Šta je novo?

Image Prince Of Persia

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

ciki022

Slavan
Učlanjen(a)
16.05.2006
Poena
379
Dobio sam original igrice Prince Of Persia The Sands Of Time na 2 CD-a. Igrica je instalirana i radi, ali stalno zahteva drugi CD u drajvu. Naravno, pokusao sam da napravim image tog cd-a na hardu i to pomocu sledecih programa : Magic ISO, Iso Buster, Alcohol 120% i nisam uspeo ( javlja da disk nije readable i to odmah na pocetku ).
Kako to uraditi ?

Dobio sam original igrice Prince Of Persia The Sands Of Time na 2 CD-a. Igrica je instalirana i radi, ali stalno zahteva drugi CD u drajvu. Naravno, pokusao sam da napravim image tog cd-a na hardu i to pomocu sledecih programa : Magic ISO, Iso Buster, Alcohol 120% i nisam uspeo ( javlja da disk nije readable i to odmah na pocetku ).
Kako to uraditi ?

Cek, jel ti to zezas ili stvarno pitas? Pa to je original, normalno je da zahteva cd za igranje. A po logici stvari, sta mislis kada bi od originala tako lako mogao da napravis image i igras se bez prisutnosti diska, da li bi bilo potrebe da izdavaci odstampaju vise od jednog ili dva primerka???

Kakve veze ima sto je original, moze da se nadje mini image na internet-u i to nema veze sa piraterijom. Ja tako igram Battlefield 2 original. Sto da akam disk.

Kakve veze ima sto je original, moze da se nadje mini image na internet-u i to nema veze sa piraterijom. Ja tako igram Battlefield 2 original. Sto da akam disk.

Cini mi se da miniimage ipak ima veze sa piraterijom :). To sto Securom ne funkcionise kao Starforce je propust izdavaca pa mozes da koristis tu tehniku koju koristis (i ja to isto radim, samo ne igram BF2, vec RS Vegas). Kod Securom zastite Serial Number nije vezan za disk, dok je kod Starforce zastite kljuc vezan za tacno odredjen disk. Starforce je odlicna zastita, samo sto su u par koraka autori napravili gresku i stvorio se los imidz. Da se ja pitam, da sam ja izdavac, rokao bih Starforce, i to u kombinaciji sa kljucem :).

No nije poenta ovog threada bilo to... Ovo je sajt na kom ne bi trebalo da postoje saveti oko zaobilazenja zastita, sto si ti upravo predlozio. Treba misliti na buducnost benchmark-a, a to pricom o pirateriji (kako zaobici zastitu) samo ugrozavamo :).

Kakav sliht. ;) Ok...

Ja uopste nisam govorio o zaobilazenju zastite! Ili mozda nisam sevstan da jesam! Ja igram ORIGINALNU igru na taj nacin tako da nikakvu zastitu ne zaobilazim. Pa i na GCW-u pise: "GameCopyWorld only supplies Information and Tools necessary to make
a PERSONAL BACKUP of legally owned Game CD/DVD's. You are LEGALLY ALLOWED to make a personal backup of an Original Game CD/DVD as long as you are the owner of the Original Game CD/DVD." Po meni je to ok. Znaci, svako ko ima ORIGINAL ima pravo da koristi IMAGE kako ne bi morao da disk drzi stalno u drajvu. To nije piraterija!

Kakav sliht. ;) Ok...

Ja uopste nisam govorio o zaobilazenju zastite! Ili mozda nisam sevstan da jesam! Ja igram ORIGINALNU igru na taj nacin tako da nikakvu zastitu ne zaobilazim. Pa i na GCW-u pise: "GameCopyWorld only supplies Information and Tools necessary to make
a PERSONAL BACKUP of legally owned Game CD/DVD's. You are LEGALLY ALLOWED to make a personal backup of an Original Game CD/DVD as long as you are the owner of the Original Game CD/DVD." Po meni je to ok. Znaci, svako ko ima ORIGINAL ima pravo da koristi IMAGE kako ne bi morao da disk drzi stalno u drajvu. To nije piraterija!

