Šta je novo?

Image Audio CD

Npr EAC (Exact Audio Copy). Prednost je sto mozes da napravis image koji zauzima manje mesta ako podesis EAC da image bude APE ili FLAC. EAC mozes da koristis i za rezanje APE fajla direktno bez posebne dekompresije.

Moram da priznam da mi je samo postavljanje ovog pitanja nejasno!? Sta fali pravljenju imidža audio diskova u Neru, Alcoholu 120%, itd? Zaista ne znam za bilo kakve mane imidža audio diskova napravljenih u ovim programima, pa bih voleo da mi neko da komentar.

Alcohol ne radi nikakvu jitter korekciju, a Nero može al mora da se uključi u "Copy Disc" prozoru.

Dali postoji mogucnost da se 6 audio cd-a prebace na DVD ali da se ne izgubi izvorni kvalitet?
Nakon toga se postavja pitanje na koji nacin bi mogla da se vrsi reprodukcija istih, naravno ako je pravljen image moze da se reprodukuje pomocu nekog virtual cd-a ali kava je situacija sa standardnim DVD plejerima.

Probao sam audio-dvd-creator ali nece svaki dvd plejer da pusta takve diskove.

Dali postoji mogucnost da se 6 audio cd-a prebace na DVD ali da se ne izgubi izvorni kvalitet?

a sto se tice pustanja dvd-a na standalone dvd plejerima... hm, ne znam tacno, ali ja bih to prebacio u što viši mp3...

A da li DVD plejeri citaju wav-ove? Mozda bi moglo to - grab u wav, pa to snimiti na DVD.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Nakon toga se postavja pitanje na koji nacin bi mogla da se vrsi reprodukcija istih, naravno ako je pravljen image moze da se reprodukuje pomocu nekog virtual cd-a ali kava je situacija sa standardnim DVD plejerima.

ko cuje posle 50 kopije sa image na image razliku i na blind testu mi potvrdi da je ta 50-a kopija kopije stvarno kopija castim ga gajbom piva:wall:

Tu nije toliko bitna koja je kopija, tj rezanje (ja srezem wav-ove na dvd i mogu da ih pustim preko divx player-a), vec sama sposobnost dvd/divx uredjaja da pristojno odsviraju to sto imaju

... kao npr kad bi zatvorio band u shupu od kartona i pustio da sviraju iznutra, a slusas spolja ... u poredjenju sa pristojnim cd player-om

Mislim da tebi najviše odgovara Roxio Easy Media Creator 8.x pošto on ima dobre wizard engine za pravljenje audio DVD-a, sa sve menijima, katalozima, slikama u pozadini, sortiranjima numera po autorima, albumima, zanrovima ....

Što se tiče "slikanja" audio CD-a pogledaj sledeći link, koji mi je dao jedan dobar član ovog foruma:

http://www.hqshare.net/showthread.php?t=577

Vredi se malo upustiti u problematiku, sa malo "nauke" dobija se dosta poboljšanja

Nazad
Vrh Dno