od imaginga
mislim da prije nije tako bilo ili mi se ucinilo
dakle 2.43 verzija ACDSee dobro umanjuje formate slika
preoprucujem

copy i paste u frontpage -save i dobije se slika prihvatljive kilaze
wtf? jel' se ti ovo salis????????? :wall:

Shta je chudno zoni, pa ti josh uvek koristish win explorer umesto commandera :D

Voodoo_NBGD je napisao(la):
A što ne koristiš IrfanView? Manji, brži, džabe, ima odlične filtere za risajzovanje slika, slajdšou itd.
Moja iskrena preporuka!

jel još uvek nema browser?

IrfanView nema browser u klasicnom smislu u kom ima ACDSee, i nije toliko komforan za rad, inace se pokrece sa tasterom T, u menijima se nalazi u File > Thumbnails.

Licno mislim da je ACD See 2.41 ili 3.xx sasvim dovoljan za 99% svacijih potreba, jer ko gleda slike u formatima drugim od JPG, GIF, TIF, PNG, PSD i otprilike bas ovim redom. sve ostalo ICO, ICL, ANI.. dovovolja je neki program pecijalizovan za njih (licno koristim Microangelo) TTF opet u programima za gledanje fontova... Mogucnosti koje se trpaju u ImageViewer su sve vece i u pitanju je njihova upotrebljivo i potrebnost.

Koliko vas je videlo recim JPEG2000, FIF ili neki drugi format, a tek koliko vas ih koristi cak i povremeno.

ZoNi je napisao(la):
na zalost, Irfan nema browser! (zato mi nije default!)

probaj XnView!

XnView je dosta dobar. Postoji verzija za Linux i za Windoze...Dosta podseca na ACDsee, ali je, mislim, manje zahtevan. Poslednja verzija koju sam ja probao bila je 1.6.

Vrh Dno