Nije sliht nikakav, mene grozi to zvalavljenje o zastitama, i njihovom zaobilazenju. Ako nisi sposoban da sam prokljuvis sta i kako, onda ne treba to ni da koristis ... I tacka ...
A sto se tice backupa ... Slazem se, ali miniimage nije backup podataka, dakle sam po sebi ne spada u sferu citata iz zakona ... Mini imidz je zaobilazenje zastite, odnosno mogucnost da koristis nesto sto nisi platio ... Plonk! :)

Ali posto on ima original onda sam mu ja samo rekao kako da resi problem. :) Znaci, govorimo o tome kako igrati ORIGINALNU igru bez diska u drajvu. Mada sto jeste jeste, isto to moze da se radi i sa piratskom, ali ko je jos lud da igra piratske igre. ;)

@Civil
Radi sa miniimagem, hvala.

@.:GoRaNStEin:.

Tacno, nisam platio ovaj original, dobio sam ga i koristim ga, a nije piraterija, pa kako je to moguce ?

@Civil
Radi sa miniimagem, hvala.

@.:GoRaNStEin:.

Tacno, nisam platio ovaj original, dobio sam ga i koristim ga, a nije piraterija, pa kako je to moguce ?

Haha, jesi li siguran da si bas ovo, i bas ovako hteo da me pitas??? Misssim stvarno ...

Najverovatnije to sto si dobio je doslo uz neku graficku karticu pa ti je neko dao... To sto ti nisi licno platio, ne znaci da nije placeno, mislim, ne kapiram sta si ovim besmislenim pitanjem mene hteo da pitas ili na sta si hteo da ukazes???? Hoces da kazes da ako ti tata kupi disk u radnji i pokloni ti za rodjendan, da je to drugacije od varijante da si ga ti direktno kupio??? hehehe, mogu da se smejem ceo dan ...

Goranstein ti misliš da je nemoguće da ti neko pokloni igru? Čovek je već 2 puta napisao da je dobio na poklon!!

Inače prince of persija 2 nije sa starforceom,a po meni je glupo smatrati da je stavljanje miniimagea i nocd fajlova piraterija. Pa ja prvi (kao sto i civil reče) za gotovo sve igre imam ili iso ili nocd.

Goranstein ti misliš da je nemoguće da ti neko pokloni igru? Čovek je već 2 puta napisao da je dobio na poklon!!

Inače prince of persija 2 nije sa starforceom,a po meni je glupo smatrati da je stavljanje miniimagea i nocd fajlova piraterija. Pa ja prvi (kao sto i civil reče) za gotovo sve igre imam ili iso ili nocd.

Jel citas ti sa razumevanjem ikada??? Gde sam rekao da je nemoguce dobiti igru na poklon?
Zatim, gde sam rekao da je POP2 sa starforce zastitom? Citas svaku drugu rec ili sta?

A sto se piraterije tice, teras me da ti iz korena objasnjavam i dokazujem ti da skup okolnosti koje su ti omogucile da igras, ustvari jesu piraterija! (nisi kupio igru, niti si dobio na poklon kupljenu igru, koristis miniimage koji nije backup originala ustvari).

Cek, jel ti to zezas ili stvarno pitas? Pa to je original, normalno je da zahteva cd za igranje.

A što bi to bilo normalno?!?

A po logici stvari, sta mislis kada bi od originala tako lako mogao da napravis image i igras se bez prisutnosti diska, da li bi bilo potrebe da izdavaci odstampaju vise od jednog ili dva primerka???

Čisto da ti kažem da UnrealTournament2004, Company of Heroes itd rade baš na tom principu, tako da kontam da baš i nisi upućen skroz o tome što pričaš.

