Šta je novo?

image file sa HD na vise CD-a?

ciciban

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2002
Poena
620
Na jednoj od tri particije HD-a imam imidz fajl operativnog sistema (XP) sa nekoliko instalisanih programa (velicina fajla je oko 1.5 GB) uradjen sa programom Image Drive 2002. Da li je pomocu istog programa, ili na neki drugi nacin,moguce vec postojeci imidz fajl narezati na dva ili vise CD-a, tako da se sistem moze normalno reinstalirati gurajuci jedan po jedan CD kao i kad bi se imidz fajl redovnim putem direktno narezivao na odredjen broj CD-ova?

Trebalo bi da mozes da napravis nov image fajl koji bi bio SPAN-ovan sa Norton Ghost-om, ali CORPORATE EDITION.

Sumnjam da moze Ghost da sizadje na kraj sa image-ima Image Drive-a 😉
U principu i Ghost i Image Drive i True Image mogu da dele image-e na vise delova (kao multi-part arhive), ali nisam siguran da li je to moguce uraditi sa vec odradjenim image-om. Nortonov Ghost Explorer to moze, pa pogledaj da li postoji nesto tipa Split Image...

Ja sam i mislio, da ako je u mogucnosti, napravi nov image fajl sa N.ghost-om, ali obavezno Corporate Edition.

Ja sam to uradio ovako:
Napravio sam u Ghostu image od oko 1.7gb. Podelio sam fajl na 3 dela(prva 2 od po 690mb, treci kolko ostane) programom file spliter deluxe(odlican progam, ako ne mozes da nadjes pisi mi na mail, pa cu ti poslati, fajl nije mnogo tezak). Fazon kod njega je sto ti podeli fajlove i napravi fajl nesto.bat koji kada se pokrene spaja podeljene fajlove bez koriscenja onog programa(u prevodu program ti vise ne treba). I posle sam samo narezao fajlove na cd. Kad god mi trebaju dignem knopix prekopitam ih na 2. particiju, odem u dos, pokrenem xp.bat i posle samo vratim image na particiju.

Nazad
Vrh Dno