Jel citas ti sa razumevanjem ikada??? Gde sam rekao da je nemoguce dobiti igru na poklon?

Nisi nigde precizno rekao, ali koristiš Kleopatra metodu za ustanovljavanje odakle mu igra uopšte :D

A sto se piraterije tice, teras me da ti iz korena objasnjavam i dokazujem ti da skup okolnosti koje su ti omogucile da igras, ustvari jesu piraterija! (nisi kupio igru, niti si dobio na poklon kupljenu igru, koristis miniimage koji nije backup originala ustvari).

Ko je rekao da nisam kupio igru, ili da je nisam dobio na poklon?!? Znači igru sam uredno platio, imam račun, želim da sačuvam diskove - zašto nebih napravio iso ili šta već ljudi koriste.

No da ne bi odveli temu u pogrešne vode :wave:

.:GoRaNStEin:. je napisao(la):
Nije sliht nikakav, mene grozi to zvalavljenje o zastitama, i njihovom zaobilazenju. Ako nisi sposoban da sam prokljuvis sta i kako, onda ne treba to ni da koristis ... I tacka ...
hehe, kakva ultra glupava konstatacija... Ako ne znas da pomuzes kravu ne treba da pijes mleko.

Poslednja izmena:
A što bi to bilo normalno?!?

Zato sto se pod pojmom normalno obicno podrazumevaju najucestalije pojave. Npr, normalno je da ljudi imaju dve ruke, a ne samo jednu. Ne mozes na osnovu jednog slucaja gde je rodjen covek sa jednom rukom reci da je to normalno ... Slazes li se?

Čisto da ti kažem da UnrealTournament2004, Company of Heroes itd rade baš na tom principu, tako da kontam da baš i nisi upućen skroz o tome što pričaš.

UT2k4 imam original i znam da radi bez diska, ali to je izaslo davne 2003. Vremena su se promenila, borba protiv piraterije iznedrila je najnovije verzije zastita. Sada je NORMALNO da originali zahtevaju prisutnost diska. COH je nova igra, znam, ali u ovoj prici otprilike je kao covek sa jednom rukom iz prethodne replike... Slazes li se?

Nisi nigde precizno rekao, ali koristiš Kleopatra metodu za ustanovljavanje odakle mu igra uopšte :D

Uopste nije bitno odakle mu ... Nisam se ni trudio da saznam odakle mu, promasio si poentu ... Slazes li se?

Ko je rekao da nisam kupio igru, ili da je nisam dobio na poklon?!? Znači igru sam uredno platio, imam račun, želim da sačuvam diskove - zašto nebih napravio iso ili šta već ljudi koriste.

Opet si promasio poentu, samo sam pokusao da ti ilustrujem (ali izgleda ni to ti nije dovoljno) sta moze da potpadne pod pojmom ilegalne upotrebe softvera ... jer si pobogu napisao si "a po meni je glupo smatrati da je stavljanje miniimagea i nocd fajlova piraterija" ... Vidis, meni je glupo to sto si ti rekao ... Predlazem ti da nekako vidis sa izdavacima da u original ubace nocd exe ili miniimage ... Sta kazes? :D

hehe, kakva ultra glupava konstatacija... Ako ne znas da pomuzes kravu ne treba da pijes mleko.

Po meni je sasvim logicna, ako nisi u stanju da procitas nfo koji je jasan kao dan, onda ni ne treba da cackas, nego lepo odes u prodavnicu, kupis to sto ti treba i vozi.

A što se tiče tvog primera, možeš i da sisaš, ne moras da muzeš! :D

Zato sto se pod pojmom normalno obicno podrazumevaju najucestalije pojave. Npr, normalno je da ljudi imaju dve ruke, a ne samo jednu. Ne mozes na osnovu jednog slucaja gde je rodjen covek sa jednom rukom reci da je to normalno ... Slazes li se?

Slučaj ti baš i nije najmerodavniji al ajd da kažem da se slažem

UT2k4 imam original i znam da radi bez diska, ali to je izaslo davne 2003. Vremena su se promenila, borba protiv piraterije iznedrila je najnovije verzije zastita. Sada je NORMALNO da originali zahtevaju prisutnost diska. COH je nova igra, znam, ali u ovoj prici otprilike je kao covek sa jednom rukom iz prethodne replike... Slazes li se?

Sa ovim se neslažem jel ima još novih igara koje su poput CoH-a (zato sam i stavio itd). Čak šta više kao da u poslednje vreme firme koje izdaju igre sve manje pažnje poklanjaju pirateriji, već te teraju da kupiš igru na taj način što ti omoguće vrlo lako da je igraš, ali ako pokušaš da odeš na net dobiješ "invalid cd-key" Pa ti sad, ako ti se svidi igra, naravno da ćeš je kupiti (primer battlefield2, pomenuti ut2004, Pes5,6...). Pa vidiš da su i starforce gotovo već prestali da koriste!!!

Uopste nije bitno odakle mu ... Nisam se ni trudio da saznam odakle mu, promasio si poentu ... Slazes li se?

Možda samo onda nevidim što ispisa sve ovo... Najverovatnije to sto si dobio je doslo uz neku graficku karticu pa ti je neko dao... To sto ti nisi licno platio, ne znaci da nije placeno, mislim, ne kapiram sta si ovim besmislenim pitanjem mene hteo da pitas ili na sta si hteo da ukazes???? Hoces da kazes da ako ti tata kupi disk u radnji i pokloni ti za rodjendan, da je to drugacije od varijante da si ga ti direktno kupio??? hehehe, mogu da se smejem ceo dan ...

Opet si promasio poentu, samo sam pokusao da ti ilustrujem (ali izgleda ni to ti nije dovoljno) sta moze da potpadne pod pojmom ilegalne upotrebe softvera ...

To odavno znam!

Predlazem ti da nekako vidis sa izdavacima da u original ubace nocd exe ili miniimage ... Sta kazes? :D

Onda bi hakeri ostali bez posla ;)

No da nezakuvavamo dalje izgleda smo oboje u pravu u pitanju pojedinih stvari ali i oboje grešimo u pojedinim...Slažeš li se?

2112: lol

BF2 trazi disk ... Los ti primer :D

Proday, posto vidim da svaki post citas kao zasebnu celinu, predlazem da procitas ovaj put sve od samog pocetka, i onda ces razumeti zasto je sta napisano... Ovako, cupajuci i citirajuci delove, a ne uzimajuci u obzir post na koji sam reagovao sve gubi smisao, i idemo sve dublje u nerazumevanje. Ajde, sedi, procitaj sve, probaj da shvatis, a onda ponovo probaj da slozis par recenica, ovaj put sa smislom, bez trckaranja mislima okolo.. OK?

Poslednja izmena:
@Goranstein
@Proday
Chovek je napisao sledetje u #1 postu ovog topica:

Kako to uraditi ?

A svi znamo dokle se stiglo.Prochitajte mi potpis, pa tjete videti da ste obojica u pravu, koliko i niste.:d

.:GoRaNStEin:. je napisao(la):
A što se tiče tvog primera, možeš i da sisaš, ne moras da muzeš!
Dobro je sto znas da nadjes resenje za svaki problem, ali ja se ipak nadam da ti znas da muzes, ili pak da ne pijes mleko ;)

Ja cu se i dalje drzati tetrapaka.

Dobro je sto znas da nadjes resenje za svaki problem, ali ja se ipak nadam da ti znas da muzes, ili pak da ne pijes mleko ;)

Ja cu se i dalje drzati tetrapaka.

Hehe, muzha mleka ovde moze da se stavi u ravan sa krekovanjem, a upotrebiti crack je ipak nesto blize otvaranju pakovanja, slazes li se? :p

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno